Després de la publicitat pots interactuar amb el player amb els següents botons Instruccions per interactuar amb el player
Josep Puigbó conversa amb la metgessa

Carme Valls a "(S)avis": "La salut indiscutiblement té gènere"

Metgessa, feminista i ciutadana compromesa en la política, Carme Valls fa molts anys que fa pedagogia perquè, també en medicina, s'adopti la perspectiva de gènere. Ella ha estat la convidada de "(S)avis"

Carme Valls  creu, per sobre de tot, que s'ha d'atendre la salut dels homes i les dones amb igualtat de condicions però tenint en compte les diferències biològiques que existeixen entre els dos sexes. I està convençuda que bona part de les alteracions d'origen hormonal provenen de l'exposició continuada a la contaminació ambiental.

Metgessa, feminista i ciutadana compromesa en la política, Carme Valls fa molts anys que fa pedagogia perquè, també en medicina, s'adopti la perspectiva de gènere.

Directora del programa Dona, Salut i Qualitat de Vida del CAPS (Centre d'Anàlisi i Programes Sanitaris) des del 1991, es dedica a l'assistència mèdica en medicina interna i endocrinologia, i a la recerca.

Li agraden el mar i la poesia.

 

Les millors frases de l'entrevista a "(S)avis"

"El gènere i, sobretot, els estereotips de gènere influencien la salut i la manera com fem medicina."

"La ciència era molt androcèntrica i semblava que la figura masculina era el més important i pensaven que pensar en la figura masculina era el més important."

"Exercint la medicina a la consulta em vaig adonar que la qualitat de vida de les dones era diferent de la qualitat dels homes."

"Qui té més malalties cròniques és la dona i per aquest motiu aquestes malalties són les que s'estudien menys i les que encara tenen pocs resultats en els assajos clínics."

"Em costa molt afirmar que res té a veure amb res en medicina."

"El cristianisme és l'única religió que va descobrir l'amor humà."

"Cada vegada hi ha una implicació més gran dels moviments socials amb els moviments feministes."

"Tot i que hi ha hagut un canvi de mentalitat, encara entre l'adolescència hi ha relacions de poder de nois cap a noies i de submissió de noies cap als nois que no han canviat."

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut