Després de la publicitat pots interactuar amb el player amb els següents botons Instruccions per interactuar amb el player
Josep Puigbó conversa amb l'actriu

Carme Sansa a "(S)avis": "He de confessar que quan vaig al teatre pateixo perquè no es parla prou bé"

Carme Sansa ha fet cabaret, teatre, televisió i cinema, sense deixar mai de banda el compromís amb la llengua i el país, i la lluita pels drets de les dones. Ella ha estat la protagonista de "(S)avis".

Carme Sansa (1943) és una dona capaç d'interpretar amb solidesa tots els papers de l'auca. Ha fet cabaret, teatre, televisió i també cinema, sense deixar mai de banda el seu compromís amb la llengua i el país, i la lluita activa pels drets de les dones.

Formada a l'Escola d'Art Dramàtic Adrià Gual, des de finals dels anys seixanta ha estat una de les actrius més assídues de l'escena catalana. Ha interpretat obres molt diverses, d'autors com Salvador Espriu, Bertolt Brecht, Marguerite Duras, Carles Batlle, Albert Mestres, Claudio Magris, i ha estat sota la direcció de Joan Castells, Boris Rotenstein, Ricard Salvat, Calixto Bieito o Xavier Albertí, entre altres. I amb Joan Pera i Joan Capri va triomfar en una de les primeres sèries televisives en català.

L'any 1978 va rebre el Premi Sebastià Gasch per la seva dedicació al music-hall català i, posteriorment, el Premi Margarida Xirgu (1991), el premi de la Crítica Teatral de Barcelona en dues ocasions (1994 i 1996) i el Premi Nacional de Cultura (2012).

Confessa que durant un temps li hauria agradat interpretar Lady Macbeth.

 

Les millors frases de l'entrevista a "(S)avis"

"L'escena i representar un personatge i fer una obra, de fet és un joc, però ho has de fer de veritat."

"He tingut sort, mai no m'ha faltat la feina. He pogut viure de la professió."

"Jo penso que m'havia d'haver dedicat a la música. Però no ho vaig fer per un problema que tenia: em suaven molt les mans."

"Per saber si un muntatge funcionarà, has d'esperar el públic. Sempre és una sorpresa."

"A mi m'agradaria que demà em tornés a trucar en Xavier Albertí. Jo estic enamorada d'ell. És un savi."

"Jo he de confessar que quan vaig al teatre pateixo. Pateixo perquè no es parla prou bé."

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut