• Montserrat Carulla
  Veure vídeo

  Montserrat Carulla

  La dama del teatre i la televisió catalanes per excel·lència, Montserrat Carulla, ens obre per primera vegada les portes de casa seva, però també ens obre els seus pensaments, els seus sentiments, les seves angoixes i les seves reivindicacions. Al llarg de l'entrevista se'ns presenta una dona forta, lluitadora, entranyable, però, sobretot, una dona que viu del i pel teatre, com ha fet tota la seva vida i com seguirà fent fins que les forces no la deixin pujar dalt d'un escenari.

 • Oriol Bohigas
  Veure vídeo

  Oriol Bohigas

  L'arquitecte i urbanista Oriol Bohigas ens parla orgullós de la transformació de Barcelona prèvia als Jocs Olímpics de la qual va ser responsable com a delegat de l'àrea d'urbanisme. Bohigas, reconegut i premiat arquitecte dins i fora de les nostres fronteres, és actualment president de l'Ateneu Barcelonès i un gran amant i defensor de la ciutat de Barcelona. Des de casa seva, precisament, ens donarà la seva visió de temes polèmics com el futur de Catalunya, les obres de la Sagrada Família, la pèrdua d'autenticitat de la Rambla o l'arquitectura del futur.

 • Vicente Aranda
  Veure vídeo

  Vicente Aranda

  Als 81 anys Vicente Aranda continua en plena forma, amb el seu ritme de producció d'una pel·lícula cada dos anys. El director català expressa obertament en aquesta entrevista què pensa del cinema actual, de les actrius que han treballat en les seves pel·lícules, dels festivals de cine, de l'anomenada "Escola de Barcelona", de les desavinences amb els productors de les seves pel·lícules.

 • Jordi Sabater Pi
  Veure vídeo

  Jordi Sabater Pi

  Sabater Pi s'emociona encara avui, en recordar els seus 40 anys viscuts a l'Àfrica, a Guinea Equatorial. I no és d'estranyar, ja que allà un jove Sabater Pi va començar a interessar-se pels primats, a fer estudis científics per al National Geographic però, sobretot, allà va viure feliçment amb la seva dona, hi van néixer els seus dos fills i va trobar el goril·la més famós del món, en Floquet de neu.

 • Rosa Regàs
  Veure vídeo

  Rosa Regàs

  Després de la seva polèmica sortida de la Biblioteca Nacional com a Directora General, Rosa Regàs segueix, als seus 74 anys, amb una energia i vitalitat incommensurables. Ha estat editora, traductora de l'ONU, escriptora d'èxit, mare de cinc fills i una àvia poc comú. Els seus néts no la veuen gaire perquè no para, a canvi, ella els reuneix a tots a la seva acollidora masia de Llofriu cada juliol. La Rosa de les mil cares és també una persona compromesa que no calla davant les injustícies socials.

 • Moisès Broggi
  Veure vídeo

  Moisès Broggi

  El cirurgià Moisès Broggi ens obre les portes de casa seva, al carrer Putxet de Barcelona. Hi fem un repàs a gairebé un segle de vida, en què ha viscut la dictadura de Primo de Rivera, la república i les diverses guerres que van sotragar el segle XX europeu. Però, sobretot, la Guerra Civil Espanyola, que, a més, la va viure des del mateix front de batalla al servei de les Brigades Internacionals com a cap d'un dels equips quirúrgics mòbils, que es van ingeniar durant el conflicte.

 • Federico Mayor Zaragoza
  Veure vídeo

  Federico Mayor Zaragoza

  Federico Mayor Zaragoza és bioquímic, polític, diplomàtic i poeta. Però, sobretot, és el català que més poder polític ha tingut al món. Sense despentinar-se ni perdre en cap moment la seva elegància i diplomàcia, Mayor Zaragoza ens parla, entre altres temes, dels 12 anys que va dirigir la Unesco, en què es va passejar per gairebé tots els països del món i va tractar de tu a tu amb els grans líders mundials. Però també reflexiona del poder, de la guerra, de la pau i del procés de pau al País Basc, de les dones, de ciència, de política, etc., tot, des de la mirada del que és, des del 1999, president de la Fundació per la Cultura de la Pau i des d'on proclama que un altre món és possible.

 • Josep Maria Castellet
  Veure vídeo

  Josep Maria Castellet

  El "mestre" de les lletres catalanes, sobrenom amb què és conegut Josep Maria Castellet, actual president del Grup 62, analitza obertament el món editorial actual; parla, entre d'altres, dels seus referents literaris, dóna la seva visió sobre la situació de la cultura catalana al segle XXI i es mostra optimista respecte al seu futur. El degà de la Institució de les Lletres Catalanes -i una de les persones més influents de la literatura catalana del segle XX- parla de les noves tecnologies en el món editorial i creu que el llibre físic no desapareixerà mai.

 • Fabià Estapé
  Veure vídeo

  Fabià Estapé

  En aquesta ocasió l'equip de Savis es desplaça fins a Lleó on viu des de fa un temps i des d'on enyora Catalunya, Fabian Estapé. L'economista mediàtic i polèmic per excel·lència és entrevistat pel seu 'descobridor', mediàticament parlant, i bon coneixedor del personatge, Josep Cuní.

 • Jordi Pujol
  Veure vídeo

  Jordi Pujol

  Jordi Pujol, president de la Generalitat de Catalunya durant 23 anys, animal polític, metge -només de formació-, banquer, activista antifranquista, ideòleg del catalanisme i europeista de primera hora. Però també marit, pare i avi, parla des del seu gairebé retir de la política, dels fets més importants que han marcat, no només la seva vida personal, sinó el destí de Catalunya. En una conversa distesa i amb apunts d'humor, Pujol ens explica des dels fets de Palau fins a les negociacions amb els governs espanyols, passant pel tripartit o la seva tangencial implicació en el fitxatge de Ronaldinho.

 • Vicenç Ferrer
  Veure vídeo

  Vicenç Ferrer

  L'equip de (S)avis, aquest cop encapçalat per la periodista Núria Solé, es trasllada a l'Índia. Allà ens rep un dels catalans més internacionals, Vicenç Ferrer. Aquest exjesuïta de 88 anys continua al peu del canó de la seva intensa lluita contra la pobresa extrema i la marginalització dels intocables, els pobres entre els pobres de l'Índia. En una apassionant entrevista, Ferrer ens explica els motors de la seva vitalitat i la capacitat transformadora tant del seu discurs com de la seva obra.

 • Josep Benet
  Veure vídeo

  Josep Benet

  Entrevistadora: Mònica Terribas. L'historiador, advocat i polític Josep Benet parla, als seus 87 anys, amb total sinceritat de tots aquells aspectes que han marcat la seva vida: des de la seva estreta relació amb l'abadia de Montserrat -i l'Abat Escarré- passant per la política en la clandestinitat, el seu antagonisme manifest amb Josep Tarradellas o la seva admiració -i estudis historiogràfics- sobre Lluís Companys. Benet no es mossega la llengua a l'hora de criticar obertament la situació actual de Catalunya i els seus politics.

Anar al contingut