• Marina Subirats
  Veure vídeo

  Marina Subirats

  Sociòloga, gestora pública i política

 • Antoni Vila Casas
  Veure vídeo

  Antoni Vila Casas

  empresari famacèutic i mecenes

 • Carme Riera
  Veure vídeo

  Carme Riera

  Escriptora, professora i acadèmica de la llengua.

 • Salvador Giner
  Veure vídeo

  Salvador Giner

  Sociòleg i expresident de l'Institut d'Estudis Catalans

 • Anna Cabré
  Veure vídeo

  Anna Cabré

  Anna Cabré és geògrafa i especialista en demografia.

 • Antoni Ros Marbà
  Veure vídeo
 • Mercè Boada
  Veure vídeo

  Mercè Boada

  La neuròloga és una és una de les principals autoritats mundials en la investigació de l'Alzheimer. Ha estudiat com degenera el cervell humà i com les demències afecten el comportament. En la conversa amb Josep Puigbó, Boada parla de la seva lluita per protegir i donar un futur als malalts d'Alzheimer, i reclama que no es menyspreï la gent gran.

 • Francesc Garriga
  Veure vídeo

  Francesc Garriga

  El poeta, a qui el reconeixement públic li ha arribat de gran, es mostra obert, sincer i amb un gran sentit de l'humor en la conversa amb Josep Puigbó. Garriga explica que la seva joventut va estar marcada per la credulitat i que l'experiència d'entrar a l'orde dels caputxins el va fer tornar crític. Professor d'Humanitats durant molts anys, Garriga confessa que prefereix envoltar-se de joves, per a molts dels quals avui és un referent.

 • (S)avis - Dolors Bramon
  Veure vídeo

  (S)avis - Dolors Bramon

  La filòloga, especialista en semítica i en estudis àrabs i islàmics, conversa amb Josep Puigbó sobre la teologia de l'islam, la història i la societat, i la situació de les dones musulmanes. També desfà tòpics sobre l'islam i critica la mala interpretació que alguns radicals fan de la religió i de les creences, siguin les que siguin.

 • Mossèn Josep Dalmau
  Veure vídeo

  Mossèn Josep Dalmau

  El rector de Gallifa relata a Josep Puigbó alguns dels moments més intensos que ha viscut dins i fora de l'Església. La seva lluita per la llibertat s'estén a diversos àmbits, com ara el religiós, l'obrer o el polític. En la conversa es mostra com un capellà rebel i un sacerdot crític, i argumenta per què defensa la independència de Catalunya.

 • Jordi Savall
  Veure vídeo

  Jordi Savall

  El músic explica a Josep Puigbó com va néixer el seu interès per la música antiga, des de ben jove. També el camí que l'ha portat a investigar-la i divulgar-la, fins a convertir-se en un referent mundial. La dolçor del seu instrument, la viola de gamba, el va captivar i mostra un exemple de com sona durant l'entrevista.

 • Maria Antònia Canals
  Veure vídeo

  Maria Antònia Canals

  La mestra i matemàtica ha impulsat projectes educatius pioners i és un referent en la renovació pedagògica de l'escola catalana i en la formació de mestres. Amb Josep Puigbó, conversa sobre la seva particular visió de l'ensenyament de les matemàtiques i posa en pràctica diversos materials didàctics que ella mateixa ha creat.

 • Josep Maria Bosch i Aymerich
  Veure vídeo

  Josep Maria Bosch i Aymerich

  L'empresari, enginyer i arquitecte explica a Josep Puigbó com va passar d'una família arruïnada a ser un empresari d'èxit, que desconeix on arriba la seva fortuna. En l'entrevista, Josep Maria Bosch Aymerich es mostra, als seus 97 anys, com un home vital i ple de projectes, però lamenta que, havent treballat a tot el món, mai no ha estat profeta a la seva terra. Creu que el sistema polític no funciona, que cal repensar Espanya i aporta idees.

 • Arnau Puig
  Veure vídeo

  Arnau Puig

  El filòsof, sociòleg i crític d'art explica com creu que passaran a la història els artistes de Dau al Set, moviment artístic que ell mateix va crear i del qual n'és l'últim integrant viu. Amb Josep Puigbó, tracta del seu pensament filosòfic, que abasta camps com ara la ciència, la tecnologia, la psicologia, la sociologia, la comunicació o l'antropologia. Puig es defineix com una persona que pensa la vida, l'existir.

 • Victòria Camps
  Veure vídeo

  Victòria Camps

  La catedràtica emèrita de Filosofia Moral i Política, parla amb Josep Puigbó de la necessitat de practicar una medicina, una política i un periodisme ètic. Ho ha estudiat, ho ha ensenyat i ho ha viscut activament com a senadora, com a membre del Consell de l'Audiovisual de Catalunya i com a integrant de diversos comitès ètics de fundacions i hospitals.

Anar al contingut