Xapo Ortega, Àlex Gorina i Xavier Artigas, durant la gravació de "Sala 33".
Xapo Ortega, Àlex Gorina i Xavier Artigas, durant la gravació de "Sala 33".
Dissabte, a les 22.25, al 33

"Sala 33" estrena "Ciutat morta"

Àlex Gorina conversarà amb Xavier Artigas i Xapo Ortega, codirectors del documental sobre el cas del 4F, que es podrà veure per primera vegada en televisió.

El 4 de febrer de 2006 una festa en un teatre ocupat del casc antic de Barcelona acaba amb una càrrega policial i amb un agent de la Guàrdia Urbana greument malferit. Les autoritats detenen set persones, que, des del primer moment, neguen la seva implicació en els fets, però que acaben complint condemnes enmig de reclamacions d'irregularitats en el procés judicial. Els realitzadors de "Ciutat morta" parteixen d'aquests esdeveniments -i de les seves tràgiques conseqüències- per engegar una investigació exhaustiva que complementi la versió oficial. El resultat és un documental punyent, que ofereix la seva visió personal de la gestió pública de Barcelona i que mostra els misteris i els drames humans que s'amaguen darrera del titular d'una noticia.

Àlex Gorina es troba amb Xavier Artigas i Xapo Ortega a Can Batlló per parlar d'una pel·lícula a la qual acompanya la polèmica i que va ser premiada com a millor documental en l'últim Festival de Cinema Espanyol de Màlaga i que va rebre el premi al millor guió al festival L'Alternativa, entre altres distincions.

Els realitzadors defineixen "Ciutat morta" com "una campanya política" i afirmen que "ha sigut un treball molt rigorós i estem profundament convençuts que parla de la veritat", malgrat que reconeixen que no van poder comptar amb la participació d'algunes de les parts directament implicades en el cas. Des de la productora Metromuster, Artigas i Ortega porten a terme un cinema activista i "de transformació social", que ha donat títols com "No-Res. Vida i mort d'un espai en tres actes" (2013). 

El dissabte 17 de gener, a les 22.25, "Sala 33" emet "Ciutat morta".

Anar al contingut