• "Sala 33" tanca la temporada amb "Barcelona, abans que el temps ho esborri"
  Veure vídeo

  "Sala 33" tanca la temporada amb "Barcelona, abans que el temps ho esborri"

  La directora Mireia Ros i el coguionista Javier Baladía parlen amb Àlex Gorina sobre la pel·lícula que va obtenir el Premi Gaudí al Millor Documental.

  "Barcelona, abans que el temps ho esborri" (2011) és un tancament de luxe per a la temporada de "Sala 33": un títol robust, revelador i irònic, que s'ha mantingut prop d'un any a la cartellera de Barcelona i que van escollir millor documental en la última edició dels Premis Gaudí. Un triomf de la directora d'"El triomf" (2006), que amb aquest, el seu tercer llargmetratge darrere de les càmeres, es confirma com una cronista apassionada i molt personal de la seva ciutat, Barcelona.

  La directora Mireia Ros i el coguionista Javier Baladía parlen amb Àlex Gorina sobre la pel·lícula que va obtenir el Premi Gaudí al Millor Documental. "Barcelona, abans que el temps ho esborri" (2011) és un tancament de luxe per a la temporada de "Sala 33": un títol robust, revelador i irònic, que s'ha mantingut prop d'un any a la cartellera de Barcelona i que van escollir millor documental en la última edició dels Premis Gaudí. Un triomf de la directora d'"El triomf" (2006), que amb aquest, el seu tercer llargmetratge darrere de les càmeres, es confirma com una cronista apassionada i molt personal de la seva ciutat, Barcelona.

 • "Pepi, Luci, Bom y otras chicas del montón", a "Sala 33"
  Veure vídeo

  "Pepi, Luci, Bom y otras chicas del montón", a "Sala 33"

  Àlex Gorina parla amb Eva Siva, nom artístic de Mercedes Guillamón, una de les primeres "chicas Almodóvar" i la Luci del trio protagonista. Al programa també hi assisteix Paco Poch, productor delegat de la pel·lícula

  "Pepi, Luci, Bom y otras chicas del montón" (1980) és el primer llargmetratge que va dirigir Pedro Almodóvar. És un títol mític i imprescindible del cinema espanyol, que va iniciar la carrera de qui ha acabat sent un dels cineastes més importants del món i que es va fer realitat gràcies a la participació del desaparegut productor català Pepón Coromina (1946 - 1987).

  Al plató de "Sala 33", Mercedes Guillamón i Paco Poch recorden algunes de les moltes i sucoses anècdotes que va generar el rodatge de la pel·lícula i recorden la figura de Pepón Coromina, que va tenir l'encert de creure en el talent de Pedro Almodóvar en els seus inicis cinematogràfics.

  Àlex Gorina parla amb Eva Siva, nom artístic de Mercedes Guillamón, una de les primeres "chicas Almodóvar" i la Luci del trio protagonista. Al programa també hi assisteix Paco Poch, productor delegat de la pel·lícula "Pepi, Luci, Bom y otras chicas del montón" (1980) és el primer llargmetratge que va dirigir Pedro Almodóvar. És un títol mític i imprescindible del cinema espanyol, que va iniciar la carrera de qui ha acabat sent un dels cineastes més importants del món i que es va fer realitat gràcies a la participació del desaparegut productor català Pepón Coromina (1946 - 1987). Al plató de "Sala 33", Mercedes Guillamón i Paco Poch recorden algunes de les moltes i sucoses anècdotes que va generar el rodatge de la pel·lícula i recorden la figura de Pepón Coromina, que va tenir l'encert de creure en el talent de Pedro Almodóvar en els seus inicis cinematogràfics.

 • "Sala 33" treu el ramat a pasturar, amb "El somni"
  Veure vídeo

  "Sala 33" treu el ramat a pasturar, amb "El somni"

  El director Christophe Farnarier acompanya Àlex Gorina per parlar de la seva experiència en el rodatge de la pel·lícula

  Christophe Farnarier és un realitzador i fotògraf marsellès que viu a Catalunya. Director de fotografia de Lluís Miñarro a "Blowhorn" (2009) i "Familystrip" (2009), i d'Albert Serra a "Honor de cavalleria" (2006), Farnarier va debutar en la direcció amb "El somni".

  El director Christophe Farnarier acompanya Àlex Gorina per parlar de la seva experiència en el rodatge de la pel·lícula Christophe Farnarier és un realitzador i fotògraf marsellès que viu a Catalunya. Director de fotografia de Lluís Miñarro a "Blowhorn" (2009) i "Familystrip" (2009), i d'Albert Serra a "Honor de cavalleria" (2006), Farnarier va debutar en la direcció amb "El somni".

 • L'encís del món àrab a "Sala 33", amb "Daniya, jardí de l'harem"
  Veure vídeo

  L'encís del món àrab a "Sala 33", amb "Daniya, jardí de l'harem"

  Fermí Reixach i l'escenògrafa Montse Amenós acompanyen Àlex Gorina en la presentació de la pel·lícula i en el debat posterior a l'emissió.

  Fermí Reixach i l'escenògrafa Montse Amenós acompanyen Àlex Gorina en la presentació de la pel·lícula i en el debat posterior a l'emissió.

 • "Sala 33" traça el nou mapa del món, amb "Mercat de futurs"
  Veure vídeo

  "Sala 33" traça el nou mapa del món, amb "Mercat de futurs"

  La directora Mercedes Álvarez acompanya Àlex Gorina per parlar d'aquest documental, que aporta una visió personal sobre el nou aspecte del món

  Mercedes Álvarez es va donar a conèixer amb "El cielo gira" (2004), tot un referent en el camp del documental modern que ha rebut importants reconeixements internacionals, com el primer premi del prestigiós Festival de Rotterdam. "Mercat de futurs", així com "El cielo gira", són iniciatives del Màster de Documental Creatiu de la Universitat Pompeu Fabra.

  La directora Mercedes Álvarez acompanya Àlex Gorina per parlar d'aquest documental, que aporta una visió personal sobre el nou aspecte del món Mercedes Álvarez es va donar a conèixer amb "El cielo gira" (2004), tot un referent en el camp del documental modern que ha rebut importants reconeixements internacionals, com el primer premi del prestigiós Festival de Rotterdam. "Mercat de futurs", així com "El cielo gira", són iniciatives del Màster de Documental Creatiu de la Universitat Pompeu Fabra.

 • "Sala 33" reconstrueix les peces de la història, amb "Notícies d'una guerra"
  Veure vídeo

  "Sala 33" reconstrueix les peces de la història, amb "Notícies d'una guerra"

  "Sala 33" reconstrueix les peces de la història, amb "Notícies d'una guerra"

  El productor Elías Querejeta i el director Eterio Ortega
  acompanyen Àlex Gorina en la presentació de la pel·lícula i en el debat posterior a l'emissió

  Elías Querejeta és un dels noms fonamentals del cinema de l'estat espanyol. Les carreres de Carlos Saura, Víctor Erice, Montxo Armendáriz, Fernando León o Gracia Querejeta, entre d'altres, no es poden entendre sense la seva figura. Pel·lícules imprescindibles com "La caza" (1966), "El espíritu de la colmena" (1973), "El desencanto" (1976), "Tasio" (1984) o "Los lunes al sol" (1996) porten la seva signatura com a productor.

  A "Notícies d'una guerra" (2006), que va comptar amb la participació de Televisió de Catalunya, Querejeta treballa per tercera vegada amb el director Eterio Ortega, amb qui havia començat a col·laborar amb la intensa "Asesinato en febrero" (2001).

  "Sala 33" reconstrueix les peces de la història, amb "Notícies d'una guerra" El productor Elías Querejeta i el director Eterio Ortega acompanyen Àlex Gorina en la presentació de la pel·lícula i en el debat posterior a l'emissió Elías Querejeta és un dels noms fonamentals del cinema de l'estat espanyol. Les carreres de Carlos Saura, Víctor Erice, Montxo Armendáriz, Fernando León o Gracia Querejeta, entre d'altres, no es poden entendre sense la seva figura. Pel·lícules imprescindibles com "La caza" (1966), "El espíritu de la colmena" (1973), "El desencanto" (1976), "Tasio" (1984) o "Los lunes al sol" (1996) porten la seva signatura com a productor. A "Notícies d'una guerra" (2006), que va comptar amb la participació de Televisió de Catalunya, Querejeta treballa per tercera vegada amb el director Eterio Ortega, amb qui havia començat a col·laborar amb la intensa "Asesinato en febrero" (2001).

 • La Barcelona de Woody Allen, a "Sala 33"
  Veure vídeo

  La Barcelona de Woody Allen, a "Sala 33"

  El productor Jaume Roures acompanya Àlex Gorina en la presentació de "Vicky Cristina Barcelona" i en el debat posterior a l'emissió

  "Vicky Cristina Barcelona" (2008) és el projecte que va portar Woody Allen a rodar pels carrers i els llocs més emblemàtics de la capital catalana. La pel·lícula és un dels èxits més grans dels últims anys de la carrera d'Allen i va acumular multitud de premis arreu del món, entre altres l'Oscar a la millor actriu secundària per a Penélope Cruz. El director novaiorquès va iniciar una fructífera col·laboració amb la productora catalana Mediapro, que de moment s'ha traduït en dos llargmetratges més ¿"Coneixeràs l'home dels teus somnis" (2010) i "Midnight in Paris" (2011)¿. Cineasta i productors encara tenen pendent una quarta pel·lícula, que està previst que es rodi l'any que ve.

  Jaume Roures, cara visible i soci de Mediapro, és al plató de "Sala 33" per comentar com es va construir la relació de confiança amb Woody Allen i aprofita per desmentir molts dels rumors que van envoltar la gènesi del projecte, com l'afirmació que el personatge de Javier Bardem, en una primera versió del guió, estava pensat per ser un torero.

  El productor Jaume Roures acompanya Àlex Gorina en la presentació de "Vicky Cristina Barcelona" i en el debat posterior a l'emissió "Vicky Cristina Barcelona" (2008) és el projecte que va portar Woody Allen a rodar pels carrers i els llocs més emblemàtics de la capital catalana. La pel·lícula és un dels èxits més grans dels últims anys de la carrera d'Allen i va acumular multitud de premis arreu del món, entre altres l'Oscar a la millor actriu secundària per a Penélope Cruz. El director novaiorquès va iniciar una fructífera col·laboració amb la productora catalana Mediapro, que de moment s'ha traduït en dos llargmetratges més ¿"Coneixeràs l'home dels teus somnis" (2010) i "Midnight in Paris" (2011)¿. Cineasta i productors encara tenen pendent una quarta pel·lícula, que està previst que es rodi l'any que ve. Jaume Roures, cara visible i soci de Mediapro, és al plató de "Sala 33" per comentar com es va construir la relació de confiança amb Woody Allen i aprofita per desmentir molts dels rumors que van envoltar la gènesi del projecte, com l'afirmació que el personatge de Javier Bardem, en una primera versió del guió, estava pensat per ser un torero.

 • Les dificultats per sortir de Colòmbia, amb "Sala 33" i "¿Dónde se nacionaliza la marea?"
  Veure vídeo

  Les dificultats per sortir de Colòmbia, amb "Sala 33" i "¿Dónde se nacionaliza la marea?"

  El director Carles Benpar acompanya Àlex Gorina en la presentació de la pel·lícula i en el debat posterior a la seva emissió.
  "¿Dónde se nacionaliza la marea?" va ser candidata a tres premis Gaudí de l'Acadèmia del Cinema Català, els corresponents a millor pel·lícula documental, millor música original i millor actriu secundària (Esther Bové).

  El director Carles Benpar acompanya Àlex Gorina en la presentació de la pel·lícula i en el debat posterior a la seva emissió. "¿Dónde se nacionaliza la marea?" va ser candidata a tres premis Gaudí de l'Acadèmia del Cinema Català, els corresponents a millor pel·lícula documental, millor música original i millor actriu secundària (Esther Bové).

 • "Sala 33" fa la volta al món, amb "Guest"
  Veure vídeo

  "Sala 33" fa la volta al món, amb "Guest"

  José Luis Guerín acompanya Àlex Gorina en la presentació del seu últim llargmetratge i en el debat posterior a la seva emissió

  Guerín (Barcelona, 1960) és un dels autors més respectats i admirats del cinema espanyol contemporani. La seva visita a "Sala 33" ha estat una ocasió excepcional per sentir el discurs d'un cineasta que dosifica amb mesura les seves aparicions televisives.

  José Luis Guerín acompanya Àlex Gorina en la presentació del seu últim llargmetratge i en el debat posterior a la seva emissió Guerín (Barcelona, 1960) és un dels autors més respectats i admirats del cinema espanyol contemporani. La seva visita a "Sala 33" ha estat una ocasió excepcional per sentir el discurs d'un cineasta que dosifica amb mesura les seves aparicions televisives.

 • "Sala 33" s'endinsa en els misteris de la selva de Tailàndia, amb "L'oncle Boonmee recorda les seves vides anteriors"
  Veure vídeo

  "Sala 33" s'endinsa en els misteris de la selva de Tailàndia, amb "L'oncle Boonmee recorda les seves vides anteriors"

  Lluís Miñarro va coproduir la pel·lícula guanyadora de la Palma d'Or al Festival de Canes el 2010 i ha estat amb Àlex Gorina per comentar l'experiència

  "L'oncle Boonmee recorda les seves vides anteriors" (2010) és, a data d'avui, l'últim llargmetratge dirigit per l'aclamat director tailandès Apichatpong Weerasethakul, un dels cineastes imprescindibles del panorama contemporani, amb títols de culte com "Blissfully yours" (2002), "Tropical malady" (2004) o "Syndromes and a century" (2006). Gràcies a Lluís Miñarro i a la seva política de traspassar fronteres i col·laborar amb les mirades més interessants del cinema mundial (el mestre portuguès Manoel de Oliveira, l'argentí Lisandro Alonso), el cinema català pot reivindicar com a pròpia una pel·lícula intrínsecament arrelada a la selva del nord de Tailàndia.

  Lluís Miñarro va coproduir la pel·lícula guanyadora de la Palma d'Or al Festival de Canes el 2010 i ha estat amb Àlex Gorina per comentar l'experiència "L'oncle Boonmee recorda les seves vides anteriors" (2010) és, a data d'avui, l'últim llargmetratge dirigit per l'aclamat director tailandès Apichatpong Weerasethakul, un dels cineastes imprescindibles del panorama contemporani, amb títols de culte com "Blissfully yours" (2002), "Tropical malady" (2004) o "Syndromes and a century" (2006). Gràcies a Lluís Miñarro i a la seva política de traspassar fronteres i col·laborar amb les mirades més interessants del cinema mundial (el mestre portuguès Manoel de Oliveira, l'argentí Lisandro Alonso), el cinema català pot reivindicar com a pròpia una pel·lícula intrínsecament arrelada a la selva del nord de Tailàndia.

 • Montserrat Carulla i Teresa Font conversen amb Àlex Gorina de "Vida de Família"
  Veure vídeo

  Montserrat Carulla i Teresa Font conversen amb Àlex Gorina de "Vida de Família"

  L'actriu Montserrat Carulla i Teresa Font, secretària de rodatge de la pel·lícula i coneixedora de les vicissituds que en van fer un títol injustament maltractat, acompanyen Àlex Gorina en la presentació i el debat al voltant de l'única pel·lícula que va dirigir Josep Lluís Font.

  L'actriu Montserrat Carulla i Teresa Font, secretària de rodatge de la pel·lícula i coneixedora de les vicissituds que en van fer un títol injustament maltractat, acompanyen Àlex Gorina en la presentació i el debat al voltant de l'única pel·lícula que va dirigir Josep Lluís Font.

 • "Sala 33" recorre els laberints de la memòria, amb "Elisa K"
  Veure vídeo

  "Sala 33" recorre els laberints de la memòria, amb "Elisa K"

  Els directors Jordi Cadena i Judith Colell, i l'actriu Aina Clotet acompanyaran Àlex Gorina en la presentació de la pel·lícula i en el debat posterior a la seva emissió.

  Els directors Jordi Cadena i Judith Colell, i l'actriu Aina Clotet acompanyaran Àlex Gorina en la presentació de la pel·lícula i en el debat posterior a la seva emissió.

 • "Sala 33" canvia el curs de la Història, amb "Garbo, l'espia"
  Veure vídeo

  "Sala 33" canvia el curs de la Història, amb "Garbo, l'espia"

  El director Edmon Roch acompanyarà Àlex Gorina en la presentació de la pel·lícula i en el debat posterior a la seva emissió

  El "Sala 33" dedicat a "Garbo" servirà, a més, per conèixer millor la figura d'Edmon Roch, un productor que té una de les trajectòries professionals més insòlites i estimulants del cinema català recent. Roch ha treballat com a productor en el cinema americà independent ("The last days of disco", Whit Stillman) i també en el món de les superproduccions de Hollywood ("Set anys al Tibet", Jean-Jacques Annaud). A Catalunya, ha comandat els rodatges de grans coproduccions internacionals ("Les maletes de Tulse Luper", de Peter Greenaway; "El perfum", de Tom Tykwer) i ha fundat la productora Ikiru Films, amb la qual ha contribuït a l'èxit de produccions com "Lope", "Bruc", "Biutiful" o "Promoción fantasma". "Garbo, l'espia" és la seva primera pel·lícula com a director.

  El director Edmon Roch acompanyarà Àlex Gorina en la presentació de la pel·lícula i en el debat posterior a la seva emissió El "Sala 33" dedicat a "Garbo" servirà, a més, per conèixer millor la figura d'Edmon Roch, un productor que té una de les trajectòries professionals més insòlites i estimulants del cinema català recent. Roch ha treballat com a productor en el cinema americà independent ("The last days of disco", Whit Stillman) i també en el món de les superproduccions de Hollywood ("Set anys al Tibet", Jean-Jacques Annaud). A Catalunya, ha comandat els rodatges de grans coproduccions internacionals ("Les maletes de Tulse Luper", de Peter Greenaway; "El perfum", de Tom Tykwer) i ha fundat la productora Ikiru Films, amb la qual ha contribuït a l'èxit de produccions com "Lope", "Bruc", "Biutiful" o "Promoción fantasma". "Garbo, l'espia" és la seva primera pel·lícula com a director.

 • Barcelona (un mapa)
  Veure vídeo

  Barcelona (un mapa)

  El director Ventura Pons i l'actor Josep M. Pou acompanyaran Àlex Gorina en la presentació de la pel·lícula i en el debat posterior a l'emissió

  "Barcelona (un mapa)" (2007) és l'adaptació al cinema de l'obra de teatre "Barcelona (mapa d'ombres)", de Lluïsa Cunillé. Un matrimoni d'ancians relloga habitacions en un vell pis de l'Eixample. L'home està malalt i a punt de morir, i la parella reuneix els llogaters i algun familiar per demanar-los que marxin del pis i els deixin sols. Amb aquest punt de partida s'estructura una narració dividida en cinc "cara a cara", cinc peces intenses i no sempre compassives, que porten la pel·lícula a un final sorprenent i revelador de misèries ocultes de la capital catalana.

  El director Ventura Pons i l'actor Josep M. Pou acompanyaran Àlex Gorina en la presentació de la pel·lícula i en el debat posterior a l'emissió "Barcelona (un mapa)" (2007) és l'adaptació al cinema de l'obra de teatre "Barcelona (mapa d'ombres)", de Lluïsa Cunillé. Un matrimoni d'ancians relloga habitacions en un vell pis de l'Eixample. L'home està malalt i a punt de morir, i la parella reuneix els llogaters i algun familiar per demanar-los que marxin del pis i els deixin sols. Amb aquest punt de partida s'estructura una narració dividida en cinc "cara a cara", cinc peces intenses i no sempre compassives, que porten la pel·lícula a un final sorprenent i revelador de misèries ocultes de la capital catalana.

 • "Sala 33" trenca tabús, amb "Fake orgasm"
  Veure vídeo

  "Sala 33" trenca tabús, amb "Fake orgasm"

  El director Jo Sol serà el convidat d'Àlex Gorina en la presentació de la seva pel·lícula "Fals orgasme" (2010) i en el debat posterior a la seva emissió.

  El director Jo Sol serà el convidat d'Àlex Gorina en la presentació de la seva pel·lícula "Fals orgasme" (2010) i en el debat posterior a la seva emissió.

Anar al contingut