Un terç dels municipis catalans tenen menys de 500 habitants i només un 1,12% de la població catalana hi viu. Tenen futur els pobles petits del nostre país o tenen els dies comptats? Hi ha una oportunitat en aquests municipis per als joves emprenedors? "Rurals" vol donar resposta a aquestes preguntes a través de la vida de 39 joves, entre 18 i 40 anys.

Els protagonistes de la nova sèrie del 33 viuen als diferents àmbits territorials de Catalunya i són nascuts en aquests petits pobles o bé han decidit anar-hi a viure. Tots estan arrelats al seu municipi i participen d'una manera activa en la vida del poble (festes, compres, escola dels nens al municipi, negoci, etc.).

Al llarg de 13 capítols, "Rurals" s'acosta al territori i parla del fet rural, però allunyant-se de sectors més tradicionals com l'agricultura i la ramaderia per posar l'accent en altres sectors d'activitat que es poden exercir actualment al món rural.

Els "Rurals" del 33 són metges, mestres, botiguers, forners, periodistes, advocats, dissenyadors, transportistes... o exerceixen professions de sectors emergents i de serveis, com les vinculades a les energies renovables, l'enginyeria forestal, la restauració, el turisme o els esports d'aventura.

En cada capítol, tres joves expliquen com és la seva vida professional i la seva vida quotidiana, com passen el temps d'oci, quines són les seves aficions, com és la seva família. Ells són l'eix de la nova docusèrie, una producció que pretén mostrar com l'emprenedoria rural té els trets diferencials fortament vinculats al territori, al paisatge, a la conjuntura econòmica, sociodemogràfica i cultural.

En el retrat de la vida en un petit municipi, "Rurals" no ha obviat alguns dels inconvenients que comporta: la mobilitat obligada, la dispersió, les inclemències del temps, la falta d'infraestructures o xarxes de la comunicació, la poca dotació o adequació de serveis a les persones...

"Rurals" és una idea de la productora The End Produccions Audiovisuals, coproduïda amb Televisió de Catalunya.
Anar al contingut