"Riu avall" és una sèrie de divulgació ambiental que ens convida a descobrir la història i l'art, la natura i els paisatges, la gastronomia i la vida de les gents de la Catalunya fluvial. Gravada des de l'interior del riu, la sèrie ens ofereix una perspectiva singular del país que ens permetrà apreciar l'important patrimoni riberenc que encara atresorem.

Al llarg dels tretze capítols descobrim el patrimoni natural i cultural dels grans rius del país endinsant-nos en els paisatges que travessen, els pobles més interessants i els escenaris naturals més singulars. Coneixerem els costums de les seves gents i la seva gastronomia, així com el patrimoni històric i cultural que es reflecteix a les seves aigües.

La sèrie dedica una especial atenció a l'alt valor ecològic dels nostres rius, la recuperació ambiental que han experimentat en els darrers anys i les amenaces a què han de fer front.

L'equip de "Riu avall" ha recorregut durant gairebé un any els rius Fluvià, Francolí, Tordera, Muga, Ebre, Ter, Cardener i Segre, des de la seva capçalera fins a la desembocadura.

"Riu avall" és una coproducció de Televisió de Catalunya i Somos.Som amb la direcció de José Luis Gallego i la producció executiva de Júlia Otero.
Anar al contingut