Després de la publicitat pots interactuar amb el player amb els següents botons Instruccions per interactuar amb el player
La innovació en l'educació

Les aules catalanes del futur, al segon capítol del "Som revolució" 

"Som revolució", amb Xantal Llavina, ha mostrat fins a quin punt s'està vivint una revolució digital a les aules. En un món cada vegada més canviant, també ha de canviar la manera d'ensenyar i transmetre coneixements i d'educar els alumnes

Xantal Llavina ha visitat, al "Som Revolució", diverses escoles per assistir a classes de robòtica, tant d'alumnes de primària com de secundària. D'aquesta manera ha pogut explicar què aporta aquest tipus d'ensenyament en els processos d'aprenentatge.  

En una d'aquestes visites, el cantant terrassenc i jurat del programa de TV3 "EufòriaLildami ha compartit l'aprenentatge amb la Xantal i també ha conegut de primera mà aquesta manera de transmetre coneixements amb el suport de la tecnologia. En una altra aula, ha estat el científic i divulgador Dani Jiménez qui ha acompanyat la Xantal i ha proposat als alumnes compartir un experiment.  

Paral·lelament, la Xantal ha viscut en aquest capítol diverses experiències. El professor de neuropsicologia Diego Redolar li ha fet un registre de cervell i una estimulació cerebral no invasiva per explicar-li de manera pràctica com funciona aquest òrgan fonamental per a l'aprenentatge. Amb el neurobiòleg David Bueno, mentre descobrien els projectes de realitat augmentada i virtual, la Xantal ha conversat sobre la importància d'ensenyar a partir de les emocions i de fer servir la tecnologia com a mitjà i no pas com a fi.  

El capítol, que ha abordat la importància d'estimular les vocacions perquè tant els nens com les nenes cursin estudis relacionats amb el sector de les tecnologies de la comunicació (un sector clau en el futur), també ha comptat amb la participació de testimonis de l'àmbit de l'educació com el rector de la Universitat Pompeu Fabra, Oriol Amat; l'enginyera de la UPC Núria Salan; el consultor Xavier Marcet; la directora de Societat Digital, Joana Barbany; la directora de Transformació Educativa, Núria Mora; la pedagoga Anna Forés; el psicòleg especialista en addiccions Marc Masip; el professor Miquel Torres; i la catedràtica de Tecnologia Educativa Mercè Gisbert. Tots ells han reflexionat sobre com ha de ser l'escola catalana del 2030. 

La innovació a les aules, amb Xantal Llavina a 'Som revolució'
La innovació a les aules, amb Xantal Llavina a "Som revolució"
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut