Després de la publicitat pots interactuar amb el player amb els següents botons Instruccions per interactuar amb el player
"Som revolució": La innovació en medicina

Com seran els metges del futur?

Ja ens operen robots. Com seran els metges del futur? Ho descobrirem al programa juntament amb els avenços en tecnologia de robòtica i automatització

Xantal Llavina coneix de prop centres d'investigació i conversa amb professionals de reconegut prestigi per construir un puzle que finalment acaba encaixant i confegeix un retrat de la recerca científica que es fa avui a Catalunya. "Som revolució" entrevista un dels protagonistes del capítol, el pilot de motos i cotxes Nani Roma, amb qui visitem una unitat de robòtica de la Universitat Politècnica de Catalunya. La visita és especialment emotiva perquè es produeix dies abans que Roma, que s'està recuperant d'un càncer, entri al quiròfan per ser intervingut mitjançant una operació en què un robot quirúrgic tindrà un paper destacat. La Xantal també conversa amb el doctor Roger Gomis a l'Institut de Recerca Biomèdica sobre els avenços que s'estan aconseguint en la investigació sobre el càncer.

A l'IRTA (Institut de Recerca i Tecnologia Agroalimentàries) de Caldes de Montbui, coneix de primera mà diversos experiments, entre els quals l'estudi d'una plaga que pateixen els pins, la regeneració d'aigües gràcies a l'ús d'algues i fins i tot l'estudi de com millorar l'alimentació i la salut dels conills de granja. A Eurecat de Cerdanyola, la Xantal descobreix projectes innovadors com l'estudi de piles per a cotxes, la plastrònica (la integració de l'electrònica als materials plàstics) o el treball amb els anomenats robots cognitius.

Aquest capítol compta també amb la participació del periodista especialitzat en ciència Daniel Arbós, la científica Judit Huanhuix, el doctor Manel Esteller i el físic Àlex Arenas.

Xantal Llavina i Marc Viña, investigador programa sostenible en Biosistemes IRTA
Xantal Llavina i Marc Viña, investigador del programa Sostenibilitat en Biosistemes de l'IRTA

 

 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut