Després de la publicitat pots interactuar amb el player amb els següents botons Instruccions per interactuar amb el player
la tecnologia que transforma vides

Com serà el món del 2030? "Som revolució", amb Xantal Llavina

El programa, que en les tres temporades anteriors compartia nom amb l'espai "Revolució 4.0", de Catalunya Ràdio, estrena la quarta temporada amb un format totalment renovat

Xantal Llavina viu com a investigadora, però d'una manera molt distesa, tota mena d'experiències al "Som revolució". Les claus del nou format són divulgar i entretenir al mateix temps i des del lloc dels fets, amb una vocació artística. Durant el seu periple per Catalunya, concentrat en cinc capítols, Llavina coneix molts personatges i centres d'innovació, i parla amb molts experts per comprovar, en primera persona, com la tecnologia està transformant les vides per sempre. 

Les claus i els protagonistes de la quarta temporada 

El programa, en la nova temporada, mostra les cinc grans revolucions digitals que hi ha: la revolució sostenible i de canvi climàtic; la de connectivitat, hologrames i espai; la de talent digital i metavers; la d'educació digital, i la de recerca, amb els millors investigadors del país. Llavina visita, entre altres indrets, el Barcelona Drone Center i una empresa que fabrica hologrames, l'aeroport d'Alguaire, diverses classes de robòtica d'escoles catalanes, empreses que fan realitat augmentada i virtual, la Universitat Politècnica de Catalunya, el sincrotró Alba, l'abocador de Can Mata o el CatVers, el metavers català, que li permet entrar dins del món virtual.  

Al programa, hi participen, a més, 25 testimonis i experts de primer nivell que valoren les innovacions del futur a Catalunya. Personatges coneguts com Gemma Mengual, Joan Dausà, Lildami, Raül Balam, Cristina Brondo, Pep Nogué, Ada Parellada o José Elías, que viuen també algunes experiències innovadores dins del nou format de programa, centrat en el futur que ens espera.  

El programa, produït per TV3 i El Terrat, està dirigit per l'expert en documentals David Fernández de Castro. La periodista TIC Xantal Llavina, que ja fa sis temporades que realitza el "Revolució 4.0" a Catalunya Ràdio, exerceix de subdirectora i presentadora. La segona veu del programa és el també periodista de Catalunya Ràdio Quim Morales.  

 

Primer capítol: hologrames, drons i coets catalans

El programa de l'estrena, el 2 d'agost, segurament és el més futurista de tota la sèrie. Al món, cada vegada tot està més connectat i l'anomenada "internet de les coses" acabarà oferint un potencial que transformarà totalment les vides.  

"#SomRevolució" descobreix, a partir d'una visita al Barcelona Drone Center, com funcionen tota mena de drons que estan canviant la manera de treballar de moltes empreses, i també dels cossos de seguretat i vigilància de Catalunya. Ben aviat, la presència de drons augmentarà de manera exponencial. 

Xantal Llavina visita també una empresa que fabrica hologrames a Sant Boi de Llobregat. Ella i l'actriu Cristina Brondo descobreixen un món apassionant: el de la creació de còpies virtuals de persones. Sens dubte, els hologrames ofereixen unes possibilitats professionals o d'oci que ara mateix no es poden imaginar.  

I en aquest viatge cap a un futur que cada dia és més present, Llavina va fins a l'aeroport d'Alguaire, on descobreix alguns dels protagonistes actuals i futurs d'un dels sectors que no para de créixer a Catalunya: el sector aeroespacial. Coneix, per exemple, l'empresa que ha fabricat el primer nanosatèl·lit fabricat a Catalunya i que ja orbita des de fa mesos, o una altra empresa que fabrica motors per fer enlairar coets. També parla amb uns estudiants que han construït amb èxit un coet supersònic suborbital i que, sens dubte, ben aviat seran alguns dels protagonistes destacats de l'ecosistema català de l'anomenat New Space.  

En el programa també hi intervenen el meteoròleg Tomàs Molina; el periodista i divulgador científic Joan Anton Català; la presidenta de la Cambra de Comerç de Barcelona, Mònica Roca; el periodista i gestor d'empreses culturals Jordi Sellas, i l'enginyera Cristina Barrado, professora de la Universitat Politècnica de Catalunya. Tots coincideixen a destacar que cal treure el màxim profit d'una paraula sense la qual no s'entendrà el món dels pròxims anys: la connectivitat. #SomConnectivitat. 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut