Després de la publicitat pots interactuar amb el player amb els següents botons Instruccions per interactuar amb el player
Jaume Barberà conversa amb el neuròleg i psiquatre Javier Aizpiri

Les millors frases del segon "Retrats" amb el neuròleg i psiquiatre Javier Aizpiri

Javier Aizpiri afirma que "a nosaltres, els metges, els darrers anys ens ha format la indústria farmacèutica, i la indústria farmacèutica t'entrena per vendre. No t'entrena per curar, t'entrena per vendre."

Aquest dimecres, 29 d'abril, "Retratsha emès el segon capítol dedicat al neuròleg i psiquiatre Javier Aizpiri, tot un referent en l'àmbit de l'alcoholisme i les drogodependències. Us destaquem algunes de les seves millors reflexions en aquest segon programa:

"Els aminoàcids són essencials en la dieta; tan essencials que, si no en mengem, no podem desenvolupar la vida."

"El 80% de les depressions estan causades per esgotament cerebral: la persona no dorm, té molts problemes, fa una mala gestió de les crisis, està hiperactivada, s'oblida d'alimentar-se i, de sobte, el cervell falla."

"Cal veure la persona de manera global. Jo no recepto 'una pastilla i a córrer': cal tornar a restaurar la dieta i el ritme de son del pacient, i ajudar-lo perquè sàpiga fer front a les situacions de crisi."

"La dieta alcalina són les substàncies que tenim a la natura, el tipus de dieta que hem estat consumint durant milers d'anys i a la qual estem adaptats."

"A nosaltres, els metges, els darrers anys ens ha format la indústria farmacèutica, i la indústria farmacèutica t'entrena per vendre. No t'entrena per curar, t'entrena per vendre."

"Ens hem acostumat a no haver de patir per res (...). No patir significa que tampoc no estimarem, que tampoc no patirem pena i que serem uns fòssils a l'hora de viure la vida."

"Les malalties produïdes per medicació (o iatrogènia) són la tercera causa de morts en el món desenvolupat."

"Una cosa tan simple com la necessitat de rentar-se les mans va trigar 35 anys a ser introduïda a la medicina."

 "La universitat forma segons el moment històric i el que la societat i la ideologia li permet."

"Som el país del món que més Orfidal consumeix. És un ansiolític que crea dependència. I la gent se l'acaba prenent per a tot i en grans quantitats."

"L'embarassada és per a mi el tema més important, perquè el nen se n'alimentarà. De manera que el nen agafarà tots els nutrients i tots els tòxics que la mare tingui al cos."

"De tant en tant, el que convé és anar a un paisatge, seure i contemplar-lo, simplement. Milions de neurones, milions de circuits es tornen a recuperar, es regeneren."

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut