Després de la publicitat pots interactuar amb el player amb els següents botons Instruccions per interactuar amb el player
"Gent, identitat i procés"

Les millors frases del "Retrats" de l'historiador Josep Fontana

L'historiador Josep Fontana va afirmar el juny del 2015: "Aquest país, si s'ha de salvar, el salvarà la gent"

El 17 de juny del 2015, Jaume Barberà va conversar a "Retrats" amb Josep Fontana, un dels historiadors més prestigiosos de casa nostra, mort el als 86 anys, un 28 d'agost del 2018. Aquestes són algunes de les seves millors frases al programa titulat:

"La independència es pot aconseguir o per la força o per la negociació. De força no en tenim. Negociació? Fer-se il·lusions que avui algú en un govern de Madrid és capaç de concedir-nos això em sembla bastant difícil."

"La identitat catalana ha resistit 500 anys d'esforços d'assimilació, amb tres guerres perdudes: el 1652, el 1714 i el 1939,  i llargues campanyes de repressió social i cultural que encara duren."

"Si Catalunya ha de sobreviure en el mateix marc actual, ha de ser conquerint nous espais de llibertat on els drets estiguin blindats. No poden estar sotmesos a qualsevol revisió que es proposi a través del Tribunal Constitucional, controlat pels dos grans partits espanyols."

"Aquest país, si s'ha de salvar, el salvarà la gent."

"Podria parlar del poble, però m'agrada més fer-ho de la gent. Els qui defensen Barcelona el 1714 són la gent. Els qui fan el gran canvi econòmic al segle XVIII són la gent. Els qui salven la llengua al segle XIX són la gent. I és la gent que resisteix l'impacte del franquisme sense deixar-se esclafar. No són els partits."

NOTÍCIES RELACIONADES

VÍDEOS RELACIONATS

Anar al contingut