Les millors frases de l'analista econòmic Jonathan Tepper, a "Retrats"
Jaume Barberà ha conversat amb l'economista i analista financer Jonathan Tepper
Les millors frases de l'analista econòmic Jonathan Tepper, a "Retrats"
Després de la publicitat pots interactuar amb el player amb els següents botons Instruccions per interactuar amb el player
Amb l'analista econòmic Jonathan Tepper

Les millors frases de l'analista econòmic Jonathan Tepper, a "Retrats"

Jaume Barberà ha conversat amb l'economista i analista financer Jonathan Tepper

Jaume Barberà ha tingut a "Retrats" una nova conversa amb un dels personatges que ens va descobrir al programa "Singulars", l'economista i analista financer Jonathan Tepper.

Durant el programa, Tepper va insistir que l'economia espanyola encara té diverses assignatures pendents:

"Des del 2007 (...) ja es veia que hi havia problemes als mercats internacionals en molts països. Finalment, el 2012, hi va haver el rescat dels bancs espanyols. Havien passat 4 anys, la fallida de Lehman Brothers va ser el 2008. Es va desaprofitar molt de temps, es van fer molt pocs canvis o reformes. I el que a mi em sembla més increïble: quan hi havia el govern socialista de Zapatero, Rajoy i el PP criticaven tot el que passava dient que era un desastre, que Espanya se n'anava en orris. Després, en un tres i no res, quan hi ha canvi de govern i mana el PP ja està tot solucionat, no hi ha cap problema, no hi ha urgència per canviar les coses... S'ha fet molt poc, primer deien que no hi havia crisi i, després del canvi de govern, van dir que ja estava tot solucionat."

Per Jonathan Tepper, la cura de la crisi no són les injeccions de liquiditat del Banc Central Europeu:

"Crec que la millor cura és reduir el deute a les llars, intentar incrementar la productivitat i intentar invertir en coses que puguin produir un rendiment en el futur, en lloc d'invertir en companyies que ja haurien d'haver fet fallida o rescatar bancs. S'ha deixat passar molt de temps sense reformar-los i, quan s'ha fet, hi ha hagut poca reforma de la despesa pública."

"La situació ha millorat en els últims dos anys, sobretot gràcies al Banc Central Europeu. Quan tinguem la pròxima recessió, començarem des d'un punt molt pitjor que al 2007."

Sobre el procés català, Tepper ha dit:

"A la City de Londres no es parla gaire del procés català. M'estranya com a Espanya no es deixa votar sobre la independència de Catalunya després que als referèndums d'Escòcia o el Quebec van perdre els independentistes".

Finalment, hem conegut una faceta molt personal d'aquest analista econòmic: la seva infantesa al barri madrileny de San Blas als anys 80, un barri que era el centre del consum i la distribució d'heroïna i on els seus pares van fundar un centre de rehabilitació de toxicòmans:

"Sortíem de casa a jugar a futbol i vèiem gent xutant-se. Al descampat hi havia un campament gitano on els toxicòmans venien a comprar la droga. A l'entrada hi havia una pintada inspirada en "L'infern" de Dant: "Aquells que entreu, abandoneu totes les esperances".

VÍDEOS RELACIONATS

Anar al contingut