Després de la publicitat pots interactuar amb el player amb els següents botons Instruccions per interactuar amb el player
Dimecres, a les 22.05, al 33

Jaume Barberà conversa amb Maria Teresa Ilari, metgessa internista i terapeuta amb aigua de mar

"Retrats" conversa amb Maria Teresa Ilari, una doctora que prescriu aigua de mar no filtrada a tots els seus pacients

Dimecres 3 de juny, "Retratses desplaça a Begur (Baix Empordà) per entrevistar Maria Teresa Ilari, metgessa internista i terapeuta amb aigua de mar.

La doctora Ilari és nascuda a Catalunya. Va estudiar Medicina a la Universitat Autònoma de Barcelona i, en acabar la carrera, fa més de 30 anys, es va desplaçar a Nicaragua per donar suport al grups d'alfabetització de la revolució sandinista. Posteriorment va començar a treballar a la sanitat pública i, des de l'any 2003, prescriu aigua de mar no filtrada a tots els seus pacients, que en prenen una mitjana de mig litre al dia.

A més, ha estat la impulsora de la creació de més de 80 dispensaris marins a Nicaragua, el segon país més pobre de Llatinoamèrica, que distribueixen mensualment 7.000 litres d'aigua de mar de manera gratuïta i que el Ministeri de Salut s'encarrega de fer els exàmens pertinents per analitzar els microbis i garantir-ne la potabilitat.

Segons la doctora Ilari, "l'aigua de mar és potable, ingerible i benèfica, per tractar malalties i millorar la desnutrició, ja que conté àcids nucleics, ADN, minerals, greixos, proteïnes, plàncton, ous i larves de peixos, cadenes de carboni, virus i bacteris, vitamines, aminoàcids. Els nostres trilions de cèl·lules neden en una matriu intracel·lular i extracel·lular constituïda per aigua de mar. Les primeres cèl·lules que van donar origen a la vida en el planeta van sorgir dels oceans primigenis fa 3.500.000 d'anys. Els mars conserven la composició que dóna origen a la vida i que la retorna".

I acabarem, sense moure'ns de Begur, amb una visita a la Fonda Caner, un establiment on el seu xef, Narcís Caner, ens mostrarà com s'elabora un plat amb aigua de mar.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut