Canvis a "Els matins", "Divendres", ".Cat" i "TN migdia"

Relleu de presentadors a TV3 de cara a la nova temporada de tardor

Xavi Coral serà el presentador de ".CAT", i Helena Garcia Melero presentarà "Divendres"; Núria Solé s'ocuparà de la segona franja d'"Els matins", i Ariadna Oltra conduirà el "TN migdia", juntament amb Carles Prats. Al canal informatiu 3/24, Xavier Graset serà el nou presentador del programa de debat.

Actualitzat

Amb aquest moviment de professionals, la cadena vol impulsar i fer evolucionar diverses franges d'informatius i entreteniment a partir de la nova temporada de tardor.

Xavi Coral presentarà ".CAT", un programa que serà més divers en els temes a tractar i que guanyarà en ritme i flexibilitat, mantenint el mateix rigor informatiu. Helena Garcia Melero presentarà "Divendres" amb Espartac Peran per tractar temes d'actualitat i també l'entreteniment.

Per la seva banda, Ariadna Oltra, que ha estat al capdavant del ".CAT" en la seva arrencada aquestes dues últimes temporades, passarà a conduir el "TN migdia", al costat de Carles Prats. Rigor, credibilitat i solidesa defineixen el perfil d'aquesta periodista que ara passa a formar part d'un TN que és cada dia líder indiscutible de la seva franja.

Núria Solé presentarà la segona part d'"Els matins", després d'haver demostrat amb "La Marató de TV3" i en diversos programes especials informatius la seva versatilitat per afrontar un programa en directe amb gran diversitat de registres. Lídia Heredia continuarà presentant la primera part del programa.

Tots ells són valors de TV3, professionals de gran talent que potenciaran programes emblemàtics de la cadena que constitueixen moltes hores d'emissió de producció pròpia en directe; un àmbit en què TV3 és referent. Amb aquests canvis, la televisió pública catalana impulsa i afronta nous reptes de cara a la temporada 2015-2016.

Xavier Graset presentarà el programa de debat del 3/24
El periodista Xavier Graset dirigirà i presentarà el programa de debat al canal 3/24 a partir de la nova temporada 2015-2016. El programa de debat polític s'avançarà una hora, per emetre's de 22.00 a 23.00, en una franja de "prime time" encara més competitiva. Qui fins ara n'és editor i presentador, Agustí Esteve, passarà a ser cap del 3/24 per liderar una renovació del canal informatiu, amb nous formats i noves franges, per accentuar-ne la personalitat.

Xavi Coral
Entre els anys 1997 i 1999 va presentar el "Telenotícies nit última hora". Tot seguit, va passar a conduir el "Telenotícies migdia", primer, i el "Telenotícies cap de setmana" i el "Telenotícies vespre", després. El 2004, va tornar al "Telenotícies migdia", fins al 2009, en què arrenca una nova vessant professional en l'àmbit de l'entreteniment amb el programa "Divendres". També ha presentat programes com "Diari de la guerra" i "Àgora", així com diversos programes especials d'eleccions. El 2009 va ser l'encarregat d'acomiadar l'any amb la transmissió de les campanades, i el 2011 va presentar "La Marató de TV3" amb Espartac Peran.

Helena Garcia Melero
Va entrar a formar part de l'equip de professionals de TV3 el 1992 com a presentadora del "Telenotícies Migdia", fins al 2004, en què va passar a copresentar "Els matins", fins al 2007. L'any 2005 va presentar en solitari l'edició de "La Marató de TV3" dedicada a les malalties del cor. Des del 2010 torna a presentar la segona part d'"Els matins" a TV3. A més, ha presentat altres programes, com "Actualitat 92", "Catalunya Avui", "Els matins", "Hora Q", i diversos especials.  

Ariadna Oltra
Es va incorporar a TV3 el 2008 com a conductora del 3/24 i presentadora de l'espai "L'entrevista" al mateix canal. Va estar tres temporades al capdavant d'"Els matins d'estiu" i ha estat copresentadora d'"Els matins" durant dos períodes, el 2009 i del 2011 al 2014. A banda d'aquests programes, també es va fer càrrec de la transmissió de diversos especials i va ser conductora de "La Marató de TV3" del 2012. Des de l'abril del 2014, presenta el programa ".CAT" cada dijous a TV3.

Núria Solé
Entre el 2001 i el 2003, va conduir el programa "Info K", l'espai informatiu del canal Super3. L'11 de setembre del 2003, Núria Solé va ser l'encarregada d'inaugurar l'emissió en proves del canal 3/24, canal en el qual va presentar rodes informatives fins al 2006, data en què es va incorporar al "Telenotícies migdia". Solé també ha estat al capdavant de diversos programes especials d'eleccions, l'últim dels quals ha estat el de les últimes eleccions municipals. Així mateix, el 2013 va conduir la 22a edició de "La Marató de TV3", al costat de Roger de Gràcia.

Xavier Graset
Amb una àmplia experiència en la conducció de programes de debat polític i en l'àmbit dels informatius, Graset dirigeix i presenta el programa "L'oracle" de Catalunya Ràdio. Anteriorment, havia estat set anys corresponsal de l'emissora pública a Madrid i subdirector d'"El matí de Catalunya Ràdio". També va estar al capdavant d'espais com "El món s'acaba", "Tot gira" o "De 4 a 7". A TV3, ha participat recentment en el programa "Com som" i també se'l va poder veure a "Sense títol", "Artèria 33" i "(S)avis". El passat 4 de juny, Graset va rebre el Premi Nacional de Comunicació 2015.

ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut