• Córrer contra el temps
  Veure vídeo

  Córrer contra el temps

  "Quèquicom" analitzarà el dimecres 27 com es pot retardar l'envelliment. Retardar l'envelliment és una de les principals preocupacions socials, però, per què es dona aquest procés? Hi ha alguna forma de combatre'l? El programa científic del 33 oferirà, a partir de les 22.00, una sèrie de propostes a partir de les conclusions de diversos estudis científics i dels testimonis de persones. Al llarg del "Quèquicom", Toni Mestres, el científic del programa, explica en què consisteix l'acció dels antioxidants i els radicals lliures, i com influeixen en la longevitat. També tracta un dels símptomes de l'envelliment: la vista cansada, i comenta el descobriment de la indústria òptica catalana d'un nou sistema de lents progressives, realitzat a partir de la manera exclusiva de mirar de cada persona. Pel que fa als testimonis, el reporter Miquel Piris presenta el cas d'Antoni Pifarré, un home de 67 anys que encara corre maratons i que es prepara per pujar a l'Everest. Tots dos visiten el Centre d'Alt Rendiment de Sant Cugat i un centre hospitalari per saber de quina manera l'alimentació i l'esport poden fer minvar el procés d'oxidació.

 • Els virus: la guerra eterna
  Veure vídeo

  Els virus: la guerra eterna

  "Quèquicom" explica tot el que cal saber sobre els virus, en general, i sobre la grip aviària, en particular. El programa oferirà aquesta informació en el reportatge "Els virus: la guerra eterna". El programa també donarà a conèixer, en la secció "La masia", el funcionament d'una casa de pagès com un ecosistema artificial que gira al voltant de l'home. A més, els dibuixos animats de la Llum von Beta permetran entendre els mecanismes del singlot.

 • La força del fred
  Veure vídeo

  La força del fred

  El primer programa de "quèquicom" informarà sobre el glaç i els efectes de la congelació, a partir del testimoni que el Josep Maria Vilà, l'únic supervivent de la tempesta de la nit de Cap d'Any del 2000, en què van morir 11 persones als Pirineus, ha fet a la Samantha Vall.¿Què desferma les tempestes del torb? Per què l'aigua quan es congela ho rebenta tot? Aquestes són algunes de les preguntes per respondre en el reportatge "La força del fred".

Anar al contingut