Avui, a les 21.55, a TV3

Un "Quatre gats" dedicat a la memòria històrica

Al cap de 80 anys del final de la Guerra Civil Espanyola, el programa recull tres històries de memòria i ferides, de dictadures i retrobaments, amb tres supervivents de tres conflictes que, d'alguna manera, han marcat la història del país i del món

Les protagonistes seran tres dones: Roser Guinau, veïna de la Torre de l'Espanyol, la supervivent del camp de concentració de Bergen-Belsen Francine Christophe, i la presidenta de les Àvies de la Plaza de Mayo, Estela de Carlotto.

Roser Guinau explicarà la història de recerca del seu pare, mort a la batalla de l'Ebre. Els acompanyarà l'actriu Montserrat Carulla, que també va viure de prop la guerra i el pare de la qual va passar una llarga temporada al camp d'Argelers.

En segon lloc, el programa viatjarà a París per descobrir la història de Francine Christophe, supervivent del camp de concentració de Bergen-Belsen, on, juntament amb la seva mare, van ajudar a néixer un nadó que ha retrobat al cap dels anys.

I, en tercer lloc, Ricard Ustrell entrarà a la presó Model amb la presidenta de les Àvies de la Plaza de Mayo, Estela de Carlotto. L'Estela ha retrobat el seu net, robat després de l'assassinat de la seva filla. Gerardo Pisarello completarà el relat de la dictadura argentina, explicant per primera vegada com van matar el seu pare.

Ricard Ustrell també anirà al Valle de los Caídos amb l'actor i cantant Pablo Carbonell, on, dies abans que Franco sigui exhumat de la seva tomba, reflexionarà sobre com l'estat espanyol ha tancat o mal tancat les ferides. Allà, el programa recorrerà tres històries personals que es tornen col·lectives, tres països, tres ferides.

"Quatre gats" és una entrevista en profunditat que repassa la trajectòria professional i personal dels protagonistes de cada programa, en una conversa propera, contundent i directa, a la manera que caracteritza Ricard Ustrell.

Anar al contingut