Quatre gats - Making of - Manuel Valls

"Quatre gats" és un format televisiu que combina el gènere de l'entrevista i el reportatge, amb una durada d'uns 50 minuts. A través d'un personatge coneixem una qüestió concreta, endinsant-nos en la seva trajectòria i el seu pensament.

El presentador i director del "Quatre gats" és Ricard Ustrell, qui va començar-lo com un programa radiofònic que s'emetia els festius intersetmanals de la temporada 2013/2014 a Catalunya Ràdio. A la temporada 2015/106 s'incorpora com un espai integrat a "El Suplement" i passa a emetre's setmanalment. L'any 2018 va fer el pas a la televisió amb l'emissió de les entrevistes a tres expresidents: Alex Salmond (Escòcia), Manuel Valls (França) i Pepe Mujica (Uruguai).

Les entrevistes són en bona part en moviment - un dels trets distintius del programa - passejant per espais de referència: escenaris especials amb què hi estan relacionats d'una manera directa o indirecta. Fer l'entrevista en moviment ens permet dues coses: una, que l'entrevistat es relaxi fora de la fredor d'un plató de televisió, i dues, comentar el que va passant a l'entorn. Així doncs, aquest format ens permet conèixer el personatge en dues dimensions: la seva vessant més pública i el seu costat més íntim.

Però la forma en què es presenta el contingut beu dels recursos del reportatge. La realització és dinàmica i trencadora, oberta a l'experimentació del llenguatge televisiu i sensible al to de la conversa i al caràcter de l'entrevistat.

L'entrevista es complementa amb intervencions de persones properes o que tenen algun vincle efectiu o temàtic amb el protagonista.

El "Quatre gats" és, doncs, una entrevista en profunditat en què es fa una repassada a la trajectòria tant personal com professional del protagonista, amb una conversa molt propera, típica del to directe i contundent que caracteritza Ricard Ustrell.

Anar al contingut