Gravació de la conversa amb Manuel Valls
Gravació de la conversa amb Manuel Valls
Com es va fer "Quatre gats"

El making of del "Quatre gats" de Manuel Valls

Manuel Valls defensa una república que voldria ser monarquia. L'ex-primer ministre francès i ex-ministre de l'Interior passeja entre quadres impressionistes amb solemnitat, com si portés posat el vestit de l'emperador. Així va ser la gravació del "Quatre gats".

Manuel Valls, el protagonista del segon "Quatre gats" de Ricard Ustrell a TV3, és home d'una sola bandera, d'un sol himne i d'un sol idioma. I el seu centre és a París, on va rebre l'equip de gravació de TV3 amb els braços oberts i amb total predisposició per conversar i passejar. Amb Valls, vam poder veure diferents localitzacions, interiors i exteriors, i algunes d'elles de luxe.

Va ser l'amfitrió perfecte. A diferència d'Alex Salmond, l'exprimer ministre escocès protagonista de l'anterior "Quatre gats" a TV3, Valls va mostrar-se accessible tant davant com darrere la càmera. És un personatge seriós i detallista i ho va demostrar obrint el Museu Orsay, on es va gravar la primera part de l'entrevista, només per a l'equip del programa.

"Valls ens va obrir un museu, ens va passejar per París i ens va portar a l'Assemblea Nacional, unes localitzacions que diuen molt del personatge. Dels tres que hem entrevistat, és el que més temps ens ha dedicat (5 hores), el que més fàcil ens ho ha posat i a qui més preguntes hem pogut fer. Hem espremut molt el suc del personatge, que tot apunta que podria ser protagonista en la política catalana i barcelonina dels pròxims mesos." - Ricard Ustrell.

Va ser aquí, on Valls va deixar anar alguns dels titulars més destacats de la conversa sobre la seva idea de república i la manera com ell entén la política:

"L'ordre, la lluita contra la delinqüència, la violència. S'ha dit molt que eren polítiques de dretes, jo crec que són polítiques d'esquerres. Perquè els que s'ho passen malament en general als barris on hi ha droga i la violència són la gent humil. I em sembla que ser d'esquerres és ocupar-se més aviat de la gent que pateix." - Manuel Valls.

"Jo crec que s'han de respectar les institucions perquè, quan no es respecten ni els polítics ni les institucions, vol dir que ja no es respecta la democràcia." - Manuel Valls.

"Hi ha moltes monarquies a Europa i són grans democràcies. Hi ha una reina a Anglaterra i ningú dirà que no és una democràcia. Doncs, a Espanya, igual." - Manuel Valls.

"El rei, el cap d'estat, representa la unió d'un país. El que no em va agradar que se'l xiulés després d'uns atemptats amb tants morts. S'han de respectar els morts." - Manuel Valls.

"La responsabilitat és de tots. En la voluntat de separar Catalunya d'Espanya, la responsabilitat la porten uns amb una voluntat separatista." - Manuel Valls.

"Una Catalunya independent no només seria un fracàs per a Espanya, seria una Catalunya molt menys forta del que és avui a Europa i al món. El projecte de la independència no és una bona cosa per als mateixos catalans." - Manuel Valls.

"Un acte polític tan greu com voler separar Catalunya de la resta d'Espanya té conseqüències, amb gent a la presó i amb gent fora del país." - Manuel Valls.

 

És un home seriós amb qui segurament només es pot parlar de coses serioses. Li costa reconèixer els seus propis defectes i, probablement, un d'ells sigui l'intent d'arribar a la perfecció. "És un guanyador que no suporta perdre", segons Ustrell. "I ja de petit havia de col·locar sempre les sabates rectes". Va parlar de Barcelona i Catalunya i Ustrell confessa que:

"Valls es va comprometre a no decidir si seria alcaldable de Barcelona o no fins després d'emetre aquesta entrevista. De fet, comença la conversa dient que té moltes idees per a Catalunya i Barcelona." - Ricard Ustrell.

 

Una cosina molt coneguda pel públic de TV3

Abans d'anar a parlar amb Valls, Ricard Ustrell va anar a visitar la seva cosina germana: la Roser Capdevila, la il·lustradora de "Les tres bessones", que, per cert, va rebre l'equip de gravació amb un gran esmorzar, tal com mostrava Ustrell a Twitter:

 

Va compartir bona part de la seva infantesa amb Valls i, per tant, el coneix força bé:

"Va ser un bon alcalde d'Evry, per això penso que s'hauria de presentar per alcalde de París, perquè s'ho coneix molt bé." - Roser Capdevila, il·lustradora i cosina de Manuel Valls.

 

L'emissió a TV3 la van seguir 285.000 espectadors, un 11,8% de quota, i a Twitter, es van publicar més de 1.000 tuits al voltant del programa, com aquests:

 

"Quatre gats" es va estrenar diumenge 10 de juny, amb l'ex-primer ministre escocès Alex Salmond i consta de 3 capítols. La següent, i última, cita és diumenge que ve, 24 de juny, amb José Mujica a les 22.45. Algunes imatges:

 

 

 

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
GALERIES RELACIONADES
Anar al contingut