Quanta guerra! - Eloi Vila
Us estàvem esperant

Eloi Vila estrena el docutainment "Quanta guerra!"

"Quanta guerra!" és un docutainment de cinc capítols de divulgació històrica sobre la Guerra Civil que arribarà a partir del 14 de setembre a TV3

Més de 80 anys després de la Guerra Civil, i malgrat el pas del temps, moltes famílies encara tenen preguntes sense resposta i silencis que no s'han trencat. Al final de la guerra, la majoria d'homes i dones que van viure el conflicte van decidir no parlar-ne mai. Van callar per por, per prudència o per oblidar-ho. I durant la dictadura, els seus fills van aprendre a no preguntar.

Ara, però, la generació dels nets vol saber què va passar. Què van viure els seus avis entre el 1936 i el 1939, quan encara eren joves i tenien tota la vida al davant. Per això han buscat cinc famosos disposats a mirar enrere amb ganes de conèixer la peripècia vital dels seus avantpassats. Amb ganes de descobrir aquella història familiar que sempre ha estat envoltada de misteri i de la qual només saben alguns fragments aïllats.

Un dels protagonistes de la sèrie és l'Andreu Buenafuente, que en el primer capítol ens parla de seu avi matern, el Mariano.

"Jo que sempre he fet riure m'havia d'aguantar les ganes de plorar, ha estat molt emocional tot el que hem viscut i representa molta gent."

Albert Om, Beth Rodergas, en Peyu i Natza Farré són els altres protagonistes de "Quanta guerra!". Tots cinc fan un viatge físic i emocional cap al passat.

A cada capítol, Eloi Vila, presentador del programa, i el net protagonista s'embarquen en una road-movie intensa i plena de complicitat per resseguir el periple de l'avi durant la guerra.

"Ha molt gratificant compartir aquestes històries tan personals i intenses. I el més complicat, a la vegada, és la intensitat emocional, com es trasllada això a un programa de televisió." - Eloi Vila

L'aventura avança visitant trinxeres, refugis, camps de concentració, carrers bombardejats... Els espais reals que els avis van trepitjar i on és fàcil imaginar-se com es devien sentir.

I al llarg dels recorreguts també apareixen documents, cartes, testimonis de companys de batalla, explicacions d'experts i records familiars que permeten documentar amb rigor tot el que va passar.

Al final, el net aconsegueix descobrir en temps real i reviure la història del seu avi havent compartit amb el presentador i els espectadors moments divertits, revelacions inesperades i troballes molt emocionants. Cada història ajuda a conèixer un passat individual però, al final, serveix sobretot per fer un gran exercici de memòria col·lectiva.

"El programa té un gran valor col·lectiu, són històries universals i molta gent vol saber què va passar" - Eloi Vila

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut