• Albert Om - Les sis cartes de l'avi Josep
  Veure vídeo

  Albert Om - Les sis cartes de l'avi Josep

  Les sis cartes de l'avi Josep

  Quan va esclatar la guerra, l'avi del periodista Albert Om, el Josep, estava casat i tenia dues filles. E
  l maig del 1938, l'avi Josep va entrar en combat per primer cop al front del Segre i, en aquell moment, la seva dona, la Maria, estava a punt de tenir la tercera criatura.

  En aquest capítol, l'Albert i l'Eloi Vila refan el viatge de l'avi Josep des de Vic fins al camp de la primera batalla a través d'un tresor que la Maria va mantenir en secret tota la vida: les sis cartes que la parella es va escriure durant aquell mes de maig.

  Aquesta recerca íntima i emocionant ha permès que l'Albert conegui aquell avi llunyà, sempre amagat darrere el silenci, però també l'ha empès a prendre una decisió que ho pot canviar tot.

  Les sis cartes de l'avi Josep Quan va esclatar la guerra, l'avi del periodista Albert Om, el Josep, estava casat i tenia dues filles. El maig del 1938, l'avi Josep va entrar en combat per primer cop al front del Segre i, en aquell moment, la seva dona, la Maria, estava a punt de tenir la tercera criatura. En aquest capítol, l'Albert i l'Eloi Vila refan el viatge de l'avi Josep des de Vic fins al camp de la primera batalla a través d'un tresor que la Maria va mantenir en secret tota la vida: les sis cartes que la parella es va escriure durant aquell mes de maig. Aquesta recerca íntima i emocionant ha permès que l'Albert conegui aquell avi llunyà, sempre amagat darrere el silenci, però també l'ha empès a prendre una decisió que ho pot canviar tot.

 • Peyu - Les set vides de l'avi Esteve
  Veure vídeo

  Peyu - Les set vides de l'avi Esteve

  Les set vides de l'avi Esteve

  L'avi d'en Peyu, l'Esteve, va morir quan ell era molt petit i no va tenir temps de preguntar-li com va ser
  la seva guerra i per què no en va parlar mai amb ningú.

  Sense gaire informació, només un parell d'anècdotes, en Peyu sempre s'ha imaginat un avi espavilat i supervivent, però el sobta el silenci familiar. Per això accepta compartir un viatge de recerca amb l'Eloi Vila i resseguir la Guerra Civil que va viure l'avi Esteve amb 24 anys.

  I malgrat les poques dades inicials, al final del capítol i després d'un recorregut dur i transformador, en Peyu torna a casa amb les respostes que buscava i una imatge nova i commovedora de l'avi.

  Les set vides de l'avi Esteve L'avi d'en Peyu, l'Esteve, va morir quan ell era molt petit i no va tenir temps de preguntar-li com va ser la seva guerra i per què no en va parlar mai amb ningú. Sense gaire informació, només un parell d'anècdotes, en Peyu sempre s'ha imaginat un avi espavilat i supervivent, però el sobta el silenci familiar. Per això accepta compartir un viatge de recerca amb l'Eloi Vila i resseguir la Guerra Civil que va viure l'avi Esteve amb 24 anys. I malgrat les poques dades inicials, al final del capítol i després d'un recorregut dur i transformador, en Peyu torna a casa amb les respostes que buscava i una imatge nova i commovedora de l'avi.

 • Beth Rodergas - Els 40 quilòmetres de la iaia Aurora
  Veure vídeo

  Beth Rodergas - Els 40 quilòmetres de la iaia Aurora

  L'àvia de la cantant Beth Rodergas, l'Aurora, al final de la guerra civil tenia 12 anys i es va quedar sola a casa amb dos germans més petits.

  Per a l'Aurora, com per a milers de nens i nenes durant la guerra, aquells van ser moments de gana, de violència i de por.

  En aquest capítol, l'Eloi Vila engega una recerca amb la Beth per aclarir els dubtes que sempre ha tingut la família: per què l'Aurora i els seus germans van haver de fugir a peu del seu poble? I on era el pare? Junts descobreixen què va passar i aquest viatge al passat s'acaba transformant en un homenatge emocionant i reivindicatiu.

  L'àvia de la cantant Beth Rodergas, l'Aurora, al final de la guerra civil tenia 12 anys i es va quedar sola a casa amb dos germans més petits. Per a l'Aurora, com per a milers de nens i nenes durant la guerra, aquells van ser moments de gana, de violència i de por. En aquest capítol, l'Eloi Vila engega una recerca amb la Beth per aclarir els dubtes que sempre ha tingut la família: per què l'Aurora i els seus germans van haver de fugir a peu del seu poble? I on era el pare? Junts descobreixen què va passar i aquest viatge al passat s'acaba transformant en un homenatge emocionant i reivindicatiu.

 • Andreu Buenafuente - Les cinc batalles de l'avi Mariano
  Veure vídeo

  Andreu Buenafuente - Les cinc batalles de l'avi Mariano

  Fins fa ben poc, l'Andreu Buenafuente no sabia gairebé res del seu avi matern, del Mariano. Només que havia mort durant la Guerra Civil. La seva dona, l'àvia Francisca, va quedar viuda molt jove i no en va parlar mai.

  En aquest capítol, l'Andreu accepta compartir una recerca amb l'Eloi Vila per trobar respostes sobre la guerra que va viure el seu avi, però, sobretot, per descobrir qui era el Mariano i per què morir amb només 20 anys.

  El programa mostra com aquest recorregut pels escenaris reals de les batalles s'acaba convertint en un viatge revelador, emocionant i inevitablement compromès.

  Fins fa ben poc, l'Andreu Buenafuente no sabia gairebé res del seu avi matern, del Mariano. Només que havia mort durant la Guerra Civil. La seva dona, l'àvia Francisca, va quedar viuda molt jove i no en va parlar mai. En aquest capítol, l'Andreu accepta compartir una recerca amb l'Eloi Vila per trobar respostes sobre la guerra que va viure el seu avi, però, sobretot, per descobrir qui era el Mariano i per què morir amb només 20 anys. El programa mostra com aquest recorregut pels escenaris reals de les batalles s'acaba convertint en un viatge revelador, emocionant i inevitablement compromès.

Anar al contingut