Tardor 2018

"Quan arribin els marcians"

"Quan arribin els marcians"

Aquest setembre, "Quan arribin els marcians" comença la segona temporada d'aquesta missió que té per propòsit explicar a aquells que potser un dia es trobaran els humans per què són com són i fan les coses que fan. No és pas fàcil, ja que tot sovint costa d'entendre'ls; sort del far de la cultura, que els guia i il·lumina a l'hora de trobar respostes. Abans que el programa, molts creadors, pensadors i professionals s'han trencat les banyes per fer comprensible la complexitat dels humans.

Els reportatges ancorats en l'actualitat informativa, la contemporaneïtat cultural i la divulgació continuen sent l'eix principal d'aquest programa setmanal en què el to el pauta la voluntat de reflexió, la inevitable ironia, el sentit de l'humor, el desconcert o, fins i tot, l'enuig que comporta l'observació entomològica de nosaltres mateixos i del nostre ecosistema cultural. La presència de dones en el panorama teatral, la precarietat laboral de les feines creatives, els beneficis psicològics del consum cultural o la manca de diversitat ètnica en les produccions artístiques de casa nostra han estat alguns dels temes que s'han tractat en la primera temporada, una línia d'enfocaments en què es continuarà treballant.

Júlia Bertran i Jofre Font repeteixen com a cares visibles d'aquest intent de connexió marciana, en què també posen la veu els actors Joan Crosas i Txe Arana. D'altra banda, els marcians segueixen a la recerca d'espècimens humans de l'entorn cultural que els facilitin informació d'utilitat per valorar una possible invasió extraterrestre global. Els valdria la pena fer-la?