Dijous, a les 23.55, a TV3

"Quan arribin els marcians": "bullying", "trap" i Lluís Gavaldà

"Quan arribin els marcians": el "bullying", el "trap" i el músic Lluís Gavaldà, protagonistes d'un altre capítol marcià.
Actualitzat

REPORTATGE: "BULLYING": L'ASSIGNATURA PENDENT

Últimament, hem posat nom al "bullying". Tot i que sigui en anglès, potser aquest és el primer pas necessari per eliminar un mal que fa temps que pateixen els més joves, el de l'assetjament escolar.

L'estrena de l'adaptació musical de "Carrie" al Teatre Gaudí de Barcelona ens ha fet recordar que venen de molt lluny aquestes històries que, per exemple, han inspirat obres com la novel·la original de Stephen King.

També, cada vegada hi ha més víctimes que expliquen en primera persona la seva experiència. És el cas de Brian Giner, amb qui parlem en aquest reportatge, un noi que ha relatat en un llibre els 12 anys de maltractaments que va rebre des de primària en diferents centres escolars.

També ho preguntem a un especialista en la matèria, Oriol Julià, responsable del protocol anti-"bullying" PDA, i a Albert Blay, un dels directors del curtmetratge "Bruna", una peça basada en un rol de què no se sol parlar gaire quan s'aborda el problema i que és fonamental i majoritari, el de l'espectador.

 

REPORTATGE: TU NO HO ENTENDRIES (MÚSIQUES URBANES)

Hi ha una època en què som el centre del món. I després arriba una altra generació amb uns altres codis i uns altres gustos, i ens desplaça. Les músiques urbanes noves són la banda sonora d'una generació nova, i també un repte per a les generacions anteriors. Sabrem desxifrar i explicar els que venen després de nosaltres? En parlen en aquest reportatge amb Borja Bagunyà i Max Besora, autors del llibre "Trapologia"; amb Madjody i HJ Darger, membres de l'equip del programa en línia sobre músiques urbanes "El Bloque", i amb Juan Vicente Córdoba i El Coleta, director i protagonista del documental "Quinqui Stars".

 

L'ABDUCCIÓ: LLUÍS GAVALDÀ

Lluís Gavaldà, líder d'Els Pets, està d'estrena per partida doble. La banda de Constantí ha tret un disc nou, "Som", que estrenaran pròximament en directe, i també ja falta poc perquè s'estreni un programa musical nou a TV3: "El celobert", que presenta Gavaldà. Els marcians l'abdueixen per saber com és això de fer anys, perquè, si un tema és recurrent en les cançons d'aquests humanoides, és el pas del temps.  

 

Per acabar el programa, la secció Cap de setmana a la Terra fa unes quantes propostes culturals perquè, si els marcians aterren avui mateix, puguin triar.

 

  • Espectacle "Rhumans", de Rhum i Cia., al Teatre Lliure de Gràcia fins al 30 de desembre.
  • Pel·lícula "Suspiria", dirigida per Luca Guadagnino.
  • Espectacle "Una lluita constant" del Festival Temporada Alta. Fins al 9 de desembre.
  • "RRR...", espectacle de CaboSanRoque, La Verona i Frederic Amat. L'Auditori, Barcelona. 15 i 16 de desembre.