"Quan arribin els marcians", els haurem d'explicar moltes coses perquè, si no, no hi haurà manera que entenguin el que es trobaran. I si la cultura ens defineix i ens diferencia com a éssers humans, els ho haurem d'explicar bé perquè no ens confonguin amb els ximpanzés." Aquest és l'objectiu de "Quan arribin els marcians", el nou programa cultural de TV3.

Adreçat a un públic generalista, serà un espai per preguntar-se per què passen les coses que passen i la gent fa el que fa. Júlia Bertran i Jofre Font seran els reporters que encapçalaran aquesta missió, que combinarà l'actualitat amb la contemporaneïtat cultural, la informació, la divulgació i l'agenda d'oci. Bellugant-se per totes les disciplines culturals, buscaran els testimonis tant de creadors com de ciutadans, d'aquells per a qui la cultura ajuda a entendre la vida de moltes maneres.

El to del programa vindrà pautat per la voluntat de reflexió, que portarà a la ironia, el desconcert i el sentit de l'humor. Els marcians també faran de les seves i en algun moment voldran conèixer de primera mà quina mena d'espècimens són aquests que es dediquen a la cultura. Alerta, s'esperen abduccions.

"Quan arribin els marcians" vol ser una càpsula del temps que s'envia a l'espai amb l'esperança que, com va fer Carl Sagan amb la sonda Voyager i el seu Golden Record, un dia algú la trobi i ens entengui.

 

Direcció
Esther Rodríguez

Realització  
Rosa Sánchez

Producció
Diana Domínguez

Redacció
Júlia Bertran
Jofre Font
Begoña Garcia Pla
Jordi Lara
Roger Roca 
Lluís Salgado

Ajudant realització
Jordi Colomer
Irene Domingo
Joan Simó

Imatge
Albert Ballart
Robert García

Disseny gràfic
Xavier Sindreu

Ajudant de producció
Toni Galobardes

Postproducció d'àudio
Joan Esquirol

Muntatge musical
Montse Ané

Documentalista
Àngels Font

Veus en off
Txe Arana

Continguts digitals TVC
Jordi Salvat
Cristina Alemany

Producció executiva
Dani López
Elisabeth Méndez

Anar al contingut