Conversarem amb l'actriu Bruna Cusí a l'Instagram live de TV3
Conversarem amb l'actriu Bruna Cusí a l'Instagram live de TV3
Recomanacions de "Quan arribin els marcians"

L'agenda cultural per a la setena setmana de confinament

Des de Nick Cave fins a Youtube, fins a un passeig per la web del Museu del Disseny o una conversa digital amb Bruna Cusí. La cultura en línia no s'atura i ens distreu. "Quan arribin els marcians" ens fan aquesta selecció

1. #AntivirusTA

El Temporada Alta no és un festival que es pugui explicar en un pim-pam. I el playlist que han muntat al seu canal de Youtube, #AntivirusTA, tampoc. Perquè hi ha gravacions d'actors recitant textos de molta potència, com els de Pere Arquillué o Vicky Peña. Però també hi ha videoart. I una visita comentada al taller d'un fuster. I una performance de Niño de Elche. I una miniatura a càrrec de Baró d'Evel. Un fabulós calaix de sastre de peces curtes ideal per obrir-lo sense ordre, perdre-s'hi i sortir-ne una mica trasbalsat. Cada dia hi afegeixen una peça nova i inèdita. Una recomanació: la d'Albert Pla s'ha d'escoltar amb auriculars i en estèreo. De res.

 

2. "Nick Cave: Bad Seed TeeVee"

Tant és quan llegeixis això: aquí hi fan Nick Cave. 24 hores al dia, 7 dies a la setmana. Hi entris quan hi entris, Nick Cave. En concert, a l'estudi, en videoclip... Nick Cave responent entrevistes. Nick Cave desafinant-te des de l'escenari. Imatges poc vistes, imatges icòniques. 40 anys de carrera, i no pots triar. Algú decideix què i quan s'emet i no hi ha manera de saber què vindrà a continuació. Quan se suposa que el control el tenim els usuaris, Nick Cave munta un canal que funciona amb les seves normes. Es diu Bad Seed TeeVee i estarà en marxa fins que tot això s'acabi. Pels qui s'han quedat amb les ganes de veure'l a Barcelona el 26 d'abril.

 

3. Museu del Disseny

Potser no hem passat mai tant de temps com ara tancats a casa. I potser, sense saber-ho, a casa estem en contacte permanent amb futures peces de museu. Objectes concebuts per al nostre dia a dia que podrien convertir-se en peces icòniques. Al Museu del Disseny n'hi ha una bona col·lecció, tots fets al nostre país. Es diu "Del món al museu" i es pot explorar fent una visita virtual al museu, que utilitza la plataforma Arts and Culture de Google per mantenir les portes permanentment obertes durant el confinament. A més, ofereix entrevistes amb els creadors d'alguns d'aquests objectes que han fet història, com Miguel Milà, dissenyador del llum de peu TCM, o André Ricard, que explica com se les va enginyar per donar la forma i el pes adequats a la torxa olímpica de Barcelona 92. De debò que després d‘això us mirareu la tauleta de nit i el raspall de dents amb uns altres ulls.

 

4. "Frankenstein"

Quan: del 30/4 al 8/5

Què hi pot haver més estripat i hiperbòlic que una pel·li de Danny Boyle ("Trainspotting", "The Beach")? Doncs "Frankenstein" de Mary Shelley dirigit per Danny Boyle. I en versió teatral. I amb Benedict Cumberbatch (el Sherlock Holmes del "Sherlock" de la BBC) i Johnny Lee Miller (el Sherlock de la sèrie nord-americana "Elementary") fent de monstre i doctor Frankenstein. Es va estrenar el 2011 al National Theatre de Londres, i es podrà veure en línia durant uns dies al seu canal de Youtube. L'accés és gratuït, però el National Theatre accepta donacions.

 

5. Take me to the world: A Sondheim 90th birthday celebration

Un brindis per Stephen Sondheim. I un altre. I un altre. Les actrius Christine Baranski, Meryl Streep i Audra McDonald, bata, copa i ampolla a la mà per cantar "The ladies who lunch", han brillat com ningú a l'homenatge confinat que Broadway ha fet al gran tòtem del musical, Stephen Sondheim, pel seu 90 aniversari. Però en les dues hores llargues de l'homenatge hi ha molts moments estel·lars. Fragments de "Follies", "Sweeney Todd", "Company" i "Boscos endins" ("Deep in the woods") a càrrec de primeres figures de Broadway, duets, números a càrrec de celebritats com Jake Gyllenhall i un "grand finale" que no us expliquem perquè és millor veure'l. I si només us interessa el "highlight", el número de Meryl Streep emborrantxant-se amb les seves amigues és al minut 1:58:47.

 

6. Arquitectura catalana

Arrenca el 1832, amb la primera xemeneia industrial que es va aixecar a Catalunya, i arriba fins als projectes d'habitatges més innovadors que s'estan fent avui mateix. El web Arquitectura Catalana reuneix els projectes arquitectònics més rellevants del nostre país, seleccionats i molt ben documentats pel Col·legi d'Arquitectes de Catalunya. Més de 2.200 entrades a càrrec de més de 1.300 autors que inclouen projectes de tota mena: noves vivendes, fàbriques, edificis singulars, restauracions, espais públics, intervencions efímeres, projectes paisatgístics… La cerca és àgil i s'ajusta a tots els graus de curiositat: que busques els projectes singulars de la teva comarca? Tens un mapa. Que ho vols saber tot sobre l'estudi d'arquitectura que més t'agrada? Tens un cercador per autors. Que t'interessa només el que es va construir el 1963? Pots fer la cerca per anys. Si esteu farts de mirar per la finestra i veure sempre les mateixes vistes, aquest és el vostre web.

 

7. El live dels marcians

Quan: dijous, 30 d'abril a les 18.30, a l'Instagram de TV3

Bruna Cusí és Berta, coprotagonista de "La reina de los lagartos", una pel·lícula del duet de directors Burnin' Percebes rodada en Súper 8 que barreja ciència-ficció, melodrama, comèdia romàntica i un punt d'humor. La Berta i el Javi passen el seu últim dia junts abans que el Javi hagi de tornar al seu planeta. Perquè el Javi, i això no és detall menor, és extraterrestre. La pel·lícula forma part del D'A, el festival de cinema d'autor de Barcelona, que se celebra del 30 d'abril al 10 de maig reconvertit en festival online a través de la plataforma Filmin. I Lluís Salgado, redactor dels marcians, ha quedat per xerrar amb Bruna Cusí de com és rodar una pel·lícula en Súper 8 en ple segle XXI, de comèdia romàntica i, segurament, de què tal és això de tenir una parella extraterrestre.

 

 

Anar al contingut