La cultura es reactiva durant el desconfinament
La cultura es reactiva durant el desconfinament
Les recomanacions de "Quan arribin els marcians"

L'agenda cultural del 15 al 28 de juny

Música, videojocs, cinema i arqueologia: quatre propostes culturals per a la segona quinzena de juny

1. Autoconcerts, a Olot

Quan: divendres 19 i dissabte 20 de juny

Si els marcians baixen a la Terra per fer plans culturals, s'hauran d'acostumar que, aquests dies, les esplanades també són auditoris. I els cotxes, butaques. Dins els vehicles aparcats hem anat al cinema i, ara, podem anar a concerts. És una de les propostes dels "Encontres a la segona fase" que es fan a Olot. Aquest divendres, l'escenari se'l repartiran dues bandes de la Garrotxa, Relat i Kozama. I, dissabte, doble sessió d'actuacions per al públic infantil: Els Superherois, amb l'espectacle "Pop per a Xics", i El Pot Petit. És important que comproveu que us funciona la ràdio del cotxe: els concerts se seguiran en directe a través d'una freqüència que haureu de sintonitzar des del vehicle.

 

2. Oci interactiu, al "Gamelab"

Quan: del 23 al 25 de juny

La desescalada ja és un fet, però la xarxa encara acull esdeveniments de renom. Per exemple, el Gamelab: un punt de trobada per a creadors i usuaris de videojocs i d'oci interactiu. Cada any, aquesta cita reuneix a Barcelona algunes de les personalitats més influents del món en aquest sector. La setmana que ve el podrem seguir des de casa i sentir els responsables d'alguns grans èxits, com Minh-Le ("Counter-strike"), Richard Lemarchand ("Uncharted"), Tim Willits ("Doom"), Charlie Cleveland ("Subnautica"), Tracy Fullerton ("Walden"), o Kate Edwards.

 

3. Viatge al passat, de franc

Quan: fins al 28 de juny

Quants anys fa que ens observen des de Mart? Centenars? Milers? O, potser, s'hi van posar abans d'ahir? Sigui com sigui, si els marcians, o nosaltres mateixos, volem recuperar el temps passat de la Terra, ho podem fer a les seus que el Museu d'Arqueologia de Catalunya té arreu del país. La ciutat grega i romana d'Empúries, la ciutat ibèrica d'Ullastret, el castell medieval d'Olèrdola i el monestir romànic de Sant Pere de Galligants us obriran les portes, de franc, fins al 28 de juny.  Fa uns quants segles, els humans ja érem prou enginyosos!

 

4. Un festival de cinema presencial

Quan: del 25 de juny al 2 de juliol

Ara que podem tornar a trepitjar els cinemes, n'hi ha que col·loquen la catifa vermella. Les sales Verdi, de Barcelona, es posen de gala per celebrar l'edició del BCN Film Fest, que es va ajornar per Sant Jordi. I continuen fidels a la fórmula: cinema de tirada popular, preus reduïts i una secció oficial dedicada a les pel·lícules basades en obres literàries o en fets històrics. La principal secció paral·lela està dedicada a la comèdia i també hi haurà un homenatge a Éric Rohmer, amb motiu del centenari del seu naixement. El festival s'inaugurarà amb la producció catalana "Uno para todos", de David Ilundain, protagonitzada per David Verdaguer en el paper d'un professor de primària. Aquest és el tràiler:


Entre les quaranta-quatre pel·lícules programades, hi trobarem els orígens de la banda de Ned Kelly, biopics del general De Gaulle i de Marie Curie, la versió de "Pinotxo" del sempre interessant Matteo Garrone, o l'aclamada comèdia australiana "El glorioso caos de la vida", de Shannon Murphy. Ens agrada la saviesa que concentra en sis paraules el títol d'aquesta pel·lícula, aquí en teniu el tràiler:

 

ARXIVAT A:
Cultura
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut