L'agenda cultural de "Quan arribin els marcians" per a l'estiu
Quina proposta cultural et marques a l'agenda?
Propostes variades per fugir de la calor

L'agenda cultural de "Quan arribin els marcians" per a l'estiu

La calor és forta i les propostes culturals per fer que la calor sigui més passadora també. Darreres propostes marcianes per a un estiu ple de cultura

1. ALTACÚSTIC

Altafulla, Tarragonès. Del 16 al 19 de juliol

En condicions normals, si els marcians aterressin a la nostra costa mediterrània, en més d'una ocasió segur que s'endurien les mans al cap. Però, si caiguessin al poble d'Altafulla, probablement hi aparcarien l'ovni per sempre més. El poble de la costa tarragonina és l'escenari de l'Altacústic, un petit festival de música independent que durant tres dies planta l'escenari en alguns dels racons més pintorescos i bonics de la població. Enguany, però, com a mesura de prevenció només hi haurà un escenari davant de l'església per on passaran El Petit de Cal Eril, Ferran Palau, Judit Neddermann, Mazoni, Joina, Anna Andreu, Roger Benet i Magalí Sare & Manel Fortià. El pàrquing d'ovnis s'ha habilitat al final del carrer major.

 

2. EXPOSICIÓ "ARTIS BONA"

3 Punts Galeria, Barcelona. Fins al 12 de setembre

Què podem dir a aquestes alçades sobre la complexitat i la incertesa del temps que estem vivint? Doncs poca cosa. Així és que, davant d'aquest panorama, la Galeria 3 Punts de Barcelona ha decidit organitzar l'exposició col·lectiva Artis Bona (Bon art), per fer front al que hagi de venir amb el talent de la seva escuderia d'artistes. Així, s'hi mostra el treball en diferents disciplines d'aquells amb qui treballen habitualment i també d'altres obres que han considerat oportunes d'ensenyar. En formen part escultors com Gerard Mas, Samuel Salcedo o José Cobo, pintors com Michael Bevilacqua, Okuda o José Hernández, dibuixants com Antonella Montes "Lantomo" o Ramon Surinyac i també artistes com Jaume Plensa o Robert Mapplethorpe.

 

3. FESTIVAL CASTELL DE PERALADA

Peralada, del 22 al 31 de juliol

És un dels sinònims d'estiu i, tot i que ho haurà de fer amb un aforament reduït (entre 80 i 140 persones), enguany tindrem Festival Castell de Peralada. També en una versió online, que serà gratuïta perquè tothom hi tingui accés. La primera proposta del festival és ‘Entremos en el jardín', de la bailaora María Pagés. Acompanyada de 7 músics, ens parla de la recerca de la felicitat, cosa que no ens anirà gens malament aprendre. El 25 de juliol, l'Orquestra Simfònica del Gran Teatre del Liceu, dirigida per Josep Pons, compartirà escenari amb l'artista plàstic Santi Moix sota la partitura de la Setena Simfonia de Beethoven, ara que fa 250 anys del seu naixement. I el mestre nostrat de la chanson, Alfonso de Vilallonga, hi presentarà nou disc: Hors de Saison, i el tenor David Alegret i el pianista Rubén Fernández Aguirre presentaran Canticel, un homenatge a Josep Carner. Una de les propostes més curioses de veure serà la de l'artista francès Christophe Chassol, inventor d'un gènere anomenat ultrascore amb què ha obert nous camins al jazz. Hi presentarà un film musical: Ludi. El festival també ha programat taules rodones, una d'elles dedicada al futur de la cultura després del coronavirus. Tant de bo també s'hi puguin obrir nous camins.

 

4. ATLÀNTIDA FILM FEST

Palma, del 27 de juliol al 2 d'agost

Filmin, del 27 de juliol al 27 d'agost

Després de veure el que ens està tocant viure amb la pandèmia de la Covid-19, l'Atlàntida Film Fest ha esdevingut profètic. Aquest festival de cinema, que enguany celebra el 10è aniversari, està plantejat amb una doble vessant, presencial i online, així és que aquesta edició els ha agafat amb els deures fets. El certamen es farà a Palma del 27 de juliol al 2 d'agost i del 27 de juliol al 27 d'agost a Filmin (un mes més tard de l'habitual) i Europa serà de nou al centre de la programació. S'hi estrenaran títols com "Last and First Men", pel·lícula pòstuma del compositor islandès Jóhann Johánsson, en el que va ser el seu debut en la direcció cinematogràfica. També s'hi podrà veure un altre debut, el de l'actor Oriol Puig darrere de la càmera a "El sitio de Otto", o documentals com "This is not a movie" sobre un dels millors cronistes del nostre món en conflicte, el llegendari periodista britànic Robert Fisk. El festival dedica un espai especial a la producció balear, i la seva retrospectiva a l'anomenat "Tarantino rus": Aleksei Balabánov. A Palma no tot serà cinema, també hi haurà concerts com el de la cantaora revelació María José Llergo, que actuarà per primer cop a les Illes.

ARXIVAT A:
Cultura
Anar al contingut