L'estiu del desconfinament cultural
Les propostes de "Quan arribin els marcians"

L'agenda cultural de l'1 al 8 de juliol

Poesia, narració, arts escèniques i arts plàstiques: quatre propostes per començar un juliol desconfinat

1. Més Poesia i +

Quan: del 2 al 12 de juliol

Vivim temps de reformulacions, temps apassionants per als marcians. Dijous 2 de juliol, la plaça de la Indústria de Canet de Mar enllaça una gala triple per donar el vers de sortida al Poesia i +, el festival de la investigació poètica que té lloc en vuit poblacions del Maresme fins al 12 de juliol. Una trentena d'espectacles que alternen l'streaming amb el presencial. Demà trencarà el gel el barceloní Guim Valls, donant veu poètica a la Pitó de l'oracle de Delfos. A continuació Marina Herlop presentarà el seu tercer disc, acabat d'enllestir, Pripyat, i tancarà la nit la veu de Blanca Llum Vidal amb el violí salvatge de Sara Fontán i la bateria d'EDI Pou. Que no s'aturi la poesia.

 

2. Arts escèniques desconfinades a Terrassa

Quan: fins al 22 de juliol

Hi ha marcians, marcials i totes dues coses alhora: a mig camí entre la dansa i les arts marcials, aquest juliol l'actor i ballarí català d'origen xinès Junyi Sun investigarà la seva connexió amb Bruce Lee, i ho compartirà amb diversos col·lectius de Terrassa en el marc de la programació d'estiu del Terrassa Arts Escèniques. Sis propostes presencials de performance, moviment, dansa i música en diferents espais de la ciutat, com la que el dia 11 de juliol unirà la cantant Carla Barroso amb l'actor Dafnis Balduz amb l'espectacle "Amics", una celebració del retrobament desconfinat, o el Livemedia de Maria de Marias i Andrew Colquhoun, en doble sessió el 15 i el 22 de juliol.

 

3. Narració i tradició oral

Quan: fins a mitjans de desembre

En l'era de la tecnologia, el plaer analògic de la narració i la tradició oral. El festival En Veu Alta reformula la seva programació: després de l'arrencada en format virtual el 5 de juny, el 4 de juliol durà el folk especulatiu d'Oiné a Sant Martí Sarroca, i el dia 10 Caterina Valriu s'explicarà a Llorenç del Penedès. Un grapat de propostes que fins a mitjans de desembre ens permetrà descobrir als pobles del Penedès i el Priorat el relat de la fotògrafa Roser Blanch en un emprovador de roba, la veu d'Heura Gaya, sempre a flor de pell en el seu darrer treball, o la inefable Esperanceta. Un cartell que completen noms com Ada Cusidó, Alberto San Juan, Clara Cols o Rodrigo Cuevas.

 

4. Reivindicativa Nalini Malani

Quan: fins al 29 de novembre

Justícia social, feminista i ecològica: tres consignes per a una artista compromesa. La creadora índia Nalini Malani presenta a la Fundació Joan Miró una selecció d'obres de la seva trajectòria, amb un títol, "No em sents", que s'adreça directament a un patriarcat que es fa el sord davant la reivindicació. Compromís i imaginació radicals per a un conjunt d'instal·lacions immersives de gran format. -projeccions de films i animacions, ombres xineses o panells pintats-. L'artista també ha creat una sèrie de dibuixos a la paret específics per a la Fundació Joan Miró.

ARXIVAT A:
Cultura
Anar al contingut