L'abducció
 • Rombo: "Sentim moltes coses i molt intensament"
  Veure vídeo

  Rombo: "Sentim moltes coses i molt intensament"

  Refugi o gàbia?
  Una casa a la Terra pot acollir el millor i el pitjor dels éssers humans.
  El grup de pop-rock Rombo indaga en les llums i
  les ombres de la vida en parella en el seu tercer disc, "Plaers i terrors del confort domèstic" (The Indian Runners). Abans de presentar-lo en concert a la sala Vol de Barcelona, els marcians abdueixen aquest quartet de Sant Feliu de Llobregat per esbrinar com s'ho fan els humans per començar, acabar i tornar a començar relacions sentimentals.

  Refugi o gàbia? Una casa a la Terra pot acollir el millor i el pitjor dels éssers humans. El grup de pop-rock Rombo indaga en les llums i les ombres de la vida en parella en el seu tercer disc, "Plaers i terrors del confort domèstic" (The Indian Runners). Abans de presentar-lo en concert a la sala Vol de Barcelona, els marcians abdueixen aquest quartet de Sant Feliu de Llobregat per esbrinar com s'ho fan els humans per començar, acabar i tornar a començar relacions sentimentals.

 • Ernest Crusats: "Jo fins ara he sigut molt romàntic, però no tinc clar que a partir d'ara ho segueixi sent"
  Veure vídeo

  Ernest Crusats: "Jo fins ara he sigut molt romàntic, però no tinc clar que a partir d'ara ho segueixi sent"

  Després de 10 anys i tres discos liderant el grup La Iaia, Ernest Crusats ha començat una carrera en solitari amb un disc inspirat en la natura, "La font gelada". El presentarà en concert el 16 de març a la Sala Apolo de Barcelona dins del Festival del Mil·lenni, però abans els Marcians l'abdueixen perquè els descobreixi el funcionament de la flora i la vegetació de la Terra que tant ha influït en la seva nova col·lecció de cançons.

  Després de 10 anys i tres discos liderant el grup La Iaia, Ernest Crusats ha començat una carrera en solitari amb un disc inspirat en la natura, "La font gelada". El presentarà en concert el 16 de març a la Sala Apolo de Barcelona dins del Festival del Mil·lenni, però abans els Marcians l'abdueixen perquè els descobreixi el funcionament de la flora i la vegetació de la Terra que tant ha influït en la seva nova col·lecció de cançons.

 • Habla de Mí en Presente: "Celebrem la fi del món"
  Veure vídeo

  Habla de Mí en Presente: "Celebrem la fi del món"

  Si el món s'acaba, que ens trobi ballant. Aquesta és l'energia que desprenen Habla de Mí en Presente, un quintet de músics i amics procedents de Catalunya, Mallorca, Berlín i París. Abanderats de la tecnorumba, aspiren a viure intensament i de manera més conscient, una dualitat que es condensa al seu segon disc, "Vivir más" (Halley Records, 2022).
  Abans de defensar-lo en directe a la sala Wolf i en acústic al mercat de la Marina de Barcelona --en el marc del cicle "Sons de ciutat"--, els marcians abdueixen tres dels seus integrants per saber la fórmula humana per viure més i millor.

  Si el món s'acaba, que ens trobi ballant. Aquesta és l'energia que desprenen Habla de Mí en Presente, un quintet de músics i amics procedents de Catalunya, Mallorca, Berlín i París. Abanderats de la tecnorumba, aspiren a viure intensament i de manera més conscient, una dualitat que es condensa al seu segon disc, "Vivir más" (Halley Records, 2022). Abans de defensar-lo en directe a la sala Wolf i en acústic al mercat de la Marina de Barcelona --en el marc del cicle "Sons de ciutat"--, els marcians abdueixen tres dels seus integrants per saber la fórmula humana per viure més i millor.

 • Clàudia Benito: "Has de confiar en la persona que tens davant"
  Veure vídeo

  Clàudia Benito: "Has de confiar en la persona que tens davant"

  Ambició desmesurada, manca d'ètica i barra lliure d'egoisme. Els marcians ja saben de quin peu calcem, aquí a la Terra. Però ens en podem refiar, d'algun humà? O tots estem tallats pel mateix patró?
  Ara que es fica a la pell d'una de les protagonistes de "Tots eren fills meus", els marcians abdueixen l'actriu Clàudia Benito.
  Aquest clàssic d'Arthur Miller, basat en la història real de traïció entre dos antics socis i amics, es pot veure al Teatre Lliure, dirigit per David Selvas. És Clàudia Benito una humana corruptible? Els marcians la posaran a prova.

  Ambició desmesurada, manca d'ètica i barra lliure d'egoisme. Els marcians ja saben de quin peu calcem, aquí a la Terra. Però ens en podem refiar, d'algun humà? O tots estem tallats pel mateix patró? Ara que es fica a la pell d'una de les protagonistes de "Tots eren fills meus", els marcians abdueixen l'actriu Clàudia Benito. Aquest clàssic d'Arthur Miller, basat en la història real de traïció entre dos antics socis i amics, es pot veure al Teatre Lliure, dirigit per David Selvas. És Clàudia Benito una humana corruptible? Els marcians la posaran a prova.

 • La Maria: "La música tradicional és revolucionària"
  Veure vídeo

  La Maria: "La música tradicional és revolucionària"

  Una piulada li va canviar la vida. Quan la jove estudiant de cant d'estil valencià Maria Bertomeu va compartir un vídeo on cantava una havanera tradicional d'Alcàsser, no es podia imaginar el que vindria després.
  La cançó "Arranquen vinyes" es va fer viral i a aquesta cantaora d'Oliva li van ploure les ofertes, entre elles gravar el disc que ara publica sota el nom artístic de La Maria. Es titula "L'Assumpció" (Propaganda pel Fet!) i consta de sis cançons o romanços que experimenten amb la música tradicional.
  Abans de presentar-lo als festivals Barnasants i Tradicionàrius de Barcelona i al seu Oliva natal, els marcians l'abdueixen per saber què té de revolucionària la música d'arrel.

  Una piulada li va canviar la vida. Quan la jove estudiant de cant d'estil valencià Maria Bertomeu va compartir un vídeo on cantava una havanera tradicional d'Alcàsser, no es podia imaginar el que vindria després. La cançó "Arranquen vinyes" es va fer viral i a aquesta cantaora d'Oliva li van ploure les ofertes, entre elles gravar el disc que ara publica sota el nom artístic de La Maria. Es titula "L'Assumpció" (Propaganda pel Fet!) i consta de sis cançons o romanços que experimenten amb la música tradicional. Abans de presentar-lo als festivals Barnasants i Tradicionàrius de Barcelona i al seu Oliva natal, els marcians l'abdueixen per saber què té de revolucionària la música d'arrel.

 • Natalia Sánchez: "Vam escalar a Montserrat per experimentar què t'hi estàs jugant"
  Veure vídeo

  Natalia Sánchez: "Vam escalar a Montserrat per experimentar què t'hi estàs jugant"

  L'actriu Natalia Sánchez és madrilenya, però parla català amb tanta naturalitat que els marcians no s'ho acaben de creure. Però si fins i tot l'han vist escalant a Montserrat! Així que l'abdueixen i la sotmeten a un particular test de catalanitat.
  Descobriran que el cim que fa tots els vespres és el "FitzRoy", la nova comèdia de Jordi Galceran i Sergi Belbel, en què també posen a prova el seu vertigen les actrius Míriam Iscla, Sílvia Bel i Sara Espígul.
  En aquesta obra d'aventures que converteix l'escenari del Teatre Borràs en un dels cims més perillosos del món, la Natalia s'atreveix per primera vegada amb un text en català. Cap problema per a algú que, com demostra en aquesta abducció, canta "Els segadors" i suca el pa amb tomàquet amb expertesa.

  L'actriu Natalia Sánchez és madrilenya, però parla català amb tanta naturalitat que els marcians no s'ho acaben de creure. Però si fins i tot l'han vist escalant a Montserrat! Així que l'abdueixen i la sotmeten a un particular test de catalanitat. Descobriran que el cim que fa tots els vespres és el "FitzRoy", la nova comèdia de Jordi Galceran i Sergi Belbel, en què també posen a prova el seu vertigen les actrius Míriam Iscla, Sílvia Bel i Sara Espígul. En aquesta obra d'aventures que converteix l'escenari del Teatre Borràs en un dels cims més perillosos del món, la Natalia s'atreveix per primera vegada amb un text en català. Cap problema per a algú que, com demostra en aquesta abducció, canta "Els segadors" i suca el pa amb tomàquet amb expertesa.

 • Zaida Carmona: "No és la meva amiga, és la meva nòvia"
  Veure vídeo

  Zaida Carmona: "No és la meva amiga, és la meva nòvia"

  "La amiga de mi amiga" és de les poques comèdies "bolleres" que s'han fet a la Terra. Així l'anomena la seva directora, la castellonenca Zaida Carmona, que després de dirigir curts i videoclips debuta en el llargmetratge amb aquesta pel·lícula d'embolics rodada i protagonitzada pel col·lectiu LGTBI+ de Barcelona. Premiada al Festival D'A i a l'Atlàntida Mallorca Film Fest, ara s'acaba d'estrenar als cinemes.
  Els marcians abdueixen Zaida Carmona i aprenen que estimar molt no sempre vol dir estimar bé.

  "La amiga de mi amiga" és de les poques comèdies "bolleres" que s'han fet a la Terra. Així l'anomena la seva directora, la castellonenca Zaida Carmona, que després de dirigir curts i videoclips debuta en el llargmetratge amb aquesta pel·lícula d'embolics rodada i protagonitzada pel col·lectiu LGTBI+ de Barcelona. Premiada al Festival D'A i a l'Atlàntida Mallorca Film Fest, ara s'acaba d'estrenar als cinemes. Els marcians abdueixen Zaida Carmona i aprenen que estimar molt no sempre vol dir estimar bé.

 • Marc Sarrats: Trencar barreres de la vergonya aliena va bé pel coco
  Veure vídeo

  Marc Sarrats: Trencar barreres de la vergonya aliena va bé pel coco

  De pecadors ho som tots. Però de què pequem a la Catalunya actual?
  Els marcians abdueixen un expert en la matèria, l'humorista Marc Sarrats, qu
  e un cop al mes puja a l'escenari de la sala Paral·lel 62 per furgar en els defectes més nostrats, amb l'espectacle "Càmping Caravaning Cubelles".
  Ho fa acompanyat d'altres còmics de referència de l'escena de l'stand-up en català i components d'El Soterrani, com el Manel Vidal, la Maria Rovira i el Josep Català.
  Marc Sarrats també col·labora en programes televisius com l'"Està passant" o el radiofònic "Matina, Codina!", i dispara contra la síndrome de l'impostor al seu xou en solitari "Alta flipamenta".
  I què és el més flipat que Marc Sarrats ha fet a la vida?
  Els marcians no ho haurien endevinat mai.

  De pecadors ho som tots. Però de què pequem a la Catalunya actual? Els marcians abdueixen un expert en la matèria, l'humorista Marc Sarrats, que un cop al mes puja a l'escenari de la sala Paral·lel 62 per furgar en els defectes més nostrats, amb l'espectacle "Càmping Caravaning Cubelles". Ho fa acompanyat d'altres còmics de referència de l'escena de l'stand-up en català i components d'El Soterrani, com el Manel Vidal, la Maria Rovira i el Josep Català. Marc Sarrats també col·labora en programes televisius com l'"Està passant" o el radiofònic "Matina, Codina!", i dispara contra la síndrome de l'impostor al seu xou en solitari "Alta flipamenta". I què és el més flipat que Marc Sarrats ha fet a la vida? Els marcians no ho haurien endevinat mai.

 • Joana Jové (Selva Nua): "M'interessen molt les entranyes humanes".
  Veure vídeo

  Joana Jové (Selva Nua): "M'interessen molt les entranyes humanes".

  En què s'assembla un humà a un cendrer? L'ego es pot dissecar com un cactus? I els pensaments poden créixer com una planta enfiladissa?
  Els marcians tenen moltes preguntes després d'escoltar el primer disc de Selva Nua, un trio procedent de diferents pobles de la rodalia de Lleida i que durant el confinament va guanyar el concurs "Una estrella a casa", impulsat per les Cases de la Música de Girona i Estrella Damm. Abans de presentar "Momentani" (Bankrobber, 2022) al festival Neu! de Girona, a la Casa Golferichs de Barcelona i a l'Absenta de Reus, els marcians abdueixen Joana Jové, veu i compositora d'aquest grup, que barreja pop metafísic, melodies soul i lletres enigmàtiques.

  En què s'assembla un humà a un cendrer? L'ego es pot dissecar com un cactus? I els pensaments poden créixer com una planta enfiladissa? Els marcians tenen moltes preguntes després d'escoltar el primer disc de Selva Nua, un trio procedent de diferents pobles de la rodalia de Lleida i que durant el confinament va guanyar el concurs "Una estrella a casa", impulsat per les Cases de la Música de Girona i Estrella Damm. Abans de presentar "Momentani" (Bankrobber, 2022) al festival Neu! de Girona, a la Casa Golferichs de Barcelona i a l'Absenta de Reus, els marcians abdueixen Joana Jové, veu i compositora d'aquest grup, que barreja pop metafísic, melodies soul i lletres enigmàtiques.

 • Genie Espinosa i Conxita Herrero Delfa: "Ja era hora que s'obrís una porta per a les autores de còmic"
  Veure vídeo

  Genie Espinosa i Conxita Herrero Delfa: "Ja era hora que s'obrís una porta per a les autores de còmic"

  Els marcians han descobert una nova constel·lació enmig de l'univers i han abduït dues de les seves habitants, les dibuixants Genie Espinosa i Conxita Herrero Delfa. Totes dues han rebut el premi a millor autora revelació al Còmic Barcelona en diferents edicions, la pratenca Conxita Herrero, amb "Gran bola de helado" (Apa Apa, 2016), i la barcelonina Genie Espinosa, amb "Hoops" (Sapristi, 2021). Ara pugen a la nau dels marcians per parlar-nos d'una nova generació d'autores de còmic d'avantguarda de la qual formen part i que protagonitza l'exposició col·lectiva "Constel·lació gràfica", al CCCB de Barcelona.

  Els marcians han descobert una nova constel·lació enmig de l'univers i han abduït dues de les seves habitants, les dibuixants Genie Espinosa i Conxita Herrero Delfa. Totes dues han rebut el premi a millor autora revelació al Còmic Barcelona en diferents edicions, la pratenca Conxita Herrero, amb "Gran bola de helado" (Apa Apa, 2016), i la barcelonina Genie Espinosa, amb "Hoops" (Sapristi, 2021). Ara pugen a la nau dels marcians per parlar-nos d'una nova generació d'autores de còmic d'avantguarda de la qual formen part i que protagonitza l'exposició col·lectiva "Constel·lació gràfica", al CCCB de Barcelona.

 • Jansky: "Els insectes són percussionistes extremament hàbils"
  Veure vídeo

  Jansky: "Els insectes són percussionistes extremament hàbils"

  Grills, abelles i altres insectes terrestres s'han colat a la nau dels marcians. Per saber com comunicar-se amb aquests polissons abdueixen el duet d'electrovers Jansky, que ha estudiat i enregistrat els sons de set espècies d'insectes de Mallorca per compondre "Insecta dance music", el seu quart disc d'estudi.

  Abans de defensar-lo en directe al Paral·lel 62 de Barcelona, aquesta parella, formada per una poeta i un ambientòleg, ens canta les excel·lències de la fauna entomològica i reivindica aquest col·lectiu tan maltractat a la Terra.

  Grills, abelles i altres insectes terrestres s'han colat a la nau dels marcians. Per saber com comunicar-se amb aquests polissons abdueixen el duet d'electrovers Jansky, que ha estudiat i enregistrat els sons de set espècies d'insectes de Mallorca per compondre "Insecta dance music", el seu quart disc d'estudi. Abans de defensar-lo en directe al Paral·lel 62 de Barcelona, aquesta parella, formada per una poeta i un ambientòleg, ens canta les excel·lències de la fauna entomològica i reivindica aquest col·lectiu tan maltractat a la Terra.

 • Júlia Bonjoch i Enric Cambray ("Pares normals"): "Si tothom cantés, tot aniria millor"
  Veure vídeo

  Júlia Bonjoch i Enric Cambray ("Pares normals"): "Si tothom cantés, tot aniria millor"

  Què és una família normal? N'hi ha?
  Els marcians busquen un exemplar, però no acaben d'afinar el tret quan abdueixen els actors Júlia Bonjoch i
  Enric Cambray.
  Parella a la vida real i protagonistes del musical "Pares normals", ens expliquen que tenen uns hàbits poc convencionals, com fer pets durant les entrevistes. Escrita per Marc Artigau i dirigida per Sergi Belbel, "Pares normals" és una comèdia amb cançons inèdites d'Els Amics de les Arts, especialment compostes per a aquest espectacle, que es pot veure al Teatre Poliorama de Barcelona.

  Què és una família normal? N'hi ha? Els marcians busquen un exemplar, però no acaben d'afinar el tret quan abdueixen els actors Júlia Bonjoch i Enric Cambray. Parella a la vida real i protagonistes del musical "Pares normals", ens expliquen que tenen uns hàbits poc convencionals, com fer pets durant les entrevistes. Escrita per Marc Artigau i dirigida per Sergi Belbel, "Pares normals" és una comèdia amb cançons inèdites d'Els Amics de les Arts, especialment compostes per a aquest espectacle, que es pot veure al Teatre Poliorama de Barcelona.

 • María Hervás: "Els terrícoles actuals no som els més lliures de la història"
  Veure vídeo

  María Hervás: "Els terrícoles actuals no som els més lliures de la història"

  Som 8.000 milions d'humans vius, però al teatre invoquem constantment autors morts. Per entendre què pot revelar del present un text escrit fa gairebé cent anys, els marcians abdueixen l'actriu madrilenya María Hervás, que aquest dies es fica a la pell de "Yerma", de Federico García Lorca, en un muntatge dirigit per Juan Carlos Martel Bayod al Teatre Lliure de Barcelona.
  Descobrirem que Hervás té una relació íntima amb els fantasmes, fins i tot rebrà una trucada molt especial del més enllà.

  Som 8.000 milions d'humans vius, però al teatre invoquem constantment autors morts. Per entendre què pot revelar del present un text escrit fa gairebé cent anys, els marcians abdueixen l'actriu madrilenya María Hervás, que aquest dies es fica a la pell de "Yerma", de Federico García Lorca, en un muntatge dirigit per Juan Carlos Martel Bayod al Teatre Lliure de Barcelona. Descobrirem que Hervás té una relació íntima amb els fantasmes, fins i tot rebrà una trucada molt especial del més enllà.

 • Laura Vila Kremer: "El sistema sexe-gènere binari és una ficció"
  Veure vídeo

  Laura Vila Kremer: "El sistema sexe-gènere binari és una ficció"

  L'actriu Laura Vila Kremer va descobrir que era intersexual en l'adolescència i durant deu anys no ho va explicar a ningú. Ara narra la seva experiència i fa d'altaveu d'aquesta realitat silenciada que afecta un 1,7% de la població a "Hermafrodites a cavall o la rebel·lió del desig", un muntatge del col·lectiu Que No Salga De Aquí guardonat amb el Premi de la Crítica al Millor Espectacle de Noves Tendències 2021. Abans que es presenti al centre d'art Lo Pati d'Amposta, a l'espai cultural La Cate de Figueres i a l'Auditori de Girona, els marcians abdueixen la Laura per trencar tabús i celebrar la diferència.

  L'actriu Laura Vila Kremer va descobrir que era intersexual en l'adolescència i durant deu anys no ho va explicar a ningú. Ara narra la seva experiència i fa d'altaveu d'aquesta realitat silenciada que afecta un 1,7% de la població a "Hermafrodites a cavall o la rebel·lió del desig", un muntatge del col·lectiu Que No Salga De Aquí guardonat amb el Premi de la Crítica al Millor Espectacle de Noves Tendències 2021. Abans que es presenti al centre d'art Lo Pati d'Amposta, a l'espai cultural La Cate de Figueres i a l'Auditori de Girona, els marcians abdueixen la Laura per trencar tabús i celebrar la diferència.

 • Meritxell Huertas: "Jo soc mare i no he gestat el meu fill"
  Veure vídeo

  Meritxell Huertas: "Jo soc mare i no he gestat el meu fill"

  Les marcianes volen formar una família a la Terra. De fet, volen ser mares. I per veure quines opcions tenen, abdueixen l'actriu Meritxell Huertas, que aquests dies encarna una de les germanes d'"Austràlia", una obra escrita i dirigida per l'Israel Solà que reflexiona sobre la donació d'òvuls i els vincles familiars a la Sala Flyhard de Barcelona. La Meritxell confessa ser una terrícola molt familiar, fins al punt que proposa ampliar-la amb una adopció interespacial.

  Les marcianes volen formar una família a la Terra. De fet, volen ser mares. I per veure quines opcions tenen, abdueixen l'actriu Meritxell Huertas, que aquests dies encarna una de les germanes d'"Austràlia", una obra escrita i dirigida per l'Israel Solà que reflexiona sobre la donació d'òvuls i els vincles familiars a la Sala Flyhard de Barcelona. La Meritxell confessa ser una terrícola molt familiar, fins al punt que proposa ampliar-la amb una adopció interespacial.

Anar al contingut