Dansa, teatre, música, pensament... propostes per a tots els gustos i edats!
Dansa, teatre, música, pensament... propostes per a tots els gustos i edats!
L'agenda setmanal de "Quan arribin els marcians"

7 propostes culturals per aprofitar la quarta setmana de confinament

Obre l'agenda i apunta les activitats que no et vols perdre. Qui t'havia de dir que el confinament podria allotjar tantes propostes culturals diverses?

1. La partida

Quan: fins al 8 d'abril

Durada: 70 minuts

El resultat és el de menys. L'important és descobrir tot el que pot passar quan es combinen dues disciplines que, en molts sentits, semblen antagòniques: la dansa i el futbol. Cinc ballarines i cinc futbolistes es troben en un terreny de joc on es combinen força i delicadesa. Premi de la Crítica 2015, finalista als MAX, aquesta peça de la companyia Vero Cendoya que s'inspira en la pel·lícula italiana "L'arbitro" (Paolo Zucca) forma part dels menús online del Mercat de Les Flors, que aquests dies obre el seu arxiu.

 

2. Lifespoiler

Quan: fins diumenge, 12 d'abril

Durada: 75 minuts
Si el destí està perfectament determinat, si el que ens pensem que ho hem decidit nosaltres en realitat ja estava decidit, on queda la nostra llibertat? Què vol dir triar? I enamorar-se? Ciència-ficció, thriller tenyit d'amor i humor negre en un muntatge trepidant de Marc Angelet i Alejo Levis, protagonitzat per Bruna Cusí i Vicky Luengo. Una de les perles de la història de la petita Sala Flyhard, que recupera a les xarxes alguns dels seus muntatges més potents.

 

3. En casa se baila

S'ha fet tota la vida. Quedes a casa amb els amics i les amigues, algú tria els discos o clica  una playlist i a ballar. Ara no podrem quedar amb ningú, però les ganes de ballar a casa no ens les trauran. DJs habituals a les sales del país (DJ Amable, Carlos Bayona DJ, HAL9000, Legoteque, Eli Kapowksi) punxen en directe des de casa seva perquè ballis… a casa teva. Al seu web hi ha un compte enrere perquè sàpigues quan arrenca la pròxima sessió.

 

4. Molsa

Quan: De les 10.00 del 10 d'abril, a les 20.00 del 12 d'abril

Una guerra separa la Janinka i el seu gos Molsa, però la seva il·lusió per retrobar-se farà que superin tots els obstacles. David Cirici va escriure una història que la Cia. Thomas Noone Dance va convertir en una peça per a públic infantil (a partir dels 6 anys) i familiar. Un conte poc convencional sobre l'amistat amb una posada en escena delicadíssima que barreja dansa i titelles i té una banda sonora exquisida. A la web del SAT! Sant Andreu Teatre, que cada setmana ofereix un nou espectacle.

 

5. La Xina després del confinament

Quan: Dimecres, 8 d'abril, a les 18.30

Durada: 40 minuts

El CCCB proposa una reflexió sobre un present que ens pot dir moltes coses sobre el nostre futur. Què podem aprendre de la gestió que s'ha fet a la Xina de la crisi? Quin lloc ocuparà el gegant asiàtic en la geopolítica mundial, després de la Covid-19? En parlen Sergi Vicente, director de Betevé i antic corresponsal de TV3 a la Xina, i Manel Ollé, historiador expert en la Xina contemporània.  

 

6. #BCNesmoudinsdecasa

Quan: A partir del 12 d'abril, a les 12.00

Promet ser la coreografia en balcons més multitudinària que es recorda. O almenys, aquest és el propòsit de l'Ajuntament de Barcelona, que convoca tothom qui vulgui (o qui tingui un balcó prou gran) a participar-hi. La coreografia, amb música dels lleidatans Koers, és aquesta: 

 

7. Els lives del "Quan arribin els marcians"

Quan: Dijous, 9 d'abril, a les 18.30, al Facebook de TV3

Durada: 40 minuts

I aquest dijous, la periodista Júlia Bertran, del programa "Quan arribin els marcians", xerrarà amb el duet d'electropop de Barcelona Ladilla Rusa, un dels fenòmens musicals de la temporada. Amb només un disc els criden per tancar festivals, el "Polònia" va fer un remake del seu últim èxit, la tecno-rumba "KITT y los coches del pasado", i a Mèxic fins i tot fan anàlisis de les seves cançons -i es veu que no n'encerten ni una-. Aquests dies passen l'estona fent versions de les seves pròpies cançons, però també observant com afrontem la crisi del Covid-19: quan no porten ulleres fosques i lluentons, Ladilla Rusa són periodistes.

 

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut