Vladímir Putin, vist pels seus col·laboradors

"Putin, el nou tsar": el perfil psicològic del líder rus

El documental de la BBC "Putin, el nou tsar" mostra quina és la mentalitat del president rus: les ambicions, les debilitats i les enveges. "L'enigma no és saber si atacarà, sinó quan i on ho farà", deien els que el coneixien bé.

De nen pobre que vivia en pisos comunals a l'antiga ciutat de Leningrad, avui Sant Petersburg, a governar el país més gran del món, Rússia. Vladímir Putin, nascut el 1952, és un home reservat, orgullós i amb una gran destresa per les armes. Després d'estudiar Dret a la universitat, va incorporar-se com a espia als serveis secrets russos, el temut KGB, amb tan sols 23 anys. No era un agent especialment brillant, però no tenia pèls a la llengua.

Era fred, implacable amb els seus enemics i fidel als seus superiors fins al final. El seu cercle més íntim explica que gairebé de rebot va entrar a treballar a l'Ajuntament de Sant Petersburg i, a partir de llavors, es va anar enfortint i va escalar posicions fins a tenir el control total del Kremlin.

Però qui és realment Vladímir Putin i quins objectius ha perseguit al llarg de la seva carrera política? El reportatge "Putin, el nou tsar", produït per la BBC pocs dies abans de la reelecció com a president de Rússia el 2018, fa un retrat de l'ascens al poder del president rus a partir d'entrevistes a antics assessors, confidents, rivals i diplomàtics. El treball aborda el paper geopolític de Putin i mostra com ha anat convertint.se en un dels mandataris més temuts del planeta. La seva ambició ha estat sempre la reconstrucció d'una gran i gloriosa Rússia?

ARXIVAT A:
Vladímir PutinUcraïnaRússia
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut