Després de la publicitat pots interactuar amb el player amb els següents botons Instruccions per interactuar amb el player
En exclusiva a la plataforma TV3alacarta

"Punt de no retorn", la sèrie d'autor en què Raül Gallego s'endinsa en la Jihad Islàmica Palestina

En el primer capítol el prestigiós periodista i documentalista ha tingut accés exclusiu a l'ala militar de la Jihad Islàmica palestina, les brigades d'Al-Quds

Després de ser reconegut internacionalment i rebre dos Webbys Awards i una nominació als Emmy Internacionals per la seva sèrie "Fly on the wall", Raül Gallego Abellán torna a TV3 per dirigir "Punt de no retorn", una sèrie de "shorts docs" d'autor que, amb una narrativa documental intimista i innovadora, reflexiona sobre el procés de transformació irreversible de la humanitat i el planeta.

Hem entrat en un punt de no retorn per a la humanitat i el planeta?

Vivim amb la percepció que som en una transformació irreversible que no sabem on ens portarà; un moment en què les decisions que es prenguin ara, poden afectar el futur de la societat d'una manera o altra. 

Per intentar saber cap a on anem, "Punt de no retorn" es cola en la vida de persones que ja han vist afectat el seu dia a dia per aquesta nova realitat en transformació. Com s'adapten, com resisteixen o com eviten situacions relacionades amb l'emergència climàtica, noves guerres i aliances geoestratègiques, crisi econòmica i de valors democràtics, populismes, radicalització, noves tecnologies o la irrupció de la intel·ligència artificial?
 

Dins la Jihad Islàmica palestina i l'alternativa a les armes

En el primer capítol de la sèrie, "Dins la Jihad Islàmica Palestina i l'alternativa a les armes", Raúl Gallego ha tingut accés exclusiu als militants més buscats per les forces de seguretat d'Israel: les brigades Al-Quds de la Jihad Islàmica del camp de refugiats de Jenín.

Una nova generació de palestins, molt joves i inexperts, s'enfronten a les implacables forces de seguretat d'Israel. Quina és la realitat d'aquests joves i per què han decidit optar per agafar una arma en una lluita tan desigual contra un exèrcit que els està buscant, detenint i, en la majoria dels casos, eliminant? 

Però, malgrat la nova espiral de violència i el govern de més extrema dreta de la història d'Israel, entre palestins i israelians encara hi ha persones que busquen també una alternativa a les armes.

Estem en un punt de no retorn del conflicte d'Israel i Palestina?

Pots gaudir del primer capítol, també en anglès, a TV3alacarta i a YouTube

 

Una sèrie de Raül Gallego Abellán

Nominat als Emmy Internacional i un dels periodistes més premiats de la seva generació, Raül Gallego Abellán ha estat pioner en la producció de notícies i documentals per a les xarxes socials.

Gallego va començar la seva carrera al programa "Gran angular" de TVE i als serveis informatius de TV3. Des del gener del 2003, va treballar a la corresponsalia de TV3 a Jerusalem com a videoperiodista, des d'on va cobrir la guerra de l'Iraq i fins al final de la segona Intifada, el 2005.

El setembre del 2005, va començar a treballar per The Associated Press, a l'oficina central d'Àsia, a Bangkok, i durant nou anys va viatjar per tot el món cobrint guerres i conflictes, desastres naturals, revolucions, cops militars o protestes socials.

Com a videoperiodista i documentalista independent, ha col·laborat també amb The Washington Post, The Intercept, South China Morning Post, HBO...

També ha dirigit els seus propis documentals i la seva pròpia sèrie de "short docs", creada per a Al-Jazeera English, "Fly on the wall". Aquesta ha recollit premis arreu del món, entre els quals dos Webbys Awards i una nominació als Emmy Internacionals.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut