Anar a la navegació principal
Blogs

Saber | Sumud | Palestina

Estrena el dilluns 24 de juny, al 33, a les 23.45

El saber, conegut a Catalunya com a figa de moro, és una planta que ha esdevingut planta nacional a Palestina. El saber és un símbol del "sumud", un concepte que no té traducció exacta al català, però que explica la resistència i la resiliència del poble palestí, l'arrelament a una terra, la voluntat de supervivència al llarg del temps. 

Resseguint les files de plantes de sabers que, avui dia, encara són testimoni de poblacions destruïdes a Palestina, quan l'estat d'Israel va ocupar i va pretendre esborrar sota boscos artificials durant la Nakba, "el desastre", que va expulsar de la seva terra més de 700.000 persones ara fa 75 anys. 

Parlen les filles i netes, que se segueixen negant a perdre les arrels, des de camps de refugiades o com a ciutadanes de segona de l'estat d'Israel. Veiem la repressió i el control del poble palestí a través de les restriccions d'aigua, del mur de la vergonya o de les demolicions de cases, entre altres. Ens aproximarem a la resistència dels palestins i palestines i com ensenyen vida a través del "sumud".

Un documental de Brigada Sudum, dirigit per Mercè Cama, Xantal Gabarró, Josep Galván i Roger Sànchez, i realitzat per Roger Sabà.

En Coproducció amb SUDS, Directa, Servei Civil Internacional de Catalunya.

Amb la col·laboració de l'Agència Catalana de Cooperació al Desenvolupament (ACCD).
 

Anar al contingut
Cerca posts del blog