Vicent Andrés Estellés
Vicent Andrés Estellés
Dimarts, a les 22.00, al 33

Programa especial per recordar el poeta valencià Vicent Andrés Estellés

Coincidint amb l'aniversari de la mort de Vicent Andrés Estellés, el 33 dedica un espai per recordar el poeta, en què s'inclouran imatges de programes de TV3 i el 33 centrats en la seva figura, com l'entrevista amb Espinàs a "Identitats" el 1987.

Dimarts 27 de març, a les 22.00, coincidint amb l'aniversari de la mort de Vicent Andrés Estellés, el 33 dedica un espai per recordar el poeta, en què s'inclouran imatges de programes de TV3 i el 33 centrats en la seva figura, com l'entrevista amb Espinàs a "Identitats", el 1987.

El 27 de març de 1993, fa ara 25 anys, ens deixava el poeta valencià Vicent Andrés Estellés, el gran renovador de la poesia valenciana del segle XX, després d'Ausiàs March.

Estellés va néixer l'any 1924 en el si d'una família humil de forners. La seva obra va estar marcada per la tragèdia de la Guerra Civil i la mort d'alguns parents. També pel paisatge alegre de l'horta valenciana i el compromís amb la llengua, que mai el va fer defallir, malgrat la censura i la persecució de l'època. L'any 1978, la seva llarga trajectòria va ser reconeguda amb el Premi d'Honor de les Lletres Catalanes.  

El programa recorda la figura del poeta valencià a través d'imatges de diversos programes de TV3 i el 33, centrats en la seva figura. Així mateix, diferents persones conegudes del món de la cultura i l'esport recitaran algunes de les obres d'Estellés. I, a més, el programa es traslladarà a Burjassot (l'Horta) per conèixer els espais i els paisatges que el van inspirar.

Un dels episodis d'aquest espai és l'entrevista que Josep Maria Espinàs va fer a Estellés al programa "Identitats", dirigit i presentat pel mateix Espinàs, l'1 de març de 1987.

En aquesta entrevista, que recupera demà el 33, l'espectador descobrirà, més que un poeta, un gran ésser humà. Un home senzill que, tot i els entrebancs que va tenir al llarg de la seva vida, va seguir fidel, tal com diuen els seus versos, al servei del seu poble.

ARXIVAT A:
Vicent Andrés Estellés
Anar al contingut