Una pel·lícula amb talent jove i cost reduït

Primeres imatges de "Les Perseides", una història de reconciliació amb el passat

"Les Perseides" és una pel·lícula amb participació de TV3 dirigida per Alberto Dexeus i Ànnia Gabarró, dos joves talents que s'han ajustat a una pressupost petit per tirar endavant una història sobre el perdó i el retrobament amb els fantasmes del passat

TV3 ofereix en primícia imatges de "Les Perseides", l'òpera prima d'Alberto Dexeus i Ànnia Gabarró, dos exestudiants de la Pompeu Fabra, que s'han envoltat de talent jove per tirar endavant un projecte de pressupost reduït situat entre el riu Ebre i el desert dels Monegres.

El guió, escrit pels mateixos directors i Maria Colomer, explica la història de la Mar, una adolescent que ha patit la separació dels seus pares i que es troba enfrontada amb els fantasmes de la història i els que assetgen la seva pròpia família. El film es vesteix entorn de llegendes i de la seva central tèrmica que es va construir en un terreny on es va lliurar diferents enfrontaments de la Guerra Civil Espanyola, i sobre els cossos de cadàvers encara sense desenterrar. Els fantasmes i els esperits continuen deambulant pels seus carrers i edificis, mig abandonats. La Mar arriba a Escatrón per passar l'estiu més estrany de seva vida després del divorci dels seus pares i es refugia en aquestes misterioses llegendes de postguerra que suren al poble a través del grup d'adolescents que viuen amb unes regles diferents de les que ella coneix. Incapaç de distingir la ficció de la realitat, la Mar anirà descobrint un lloc més fascinant del que semblava i que farà que faci les paus amb el seu pare, conciliant els vincles familiars amb la memòria històrica del país, des del punt de vista d'una adolescent actual.

Alberto Dexeus, Ànnia Gabarró i Maria Colomer comenten que:

"La pel·lícula neix de la voluntat de donar forma a diferents experiències personals nostres, i fins i tot a vegades dels mateixos actors. El divorci, tot i que està acceptat socialment, continua sent un tema traumàtic pels pares, i quan els fills ja no són fills, aquests qüestionen la figura dels pares i s'accentua el xoc generacional. També hi ha menys contacte entre les noves i velles generacions i la informació sobre fets del passat es perd."

I afegeixen:

"Entenem la ciutat com un espai on se sobreprotegeix als infants i adolescents i el poble com un lloc per l'autoaprenentatge."

 

Eduard Buch ("El fotògraf de Mauthausen", "Benvinguts a la família", "Cites", "La Riera", "El cor de la ciutat") i Carmela Poch ("Nit i dia", "Ventdelplà", "La Ratjada", "La Mari 2", "Carvalho") són els únics actors amb un recorregut en el món de la interpretació. Nora Sala-Patau, que fa de Mar, filla d'Eduard Buch, s'estrena en aquesta pel·lícula interpretant un paper protagonista.

La pel·lícula, candidata als Gaudí, ha tingut molt bona acollida en els festivals nacionals i internacionals. Ha guanyat la Menció especial del Jurat a Cinespaña (Tolosa) i aviat serà al Festival de Cinema de Xixó, a la secció oficial i al Festival Alternativa Independent de Barcelona. S'estrenarà a la gran pantalla el 5 de desembre. És una producció de Boogaloo Films, amb la participació de TV3 i la Universitat Pompeu Fabra.

FITXA TÈCNICA I ARTÍSTICA:

Direcció: Alberto Dexeus, Ànnia Gabarró
Guió: Alberto Dexeus, Ànnia Gabarró i Maria Colomer
Producció executiva: Bernat Manzano
Intèrprets: Nora Sala-Patau, Edu Buch, Carmela Poch i Marta Giménez
Direcció de fotografia: Ssoí Ramon

 

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut