Dijous 21, a les 20.00, Cinemes Girona, Barcelona

Presentació d'"El peso de la manta"

"El peso de la manta" retrata el col·lectiu dels manters de Barcelona a través del seguiment durant sis mesos d'Aziz, Lamine i Seni, just en el període en què el col·lectiu decideix organitzar-se i crear un sindicat per defensar els seus drets, un fet sense precedents a Europa. El documental està realitzat per dotze estudiants que han vingut a Barcelona a formar-se en el documental social, una iniciativa de la productora Otoxo Productions. Després de la projecció, el periodista Bart Grugeon moderarà el debat entre el públic, els codirectors del film, Lamine Bathily, representant del Sindicat Popular de Venedors Ambulants, i Omaira Beltrán, periodista, comunicadora social i presidenta de Llatins per Catalunya.

Qui són els manters? Què fan? Com és la seva vida? Als autors del documental els va cridar l'atenció la presència dels venedors ambulants a Barcelona, la ciutat on havien vingut a formar-se en el camp del documental social. Formaven part de "The Into Industry Program", un programa de la productora de documentals Otoxo Productions que ofereix als participants seleccionats l'oportunitat de fer els primers passos en el sector audiovisual codirigint documentals i curts per a la televisió i les xarxes socials en col·laboració amb BTV i BCN Més.

Els dotze estudiants que formen part del programa són els autors d'"El peso de la manta". Dijous, 21 de juliol, es presenta als Cinemes Girona, a les 20.00. El periodista Bart Grugeon, col·laborador de La Directa, moderarà un debat en què intervindran les codirectores Clelia Goodchild i Francesca R. Degl'Innocenti, Lamine Bathily, representant del Sindicat Popular de Venedors Ambulants, i Omaira Beltrán, periodista, comunicadora social i presidenta de Llatins per Catalunya. L'entrada és gratuïta, però cal fer la reserva per correu: elpesodelamanta@gmail.com

 

Sinopsi

Als carrers de Barcelona, els immigrants més visibles, i a la vegada més invisibles, lluiten per sobreviure amb la venda ambulant il·legal. Víctimes del racisme implacable, perseguits per la policia, silenciosos durant molts anys, per fi han trobat una veu amb la creació d'un sindicat. El que reclamen és simple: més comprensió, més consciència, més dignitat. El documental segueix la seva lluita.

 

 

 

 

La immigració està actualment en el punt de mira a nivell global. Fa temps que la gent s'ha estat preguntant com viuen els venedors ambulants, els manters, però mai ningú havia tingut gran accés a la seva comunitat. L'octubre de 2015, per primer cop en Europa, a la ciutat de Barcelona, un grup d'immigrants marginats s'ha ajuntat per crear un sindicat i defensar els seus drets, el Sindicat Popular de Venedors Ambulants.

El col·lectiu de venedors ambulants de Barcelona, en els últims mesos, ha atret el focus d'atenció mediàtica de la ciutat. Persones d'orígens culturals i socials molt variats han mostrat un gran interès en la seva lluita, però tot i així, encara existeixen molts estigmes i prejudicis sobre la figura del manter i ells continuen sent incompresos.

El documental explora les realitats i dificultats que viuen els manters diàriament a través dels seus espais i pensaments més íntims i espera trencar amb la imatge errònia que encara en té molta gent.

 

El peso de la manta
Web              http://www.otoxoproductions.com/documentary-films/el-peso-de-la-manta
Facebook     https://www.facebook.com/elpesodelamanta/
Twitter          @ElPesoDeLaManta
Instagram:    @ElPesoDeLaManta



Fitxa tècnica
Direcció i guió: George Brereton, Francesca R. Degl'Innocenti, Aisha Doherty, John English, Julie France, Tom Garner, Clelia Goodchild, Leanne Hayman, David Innes, Becky Lamich, Prunelle Mathet Girardeau, Toulla Mavromati, Cindy Parker i James Royle
Producció i distribució: Otoxo Productions
2016

 

Més informació sobre el documental a Catalunya
tv3.cat/documentals 
Subscriu-te al butlletí   
documentals@ccma.cat

 

 

Anar al contingut