Diumenge, a les 21.55, a TV3

12a gala dels Premis Gaudí, la gran festa del cinema català

L'Acadèmia del Cinema Català ha confiat aquest any a Dagoll Dagom la producció de la cerimònia, que serà retransmesa en directe per TV3 des de l'Auditori del Fòrum CCIB. L'actriu badalonina Anna Moliner, com a presentadora, i el dramaturg Jordi Prat i Coll, com a director, completen la nòmina d'un equip de consolidada tradició teatral i experiències comunes.
Jordi Prat i Coll i Anna Moliner

Arriba una nova edició dels Premis Gaudí, la gran festa del cinema català.

L'Acadèmia del Cinema Català reconeixerà aquest diumenge les millors pel·lícules de l'any 2019 en 21 categories. Entre els nominats que opten als premis destaca "La hija de un ladrón", amb 13 nominacions, seguida per "Els dies que vindran" (10 nominacions) i "La innocència" (7 nominacions).

 

La cerimònia es podrà veure en directe a TV3, després del "Telenotícies vespre", amb els comentaris d'Ismael Martín i Carolina Rosich per als telespectadors.

Una gala de factura teatral

L'Acadèmia ha confiat aquest any a Dagoll Dagom la producció de la cerimònia de lliurament dels XII Premis Gaudí, que serà retransmesa en directe per TV3 des de l'Auditori del Fòrum CCIB, seu dels premis en anteriors edicions. L'actriu badalonina Anna Moliner, com a presentadora, i el dramaturg Jordi Prat i Coll, com a director, completen la nòmina d'un equip de consolidada tradició teatral i experiències comunes.

La gala farà seu el lema "M'agrada més el cine que la realitat", de la cançó de Marie Belle, per anar bastint un imaginari comú del nostre cinema amb números musicals d'Anna Moliner, peces audiovisuals i actuacions en directe d'Albert Pla, Àngels Gonyalons, Nèvoa i Xavier Sabata.

Agustí Villaronga, Àlex Brendemühl, Bruna Cusí, Carme Elias, David Solans, David Verdaguer, Elena Martin, Gerard Quintana, Jan Cornet, Judit Mascó, Mag Lari, Maria Molins, Mireia Oriol, Nora Navas, Pablo Derqui i Rosa Cadafalch lliuraran les estatuetes de les 21 categories d'aquesta edició.

Gaudí d'Honor 2020

L'Acadèmia del Cinema Català reconeixerà la trajectòria de més de sis dècades del gran cineasta lleidatà Francesc Betriu, amb el Premi Gaudí d'Honor-Miquel Porter 2020, màxim reconeixement del cinema català. Rebrà el guardó honorífic l'endemà del seu 80è aniversari.