XIII edició dels Premis Gaudí
XIII edició dels Premis Gaudí
Els premis de l'Acadèmia del Cinema Català

14 produccions participades per TV3, premiades als XIII Premis Gaudí

"La vampira de Barcelona" i "Las niñas", amb la participació de TV3, van guanyar els principals premis de l'Acadèmia del Cinema Català, en una nit en què també van rebre reconeixements "La mort de Guillem", "No matarás", "L'ofrena", "Sentimental" i "Les dues nits d'ahir"

Millor pel·lícula, millor direcció artística (Lluís Danés), millor vestuari (Mercè Paloma), millors efectes visuals (Lluís Rivera, Aleix Torrecillas i Anna Aragonès) i millor maquillatge i perruqueria (Laura Pérez i Xavi Valverde) per a "La vampira de Barcelona". Amb aquests cinc guardons, la pel·lícula de Lluís Danés, coproduïda per TV3, ha estat la gran guanyadora de la 13a edició dels Premis Gaudí. El director ha volgut dedicar el Gaudí a la millor direcció artística al seu pare, mort de Covid.

Si en aquests Gaudí tots han guanyat, tots hi guanyem
Lluís Danés recull el Gaudí a la millor direcció artística per 'La vampira de Barcelona' (EFE/ Marta Pérez )

"Las niñas", amb participació de TV3, ha aconseguit el Gaudí a la millor direcció (Pilar Palomero), millor pel·lícula en llengua no catalana, millor so (Amanda Villavieja, Alejandra Molina i Fernando Novillo) i millor fotografia (Daniela Cajías), dels tretze premis a què optava, uns premis on les dones han estat majoria.

Pilar Palomero directora de 'Las niñas', premi Gaudí a millor direcció
Pilar Palomero directora de 'Las niñas', premi Gaudí a millor direcció

El Gaudí al millor actor protagonista ha estat per a Mario Casas per la coproducció de TV3 "No matarás", de David Victori; el de millor actriu secundària, per a Verónica Echegui pel thriller passional "L'ofrena", una producció associada de TV3, de Ventura Durall, i el de millor actor secundari, per a Alberto San Juan per "Sentimental", de Cesc Gay. La comèdia compta amb la participació de TV3.

Mario Casas, millor actor protagonista per 'No mataras'
Mario Casas, millor actor protagonista per "No matarás"

"La mort de Guillem", de Carlos Marques-Marcet, ha conquerit el premi a la millor pel·lícula per a televisió. El film, coproduït per TV3, narra l'assassinat de Guillem Agulló i el trasbals de la família a l'hora d'enfrontar el judici.

Marc Roma recull el premi de millor film de TV per a 'La mort de Guillem'
Marc Roma recull el premi a la millor pel·lícula per a televisió per "La mort de Guillem"

El projecte de final de carrera de Pau Cruanyes i Gerard Vidal, "Les dues nits d'ahir", ha estat guardonat amb el premi especial del públic, una pel·lícula que parla del dol de tres joves per un amic. La pel·lícula té la participació de TV3.

'Les dues nits d'ahir', premi especial del públic
"Les dues nits d'ahir", premi especial del públic

Premi d'honor per a Carme Elias
L'actriu barcelonina Carme Elias ha rebut de mans de Vicky Peña el premi d'honor Miquel Porter 2021. Amb una trajectòria de gairebé 50 anys al cinema i al teatre, Carme Elias ha agraït a tots els professionals que l'han acompanyat i ensenyat en la seva feina. Ha dit que els actors "s'alimenten de la vida per construir els personatges". L'actriu ha tingut un record per "les persones empresonades injustament per defensar un ideal, que es pot compartir o no, però que ha de poder expressar-se amb llibertat en una societat civilitzada com la nostra".

 

 

La pandèmia ha passat factura al cinema en català
La gala dels Gaudí d'aquest any s'ha fet en horari de tarda, per complir el toc de queda, a l'Auditori del Fòrum. Els nominats han pogut ser a la platea, que tenia un aforament reduït al 30% de la capacitat de la sala. El lloc destinat al públic s'ha reservat a membres de l'Acadèmia i les autoritats. Només sis llargmetratges optaven al premi a la millor pel·lícula de ficció en llengua catalana, una de les xifres més baixes de la història dels Gaudí. Isona Passola, que ha fet l'últim discurs com a directora de l'Acadèmia, ha dit que els pressupostos per al cinema són "misèrrims" i ha demanat als representants polítics que facin que les televisions públiques apostin per la diversitat lingüística: "Tenim dret a rodar en català", ha dit Passola.

 

Una tarda de crispetes en què hi ha hagut més d'una sorpresa...

La XIII edició dels Premis Gaudí:

 

ARXIVAT A:
CinemaPremis Gaudí
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut