Les protagonistes de "La innocència"
Les protagonistes de "La innocència"

"La innocència", amb participació de TV3, premiada a l'Acadèmia Valenciana de l'Audiovisual i al Festival Internacional de Cinema d'Almeria

La pel·lícula amb participació de TV3 "La innocència" ha estat premiada amb sis guardons. Tres, a la gala dels Premis de l'Audiovisual Valencià; i tres més, al Certamen Nacional Ópera Prima del Festival Internacional de Cinema d'Almeria

El llargmetratge "La innocència", amb participació de TV3 i dirigit per Lucía Alemany, ha conquerit sis premis en dos dies. Els tres primers (millor direcció; millor actor secundari, per al català Sergi López; i millor actriu protagonista, per a la debutant Carmen Arrufat) a la gala dels Premis de l'Audiovisual Valencià, que va celebrar la segona edició divendres a la nit a l'Auditori de Castelló. Els altres tres (millor interpretació femenina, per a Carmen Arrufat; millor direcció "òpera prima" i millor pel·lícula) al Certamen Nacional Ópera Prima del Festival Internacional de Cinema d'Almeria, el FICAL 2019, que aquest any va tancar la 19a edició.

El Festival Internacional de Cinema d'Almeria és un certamen cinematogràfic impulsat per la Diputació d'Almeria, que potencia la província d'Almeria com un dels millors i més reconeguts escenaris naturals per a produccions de cinema.

La pel·lícula amb participació de TV3 va rebre el Premi Jurat Jove i el Premi de l'Associació de la Premsa d'Albacete, en la categoria Abycine Indie d'enguany. A més, la pel·lícula és candidata als XII Premis Gaudí i als Premis Goya.

"La innocència" s'ha pogut veure en nombrosos festivals, com el Festival Internacional de Cinema de Sant Sebastià o el Festival de Cinema Europeu de Sevilla, també es projectarà el 30 de novembre al RETEENA, el Festival Audiovisual Jove de Barcelona. Al desembre, el film es presentarà al REC Festival Internacional de Cinema de Tarragona dins la secció Òpera Prima Internacional. "La innocència" s'estrenarà als cinemes el 10 de gener.

 

"La innocència"
La pel·lícula, amb participació de TV3, està protagonitzada per Laia Marull, Sergi López, Carmen Arrufat i Joel Bosqued. El treball explica la història personal de la directora, Lucía Alemany, que torna al poble on va néixer per explicar les vivències d'adolescent.

"La innocència" explica la història de la Lis, una adolescent que somia convertir-se en artista de circ i sortir del seu poble, tot i que sap que, per aconseguir-ho, haurà de lluitar durament amb els seus pares. És estiu i es passa el dia jugant al carrer amb les seves amigues i flirtejant amb el seu xicot, uns anys més gran que ella. La falta d'intimitat i el xafardeig constant dels veïns obliguen la Lis a portar aquesta relació en secret perquè els seus pares no se n'adonin. Una relació que canviarà la seva vida per a sempre.

Fitxa tècnica

Directora: Lucía Alemany
Guió: Lucía Alemany i Laia Soler
Productora: Belén Sánchez
Productors executius: Belén Sánchez, Lina Badenes, Juan Gordon
Actors principals: Carmen Arrufat, Laia Marull, Sergi López, Joel Bosqued

"La innocència" està produïda per Turanga Films, Un Capricho de Producciones, Lagarto Films i À Punt Mèdia, i compta amb el suport de TV3, l'IVC, l'ICEC, TVE, Movistar+, À Punt i The Screen (la incubadora de l'ECAM).

tv3.cat/ficcioicinema

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut