Andreu Buenafuente fent un homenatge a Pepe Rubianes
Andreu Buenafuente fent un homenatge a Pepe Rubianes
Sorpreses i emotivitat als XIII Premis Gaudí

Els grans moments dels Gaudí

Qui ha fet el discurs més emotiu? Quina pel·lícula ha estat la gran sopresa de la nit? Repassem els moments imprescindibles que han tingut lloc al llarg de la cerimònia dels Gaudí.

TEMA:
Premis Gaudí

Avui és un dia especial per al cinema català. Des de l'Auditori del Fòrum CCIB, hem conegut els premiats i les premiades dels XIII Premis Gaudí de l'Acadèmia del Cinema Català. Hem voolgut seleccionar alguns dels moments imprescindibles en una entrega de premis que ha volgut homenatjar les sales de cinema de tot el país, especialment afectades en aquest any de pàndèmia. Aquests són alguns dels moments que no et pots perdre:

 

1. Josep Maria Mainat no presentarà els XIII Premis Gaudí

Última hora: el productor i exintegrant de La Trinca Josep Maria Mainat pateix "un accident" amb una butaca de cinema que li impedeix presentar els Premis Gaudí. Però el xou ha de continuar!

 

2. Rigoberta Bandini canta "Qualsevol nit pot sortir el sol"

Com sona Jaume Sisa reinterpretat per una de les cantants de moda? A la gala dels XIII Premis Gaudí, qualsevol nit pot sortir el sol.

 

3. Un any dur pel cinema català (vist amb humor)

Tot és qüestió de perspectiva. Charlie Pee, Elisenda Pineda i Elisenda Carod han decidit veure el got mig ple enlloc de mig buit en aquest any de pandèmia. "De cada cent espectadors que van al cine cada any a Catalunya, noranta-vuit escullen pel·lícules en castellà". Però també es podria dir: "De cada cent espectadors, n'hi ha dos que saben el que es fan."

 

4. Andreu Buenafuente recorda Pepe Rubianes

Un dels grans de l'humor homenatja un altre gran. Andreu Buenafuente versiona un dels números més emblemàtics de Pepe Rubianes, els de les onomatopeies, però amb l'esperit dels Gaudí.

 

 

5. Isona Passola: "El cinema català tornarà a viatjar pel món"

La presidenta de l'Acadèmia del Cinema Català esgota el seu mandat després de vuit anys. Ha volgut acomiadar-se del càrrec amb un discurs reivindicatiu i mirant amb esperança cap al futur.

 

6. Candela Peña: "Aquest premi és meu i me l'emporto!"

La Candela ha protagonitzat un dels moments més alegres de la nit al guanyar el premi a la Millor protagonista femenina. Ha volgut donar les gràcies a les persones que agafen les regnes de la seva pròpia vida. I ha reivindicat amb humor que ja està bé d'agrair els premis als altres.  

 

7. In memoriam amb la música de Maria Arnal i Marcel Bagés

Recordem a la gent del cinema català, que malauradament, ens ha deixat aquest 2020. Maria Arnal i Marcel Bagés interpreten "Meteorit ferit" des del cinema Prado de Sitges. Un dels moments més emotius de la nit.

 

8. Els dies que van venir

Maria Rodríguez Soto va guanyar el Gaudí a millor protagonista femenina per "Els dies que vindran" el 2020. El que no sap la gent és què va passar després.

 

9. Millor direcció: Pilar Palomero per "Las niñas"

Pilar Palomero ha recollit la seva estatueta Gaudí emocionada i l'ha volgut dedicar "a les nenes de la classe de 6è B", protagonistes de la seva pel·lícula. No s'ha lliurat de l'amenaçadora sintonia del TN, que li ha recordat que ja era hora d'acabar el seu discurs.

 

10. Millor pel·lícula Gaudí 2021: "La vampira de Barcelona"

Dirigida per Lluis Danés, "La vampira de Barcelona" parla de l'abús de poder i de com al 1912 ja s'inventaven "fake news" i suposats monstres, com la mal anomenada Enriqueta Martí.

 

Bonus track: "Perra" de Rigoberta Bandini, el moment que no s'ha vist

Durant la publicitat de la gala, els assistents a l'Auditori del CCIB han pogut veure una segona interpretació de Rigoberta Bandini. Ha interpretat el seu tema "Perra", tot un èxit. Aquí podeu veure aquest vídeo exclusiu.

 

Aquests són els moments què hem seleccionat en aquests XIII Premis Gaudí, però la tarda n'ha deixat molts d'altres, en una edició que ha començat molt més d'hora per complir amb el toc de queda i que ha comptat amb un aforament reduït del 30%. Al final de la tarda,  La "Vampira de Barcelona" s'ha emportat cinc estatuetes, "Las niñas" quatre i "My mexican Bretzel", tres. Pots consultar tots els premiats de tretzena edició, aquí.

 

 

ARXIVAT A:
Premis Gaudí

NOTÍCIES RELACIONADES

VÍDEOS RELACIONATS

ÀUDIOS RELACIONATS

Anar al contingut