Per què Espanya lidera el rànquing europeu d'incidència de Covid?
L'anàlisi del responsable de l'àrea de resposta de la UE contra la pandèmia a "FAQS"
Per què Espanya lidera el rànquing europeu d'incidència de Covid?
El coronavirus, en xifres, al "Preguntes freqüents"

Per què Espanya lidera el rànquing europeu d'incidència de Covid?

L'anàlisi del responsable de l'àrea de resposta de la UE contra la pandèmia a "FAQS"

Després de la publicitat pots interactuar amb el player amb els següents botons Instruccions per interactuar amb el player

L'Organització Mundial de la Salut reconeix que no sap per què Espanya és el país d'Europa amb més incidència de la Covid. L'organisme porta setmanes analitzant la situació i no troba els motius de l'alta incidència del virus malgrat tenir les mesures "més restrictives". La resposta no és senzilla i es deu a una causa multifactorial. 

Entrevistat a "Preguntes freqüents", el responsable de l'àrea de resposta del Centre Europeu de Prevenció i Control de Malalties, Josep Maria Jansà, apunta diversos factors, com el lleure i la menor acceptació d'algunes quarantenes.

"Hi ha hagut, en alguns sectors, una falsa seguretat per l'ús massiu de la mascareta i no un seguiment prou acurat. També ha afectat la concepció del lleure, la menor acceptació d'algunes quarantenes, l'aspecte dels rastrejadors que han arribat fins a un determinat punt, les trobades familiars on hem estat més flexibles..."

L'àrea de resposta europea continua ponderant les diferents raons per concretar millor la causa que fa que Espanya lideri el rànquing europeu d'incidència de la Covid des de mitjans de juliol.

 

Les xifres europees

En 9 mesos de pandèmia, han mort a Europa 230.000 persones. Jansà afirma que és la xifra que es dona en un context com el que tenim.

"Els sistemes de salut jo crec que han donat resposta en funció de les necessitats de cada país. I crec que és una letalitat bastant assumible a nivell col·lectiu i de salut pública. La història individual de cadascú és una altra cosa".  

 

Donald Trump, persona de risc

Després de minimitzar la Covid-19, ara és el president dels Estats Units, Donald Trump, qui continua ingressat, infectat de coronavirus. Jansà confirma que el president nord-americà és una persona de risc i que segurament és tractat amb remdesivir perquè és el president.

Preguntat pel futur, Jansà insisteix que les mesures contra la Covid continuaran durant mesos.

"La vacuna tindrà un factor positiu, però el 2021 haurem de seguir convivint amb la pandèmia".

VÍDEOS RELACIONATS

Anar al contingut