• "Preguntes freqüents": Paluzie, el periodista Juan Luis Galiacho i l'assessora de Macron, Mar Reguant
  Veure vídeo

  "Preguntes freqüents": Paluzie, el periodista Juan Luis Galiacho i l'assessora de Macron, Mar Reguant

  Entrevistarem la presidenta de l'ANC, Elisenda Paluzie, el mateix cap de setmana que fa 10 anys de la sentència del Tribunal Constitucional contra l'Estatut. Volem analitzar com aquest fet ha condicionat la política catalana i saber quin és el full de ruta de l'Assemblea Nacional Catalana ara que Paluzie n'ha estat reescollida presidenta.
  El diari The Telegraph denuncia una nova irregularitat a la Casa Reial segons la qual Felip i Letícia van fer un segon viatge de noces de 500.000 dòlars pagat pel rei Joan Carles i un empresari amic seu. Analitzarem aquest nou escàndol amb Juan Luis Galiacho i Pilar Eyre. Galiacho és periodista d'investigació especialitzat en la monarquia espanyola i Eyre és una periodista molt coneixedora de l'entorn reial.
  Aquesta setmana Fèlix Millet, Jordi Montull i Daniel Osàcar han ingressat a la presó un cop han esgotat tots els recursos del cas Palau. ¿Se sap tota la veritat sobre aquesta trama i les seves implicacions polítiques? Li preguntarem a l'advocat Àlex Solà, que va exercir d'acusació particular durant el judici d'aquest espoli.
  Entrevistarem la doctora en Economia i professora a la Northwestern University de Chicago, Mar Reguant, que ha estat escollida per Emmanuel Macron per formar part del seu comitè de savis contra la Covid-19. Són un grup d'experts en economia que assessoren el president francès per definir el futur postpandèmia.
  I també comptarem amb la presència dels actors Artur Busquets i Júlia Bonjoch, protagonistes de la sèrie "Drama", que TV3 estrena dilluns en prime time. Volem que ens la presentin però també que ens expliquin si per la seva condició de joves se senten assenyalats pels experts com a transmissors del coronavirus.
  També comptarem amb les actuacions de Mar Vilaseca i les col·laboracions de Pilar Rahola i Quico Sallés.
  A cadires de periodistes hi haurà Bea Talegón, Núria Orriols, Laura Aznar i Laura Fàbregas.

  Entrevistarem la presidenta de l'ANC, Elisenda Paluzie, el mateix cap de setmana que fa 10 anys de la sentència del Tribunal Constitucional contra l'Estatut. Volem analitzar com aquest fet ha condicionat la política catalana i saber quin és el full de ruta de l'Assemblea Nacional Catalana ara que Paluzie n'ha estat reescollida presidenta. El diari The Telegraph denuncia una nova irregularitat a la Casa Reial segons la qual Felip i Letícia van fer un segon viatge de noces de 500.000 dòlars pagat pel rei Joan Carles i un empresari amic seu. Analitzarem aquest nou escàndol amb Juan Luis Galiacho i Pilar Eyre. Galiacho és periodista d'investigació especialitzat en la monarquia espanyola i Eyre és una periodista molt coneixedora de l'entorn reial. Aquesta setmana Fèlix Millet, Jordi Montull i Daniel Osàcar han ingressat a la presó un cop han esgotat tots els recursos del cas Palau. ¿Se sap tota la veritat sobre aquesta trama i les seves implicacions polítiques? Li preguntarem a l'advocat Àlex Solà, que va exercir d'acusació particular durant el judici d'aquest espoli. Entrevistarem la doctora en Economia i professora a la Northwestern University de Chicago, Mar Reguant, que ha estat escollida per Emmanuel Macron per formar part del seu comitè de savis contra la Covid-19. Són un grup d'experts en economia que assessoren el president francès per definir el futur postpandèmia. I també comptarem amb la presència dels actors Artur Busquets i Júlia Bonjoch, protagonistes de la sèrie "Drama", que TV3 estrena dilluns en prime time. Volem que ens la presentin però també que ens expliquin si per la seva condició de joves se senten assenyalats pels experts com a transmissors del coronavirus. També comptarem amb les actuacions de Mar Vilaseca i les col·laboracions de Pilar Rahola i Quico Sallés. A cadires de periodistes hi haurà Bea Talegón, Núria Orriols, Laura Aznar i Laura Fàbregas.

 • "Preguntes freqüents": Enric Millo, els GAL amb Pili Zabala i l'epidemiòleg d'Oxford, Prieto-Alhambra
  Veure vídeo

  "Preguntes freqüents": Enric Millo, els GAL amb Pili Zabala i l'epidemiòleg d'Oxford, Prieto-Alhambra

  Entrevistarem l'exdelegat del govern espanyol a Catalunya, Enric Millo. Parlarem de l'actual moment polític, dels fets d'octubre del 2017 i de la seva actual feina com a secretari general d'Acció Exterior de la Junta d'Andalusia. Millo acaba de publicar "El derecho a saber la verdad".
  Arran les informacions de la CIA que vincularien l'expresident Felipe González amb els GAL, entrevistarem Pili Zabala, germana de Joxi Zabala i diputada de Podem al Parlament Basc. Zabala i Joxean Lasa van ser els primer segrestats, torturats i assassinats pels GAL. També parlarem amb Melchor Miralles, un dels primers periodistes que van investigar l'existència dels GAL.
  Entrevistarem l'epidemiòleg i catedràtic del Centre d'Estadística de la Medicina de la Universitat d'Oxford, Daniel Prieto-Alhambra, una de les universitats del món que està més avançada en la vacuna contra la Covid-19. A la Universitat d'Oxford també estan fent un estudi sobre l'efectivitat de la dexametasona per combatre la malaltia.
  I mantindrem una conversa amb Albert Pla, que acaba de publicar "Espanya en guerra", sobre el moment polític i sobre com està vivint la fi del confinament.
  També comptarem amb les actuacions de Carlos Sadness i The Black Barbies i les col·laboracions de Pilar Rahola i Quico Sallés.
  A cadires de periodistes hi haurà Xabier Lapitz, Ana Pardo de Vera, Anna Grau i Jordi Panyella.

  Entrevistarem l'exdelegat del govern espanyol a Catalunya, Enric Millo. Parlarem de l'actual moment polític, dels fets d'octubre del 2017 i de la seva actual feina com a secretari general d'Acció Exterior de la Junta d'Andalusia. Millo acaba de publicar "El derecho a saber la verdad". Arran les informacions de la CIA que vincularien l'expresident Felipe González amb els GAL, entrevistarem Pili Zabala, germana de Joxi Zabala i diputada de Podem al Parlament Basc. Zabala i Joxean Lasa van ser els primer segrestats, torturats i assassinats pels GAL. També parlarem amb Melchor Miralles, un dels primers periodistes que van investigar l'existència dels GAL. Entrevistarem l'epidemiòleg i catedràtic del Centre d'Estadística de la Medicina de la Universitat d'Oxford, Daniel Prieto-Alhambra, una de les universitats del món que està més avançada en la vacuna contra la Covid-19. A la Universitat d'Oxford també estan fent un estudi sobre l'efectivitat de la dexametasona per combatre la malaltia. I mantindrem una conversa amb Albert Pla, que acaba de publicar "Espanya en guerra", sobre el moment polític i sobre com està vivint la fi del confinament. També comptarem amb les actuacions de Carlos Sadness i The Black Barbies i les col·laboracions de Pilar Rahola i Quico Sallés. A cadires de periodistes hi haurà Xabier Lapitz, Ana Pardo de Vera, Anna Grau i Jordi Panyella.

 • "Preguntes freqüents": Josep Maria Jové, el periodista Sylvain Besson i l'analista Joe Brew
  Veure vídeo

  "Preguntes freqüents": Josep Maria Jové, el periodista Sylvain Besson i l'analista Joe Brew

  La setmana que la fiscalia del Tribunal Suprem ha decidit investigar el rei Joan Carles I pel cas de les comissions de l'AVE a La Meca, entrevistarem al periodista de la "Tribune de Genève", Sylvain Besson, que va destapar els 100 milions de dòlars que el rei Joan Carles hauria amagat a Suïssa. També parlarem amb Eider Hurtado, periodista i autora del documental "El virus de la Corona" que s'emetrà aquest diumenge a TV3 i que compta amb el testimoni de Corinna Larsen.
  Fa un any que el judici del procés al Suprem va quedar vist per a sentència i dimarts el Tribunal Constitucional podria decidir si allibera els presos mentre resol els seus recursos d'empara. En parlarem amb Olga Arderiu, advocada de Carme Forcadell, i amb Judit Gené, advocada de Joaquim Forn i Meritxell Borràs.
  Entrevistarem l'analista de dades i consultor de salut pública Joe Brew, per saber si hauria estat possible preveure millor la pandèmia del coronavirus. Brew ens dirà si es pot calcular quantes vides s'han salvat amb el confinament. La crisi econòmica que es deriva de la Covid-19 i la voluntat de fer que la recuperació sigui el més ràpida possible és l'objectiu de la campanya "Fem-ho V". En parlarem amb un dels seus impulsors, el publicista i conseller delegat de McCann Worldgroup Barcelona Enric Jové, i amb una de les persones que s'hi ha adherit, el director del Festival Cruïlla, Jordi Herreruela.
  Al FAQS coneixerem com es prepara per a la "nova normalitat", com està vivint l'embolic de la desescalada i com va passar el confinament el periodista, humorista i escriptor Pepe Colubi.
  També comptarem amb l'actuació de Cesc i amb les col·laboracions de Pilar Rahola i Quico Sallés.
  A cadires de periodistes hi haurà Jordi Barbeta i Daniel Basteiro.

  La setmana que la fiscalia del Tribunal Suprem ha decidit investigar el rei Joan Carles I pel cas de les comissions de l'AVE a La Meca, entrevistarem al periodista de la "Tribune de Genève", Sylvain Besson, que va destapar els 100 milions de dòlars que el rei Joan Carles hauria amagat a Suïssa. També parlarem amb Eider Hurtado, periodista i autora del documental "El virus de la Corona" que s'emetrà aquest diumenge a TV3 i que compta amb el testimoni de Corinna Larsen. Fa un any que el judici del procés al Suprem va quedar vist per a sentència i dimarts el Tribunal Constitucional podria decidir si allibera els presos mentre resol els seus recursos d'empara. En parlarem amb Olga Arderiu, advocada de Carme Forcadell, i amb Judit Gené, advocada de Joaquim Forn i Meritxell Borràs. Entrevistarem l'analista de dades i consultor de salut pública Joe Brew, per saber si hauria estat possible preveure millor la pandèmia del coronavirus. Brew ens dirà si es pot calcular quantes vides s'han salvat amb el confinament. La crisi econòmica que es deriva de la Covid-19 i la voluntat de fer que la recuperació sigui el més ràpida possible és l'objectiu de la campanya "Fem-ho V". En parlarem amb un dels seus impulsors, el publicista i conseller delegat de McCann Worldgroup Barcelona Enric Jové, i amb una de les persones que s'hi ha adherit, el director del Festival Cruïlla, Jordi Herreruela. Al FAQS coneixerem com es prepara per a la "nova normalitat", com està vivint l'embolic de la desescalada i com va passar el confinament el periodista, humorista i escriptor Pepe Colubi. També comptarem amb l'actuació de Cesc i amb les col·laboracions de Pilar Rahola i Quico Sallés. A cadires de periodistes hi haurà Jordi Barbeta i Daniel Basteiro.

 • "Preguntes freqüents": l'exjutge García de Dios, l'exassessor d'Obama Juan Verde i la psiquiatra Iria Grande
  Veure vídeo

  "Preguntes freqüents": l'exjutge García de Dios, l'exassessor d'Obama Juan Verde i la psiquiatra Iria Grande

  Entrevistarem l'exjutge Ramiro García de Dios per analitzar la investigació sobre la manifestació del 8-M que ha enfrontat al coronel Perez de los Cobos amb el ministre Grande Marlaska.
  Tindrem una conversa amb l'excoordinador general de Catalunya en Comú, Xavier Domènech, i l'exdiputat de la CUP, Quim Arrufat, dos dels impulsors de la plataforma "Sobiranies". Com veuen el govern d'esquerres a Espanya? I el Procés, en quin punt està?
  Al FAQS entrevistarem l'estratega internacional, exassessor d'Obama i col·laborador de la campanya de Joe Biden, Juan Verde. Analitzarem les protestes racials causades per la mort de George Floyd i de com poden influir en la cursa de la Casa Blanca d'aquesta tardor, on advoca per impulsar uns economia verda. També entrevistarem l'escriptora afro-feminista Desirée Bela-Lobedebbe i comptarem amb el testimoni de l'activista i temporer de Lleida, Sérigne Mamadou.
  Entrevistarem la psiquiatra de la Unitat de Trastorns Bipolars i Depressió de l'Hospital Clínic i secretària de la Societat Espanyola de Psiquiatria, Iría Grande, perquè ens expliqui quines seqüeles mentals deixarà la coronacrisi i com afrontar-les.
  Al FAQS parlarem amb Fede Sardà, director de la sala Luz de Gas de Barcelona, per saber com afronta la futura reobertura el sector de l'oci i de les discoteques.
  L'actuació d'aquest dissabte serà a càrrec de Guillem Roma i Adrià Salas (La Pegatina), que s'han unit per fer la cançó "Agua de mayo".
  Al FAQS també comptarem amb les col·laboracions de Pilar Rahola i Quico Sallés.
  A cadires de periodistes hi haurà Gemma Liñán i Manel Manchón.

  Entrevistarem l'exjutge Ramiro García de Dios per analitzar la investigació sobre la manifestació del 8-M que ha enfrontat al coronel Perez de los Cobos amb el ministre Grande Marlaska. Tindrem una conversa amb l'excoordinador general de Catalunya en Comú, Xavier Domènech, i l'exdiputat de la CUP, Quim Arrufat, dos dels impulsors de la plataforma "Sobiranies". Com veuen el govern d'esquerres a Espanya? I el Procés, en quin punt està? Al FAQS entrevistarem l'estratega internacional, exassessor d'Obama i col·laborador de la campanya de Joe Biden, Juan Verde. Analitzarem les protestes racials causades per la mort de George Floyd i de com poden influir en la cursa de la Casa Blanca d'aquesta tardor, on advoca per impulsar uns economia verda. També entrevistarem l'escriptora afro-feminista Desirée Bela-Lobedebbe i comptarem amb el testimoni de l'activista i temporer de Lleida, Sérigne Mamadou. Entrevistarem la psiquiatra de la Unitat de Trastorns Bipolars i Depressió de l'Hospital Clínic i secretària de la Societat Espanyola de Psiquiatria, Iría Grande, perquè ens expliqui quines seqüeles mentals deixarà la coronacrisi i com afrontar-les. Al FAQS parlarem amb Fede Sardà, director de la sala Luz de Gas de Barcelona, per saber com afronta la futura reobertura el sector de l'oci i de les discoteques. L'actuació d'aquest dissabte serà a càrrec de Guillem Roma i Adrià Salas (La Pegatina), que s'han unit per fer la cançó "Agua de mayo". Al FAQS també comptarem amb les col·laboracions de Pilar Rahola i Quico Sallés. A cadires de periodistes hi haurà Gemma Liñán i Manel Manchón.

 • "Preguntes freqüents": Joan Guix, el cofundador de Mediapro Jaume Roures i Enric Crous
  Veure vídeo

  "Preguntes freqüents": Joan Guix, el cofundador de Mediapro Jaume Roures i Enric Crous

  Entrevistarem el secretari de Salut Pública, Joan Guix, poques hores després que hagi comunicat que deixa el càrrec per motius de salut. Parlarem de la pandèmia de la Covid-19, de la gestió que n'ha fet la Conselleria de Salut i de la seva renúncia. Serà l'única entrevista que concedeix després d'abandonar la conselleria.
  Entrevistarem el periodista i soci fundador de Mediapro Jaume Roures, per parlar del controvertit cessament del coronel de la Guàrdia Civil Diego Pérez de los Cobos i saber quina connexió pot tenir aquest afer amb les clavegueres de l'Estat. Roures ha dirigit diversos documentals de denúncia política com, per exemple, "Les clavegueres d'Interior".
  També comptarem amb la presència del president del Consell de Govern de l'Hospital Clínic de Barcelona, Enric Crous. Amb Crous volem parlar de com han afrontat la pandèmia, del projecte d'ampliació del Clínic però també volem conèixer l'opinió d'aquest executiu sobre la situació econòmica causada per la coronacrisi.
  Al FAQS coneixerem com ha viscut aquest confinament el periodista, humorista i escriptor Pepe Colubi, com s'adapta a la desescalada i com es prepara per a la "nova normalitat".
  L'actuació d'aquest dissabte serà de Sanjosex i al FAQS comptarem amb les col·laboracions de Pilar Rahola i Quico Sallés.
  A cadires de periodistes hi haurà Mayka Navarro i Neus Tomàs.

  Entrevistarem el secretari de Salut Pública, Joan Guix, poques hores després que hagi comunicat que deixa el càrrec per motius de salut. Parlarem de la pandèmia de la Covid-19, de la gestió que n'ha fet la Conselleria de Salut i de la seva renúncia. Serà l'única entrevista que concedeix després d'abandonar la conselleria. Entrevistarem el periodista i soci fundador de Mediapro Jaume Roures, per parlar del controvertit cessament del coronel de la Guàrdia Civil Diego Pérez de los Cobos i saber quina connexió pot tenir aquest afer amb les clavegueres de l'Estat. Roures ha dirigit diversos documentals de denúncia política com, per exemple, "Les clavegueres d'Interior". També comptarem amb la presència del president del Consell de Govern de l'Hospital Clínic de Barcelona, Enric Crous. Amb Crous volem parlar de com han afrontat la pandèmia, del projecte d'ampliació del Clínic però també volem conèixer l'opinió d'aquest executiu sobre la situació econòmica causada per la coronacrisi. Al FAQS coneixerem com ha viscut aquest confinament el periodista, humorista i escriptor Pepe Colubi, com s'adapta a la desescalada i com es prepara per a la "nova normalitat". L'actuació d'aquest dissabte serà de Sanjosex i al FAQS comptarem amb les col·laboracions de Pilar Rahola i Quico Sallés. A cadires de periodistes hi haurà Mayka Navarro i Neus Tomàs.

 • "Preguntes freqüents": el doctor Clotet, David Fernàndez i l'arquitecta Benedetta Tagliabue
  Veure vídeo

  "Preguntes freqüents": el doctor Clotet, David Fernàndez i l'arquitecta Benedetta Tagliabue

  Entrevistarem el cap del Servei de Malalties Infeccioses de l'Hospital Germans Trias i Pujol, el doctor Bonaventura Clotet, per saber en quin punt de l'epidèmia de la Covid-19 ens trobem i com avança la investigació mèdica contra aquesta malaltia. El també director de l'Institut de Recerca de la Sida, Irsicaixa, ens presentarà un estudi segons el qual moltes persones que han passat la malaltia poden no haver quedat prou immunitzades.
  La pandèmia del coronavirus té unes conseqüències socials i econòmiques que van més enllà de les mèdiques. Per això entrevistarem el periodista David Fernàndez, soci de Coop57, una de les entitats que promou una campanya de recaptació extraordinària contra l'emergència social provocada per la Covid-19.
  Quina importància tenen les ciutats, els edificis i l'arquitectura en cas de confinament? Estan preparats els habitatges actuals per a passar-hi dos mesos seguits tancats? En parlarem amb l'arquitecta Benedetta Tagliabue. AL FAQS també ens volem preguntar com serà el món després de la coronacrisi i quins canvis experimentarem amb la filòsofa i professora d'Esade Sira Abenoza.
  L'actuació d'aquest dissabte serà de Suu i tindrem les col·laboracions habituals de Pilar Rahola i Quico Sallés.
  A cadires de periodistes, hi haurà Sara González i Arturo Puente.

  Entrevistarem el cap del Servei de Malalties Infeccioses de l'Hospital Germans Trias i Pujol, el doctor Bonaventura Clotet, per saber en quin punt de l'epidèmia de la Covid-19 ens trobem i com avança la investigació mèdica contra aquesta malaltia. El també director de l'Institut de Recerca de la Sida, Irsicaixa, ens presentarà un estudi segons el qual moltes persones que han passat la malaltia poden no haver quedat prou immunitzades. La pandèmia del coronavirus té unes conseqüències socials i econòmiques que van més enllà de les mèdiques. Per això entrevistarem el periodista David Fernàndez, soci de Coop57, una de les entitats que promou una campanya de recaptació extraordinària contra l'emergència social provocada per la Covid-19. Quina importància tenen les ciutats, els edificis i l'arquitectura en cas de confinament? Estan preparats els habitatges actuals per a passar-hi dos mesos seguits tancats? En parlarem amb l'arquitecta Benedetta Tagliabue. AL FAQS també ens volem preguntar com serà el món després de la coronacrisi i quins canvis experimentarem amb la filòsofa i professora d'Esade Sira Abenoza. L'actuació d'aquest dissabte serà de Suu i tindrem les col·laboracions habituals de Pilar Rahola i Quico Sallés. A cadires de periodistes, hi haurà Sara González i Arturo Puente.

 • "Preguntes freqüents": Sala-i-Martín, el retorn a les aules, l'emprenedor Jim Roldán i Pilar Eyre
  Veure vídeo

  "Preguntes freqüents": Sala-i-Martín, el retorn a les aules, l'emprenedor Jim Roldán i Pilar Eyre

  Entrevistarem el catedràtic d'Economia de la Universitat de Colúmbia Xavier Sala i Martín per saber com està canviant el món la crisi de la Covid-19.
  Com s'ho ha fet Andorra per aconseguir 150.000 testos del coronavirus i fer la prova a tota la seva població? Ens ho explicarà el metge i emprenedor català Jim Roldán, que els va aconseguir importar de la Xina. Al FAQS també veurem com ha batallat contra el virus la cap d'Infermeria de l'Hospital d'Igualada, Tijana Postic, que va arribar a Catalunya el 1992 com a refugiada de la guerra de Bòsnia .
  Fa dos mesos que la crisi de la Covid-19 ha interromput sobtadament el curs escolar i ha obert gran nombre d'incerteses sobre el retorn a les aules i el curs vinent. En parlarem amb Jordi Musons, director de l'Escola Sadako de Barcelona, i Alfons Espinosa, director de l'Escola Drassanes de la capital catalana.
  Aquesta setmana ha fet 25 anys de la mort de la Lola Flores, una artista capdal de la segona meitat del segle XX. Parlarem de la seva controvertida figura amb la periodista Pilar Eyre, que la va conèixer personalment.
  Comptarem amb l'actuació de Sidonie, que estrenarà una nova cançó en exclusiva pel FAQS. i també tindrem les col·laboracions habituals de Pilar Rahola i Quico Sallés.

  Entrevistarem el catedràtic d'Economia de la Universitat de Colúmbia Xavier Sala i Martín per saber com està canviant el món la crisi de la Covid-19. Com s'ho ha fet Andorra per aconseguir 150.000 testos del coronavirus i fer la prova a tota la seva població? Ens ho explicarà el metge i emprenedor català Jim Roldán, que els va aconseguir importar de la Xina. Al FAQS també veurem com ha batallat contra el virus la cap d'Infermeria de l'Hospital d'Igualada, Tijana Postic, que va arribar a Catalunya el 1992 com a refugiada de la guerra de Bòsnia . Fa dos mesos que la crisi de la Covid-19 ha interromput sobtadament el curs escolar i ha obert gran nombre d'incerteses sobre el retorn a les aules i el curs vinent. En parlarem amb Jordi Musons, director de l'Escola Sadako de Barcelona, i Alfons Espinosa, director de l'Escola Drassanes de la capital catalana. Aquesta setmana ha fet 25 anys de la mort de la Lola Flores, una artista capdal de la segona meitat del segle XX. Parlarem de la seva controvertida figura amb la periodista Pilar Eyre, que la va conèixer personalment. Comptarem amb l'actuació de Sidonie, que estrenarà una nova cançó en exclusiva pel FAQS. i també tindrem les col·laboracions habituals de Pilar Rahola i Quico Sallés.

 • "Preguntes freqüents": Lluís Llach, el catedràtic Diego López Garrido i el periodista Salvador Alsius
  Veure vídeo

  "Preguntes freqüents": Lluís Llach, el catedràtic Diego López Garrido i el periodista Salvador Alsius

  Entrevistarem el pneumòleg i director clínic de malalties respiratòries de l'Hospital de Bellvitge, Jordi Dorca, per conèixer millor com la Covid-19 ataca el cos humà. Poques hores abans que una part de Catalunya entri a la fase 1 del desconfinament, parlarem amb la doctora en física i experta en epidemiologia matemàtica Clara Prats, que ha facilitat part de les dades que ha fet servir la Generalitat per fer-lo efectiu. I també entrevistarem la investigadora de l'Hospital Nostra Senyora de Meritxell, Cristina Royo, des d'Andorra, que pot ser el primer a fer tests a tota la població.
  Arran de la campanya #Joemcorono per recaptar fons per a la prevenció i cura del coronavirus, Gemma Humet interpretarà la nova versió de "Núvol blanc" que Lluís Llach, Judit Neddermann, Santi Balmes i ella mateixa han enregistrat per a aquesta iniciativa solidària i també entrevistarem en directe el mateix Lluís Llach.
  Ha abusat Pedro Sánchez de l'estat d'alarma per lluitar contra el coronavirus? Ens respondran a aquesta pregunta el catedràtic de Dret Constitucional i exdiputat Diego López Garrido i el catedràtic de Dret Penal a la UB Joan Queralt.
  Sabrem com ha començat la jubilació tot un veterà del periodisme com Salvador Alsius, que ha viscut el confinament d'una manera diferent, atès que fa uns 40 anys que viu en comuna.
  Els periodistes convidats al FAQS seran Neus Tomàs i Xabier Lapitz.
  També comptarem amb les col·laboracions habituals de Pilar Rahola i Quico Sallés.

  Entrevistarem el pneumòleg i director clínic de malalties respiratòries de l'Hospital de Bellvitge, Jordi Dorca, per conèixer millor com la Covid-19 ataca el cos humà. Poques hores abans que una part de Catalunya entri a la fase 1 del desconfinament, parlarem amb la doctora en física i experta en epidemiologia matemàtica Clara Prats, que ha facilitat part de les dades que ha fet servir la Generalitat per fer-lo efectiu. I també entrevistarem la investigadora de l'Hospital Nostra Senyora de Meritxell, Cristina Royo, des d'Andorra, que pot ser el primer a fer tests a tota la població. Arran de la campanya #Joemcorono per recaptar fons per a la prevenció i cura del coronavirus, Gemma Humet interpretarà la nova versió de "Núvol blanc" que Lluís Llach, Judit Neddermann, Santi Balmes i ella mateixa han enregistrat per a aquesta iniciativa solidària i també entrevistarem en directe el mateix Lluís Llach. Ha abusat Pedro Sánchez de l'estat d'alarma per lluitar contra el coronavirus? Ens respondran a aquesta pregunta el catedràtic de Dret Constitucional i exdiputat Diego López Garrido i el catedràtic de Dret Penal a la UB Joan Queralt. Sabrem com ha començat la jubilació tot un veterà del periodisme com Salvador Alsius, que ha viscut el confinament d'una manera diferent, atès que fa uns 40 anys que viu en comuna. Els periodistes convidats al FAQS seran Neus Tomàs i Xabier Lapitz. També comptarem amb les col·laboracions habituals de Pilar Rahola i Quico Sallés.

 • "Preguntes freqüents": el president Torra, el doctor Trilla, Joan Canadell i Jorge Riechmann
  Veure vídeo

  "Preguntes freqüents": el president Torra, el doctor Trilla, Joan Canadell i Jorge Riechmann

  Entrevistarem al President de la Generalitat, Quim Torra, per valorar el procés de desescalada del confinament i la gestió que la Generalitat i el govern central estan fent d'aquesta pandèmia.
  Dissabte serà el primer dia que els ciutadans podran sortir a passejar, una situació que analitzarem amb el cap d'Epidemiologia de l'Hospital Clínic de Barcelona, Antoni Trilla. També li preguntarem en quin punt estem de la pandèmia i com evoluciona la recerca mèdica per combatre-la. Sobre l'aspecte territorial del desconfinament en parlarem amb el president de l'Associació de Micropobles de Catalunya, Mario Urrea, que reclama mesures més flexibles pels municipis de menys de 500 habitants.
  Quina relació pot tenir la temperatura ambiental amb la difusió de la Covid-19? Ens ho explicarà el meteoròleg de TV3, Tomàs Molina, que col·labora amb un estudi del CSIC sobre aquesta qüestió a Barcelona. La investigació també analitza la vinculació entre contaminació i mortalitat.
  Entrevistarem al filòsof i ecologista, Jorge Riechmann, per saber si la paralització de l'activitat ha tingut conseqüències positives pel medi ambient i en la reducció de la contaminació. També li preguntarem sobre els canvis socials que pot comportar la pandèmia.
  Els periodistes convidats al FAQS seran Odei A.-Etxearte i Israel García-Juez.
  També comptarem amb l'actuació de Sixtus en directe des del seu baló de Taradell i amb les col·laboracions habituals de Pilar Rahola i Quico Sallés.

  Entrevistarem al President de la Generalitat, Quim Torra, per valorar el procés de desescalada del confinament i la gestió que la Generalitat i el govern central estan fent d'aquesta pandèmia. Dissabte serà el primer dia que els ciutadans podran sortir a passejar, una situació que analitzarem amb el cap d'Epidemiologia de l'Hospital Clínic de Barcelona, Antoni Trilla. També li preguntarem en quin punt estem de la pandèmia i com evoluciona la recerca mèdica per combatre-la. Sobre l'aspecte territorial del desconfinament en parlarem amb el president de l'Associació de Micropobles de Catalunya, Mario Urrea, que reclama mesures més flexibles pels municipis de menys de 500 habitants. Quina relació pot tenir la temperatura ambiental amb la difusió de la Covid-19? Ens ho explicarà el meteoròleg de TV3, Tomàs Molina, que col·labora amb un estudi del CSIC sobre aquesta qüestió a Barcelona. La investigació també analitza la vinculació entre contaminació i mortalitat. Entrevistarem al filòsof i ecologista, Jorge Riechmann, per saber si la paralització de l'activitat ha tingut conseqüències positives pel medi ambient i en la reducció de la contaminació. També li preguntarem sobre els canvis socials que pot comportar la pandèmia. Els periodistes convidats al FAQS seran Odei A.-Etxearte i Israel García-Juez. També comptarem amb l'actuació de Sixtus en directe des del seu baló de Taradell i amb les col·laboracions habituals de Pilar Rahola i Quico Sallés.

 • "Preguntes freqüents": el desconfinament amb la consellera Vergés, el dr. Esteller i la sexòloga Valérie Tasso
  Veure vídeo

  "Preguntes freqüents": el desconfinament amb la consellera Vergés, el dr. Esteller i la sexòloga Valérie Tasso

  A poques hores que els nens puguin sortir al carrer, volem saber com serà aquest desconfinament parcial i quin pla proposa la Generalitat per les següents etapes amb la consellera de Salut, Alba Vergés. Al FAQS també parlarem de l'evolució del la Covid-19 amb Manel Esteller, metge expert en la recerca epigenètica del càncer i director de l'Institut de Recerca Josep Carreras. Volem saber com pot ajudar la seva investigació en la batalla contra aquesta pandèmia.
  Cada cop hi ha més veus crítiques amb el gran nombre de sancions que les forces de seguretat imposen pel confinament per la "llei Mordassa". Per això entrevistarem el professor de Dret Administratiu de la Universitat de Barcelona Àlex Peñalver, que ens analitzarà la validesa d'aquestes sancions. I al FAQS coneixerem el cas d'Elena Martínez, portaveu de la Coordinadora 25-S, a qui no li van donar permís per una manifestació contra el ministre Grande-Marlaska dijous davant del Congrés espanyol.
  Sis mesos després de les protestes per la sentència del procés, encara hi ha 3 joves empresonats pels incidents que es van produir a Girona, per qui la fiscalia demana fins a 9 anys de presó. Coneixerem el seu cas amb el col·laborador d'Alerta Solidària, Miquel Toll.
  Com s'ha d'afrontar el sexe en una època de mobilitat restringida i havent-hi l'obligació de mantenir una distància física mínima? Li preguntarem a la sexòloga Valérie Tasso, que ens oferirà consells per a atendre òptimament aquesta funció essencial.
  Els periodistes convidats al FAQS seran Miquel Ramos i Anna Grau.
  També comptarem amb l'actuació de Txarim Aresté, en directe des del seu balcó de l'Eixample i les col·laboracions habituals de Pilar Rahola i Quico Sallés.

  A poques hores que els nens puguin sortir al carrer, volem saber com serà aquest desconfinament parcial i quin pla proposa la Generalitat per les següents etapes amb la consellera de Salut, Alba Vergés. Al FAQS també parlarem de l'evolució del la Covid-19 amb Manel Esteller, metge expert en la recerca epigenètica del càncer i director de l'Institut de Recerca Josep Carreras. Volem saber com pot ajudar la seva investigació en la batalla contra aquesta pandèmia. Cada cop hi ha més veus crítiques amb el gran nombre de sancions que les forces de seguretat imposen pel confinament per la "llei Mordassa". Per això entrevistarem el professor de Dret Administratiu de la Universitat de Barcelona Àlex Peñalver, que ens analitzarà la validesa d'aquestes sancions. I al FAQS coneixerem el cas d'Elena Martínez, portaveu de la Coordinadora 25-S, a qui no li van donar permís per una manifestació contra el ministre Grande-Marlaska dijous davant del Congrés espanyol. Sis mesos després de les protestes per la sentència del procés, encara hi ha 3 joves empresonats pels incidents que es van produir a Girona, per qui la fiscalia demana fins a 9 anys de presó. Coneixerem el seu cas amb el col·laborador d'Alerta Solidària, Miquel Toll. Com s'ha d'afrontar el sexe en una època de mobilitat restringida i havent-hi l'obligació de mantenir una distància física mínima? Li preguntarem a la sexòloga Valérie Tasso, que ens oferirà consells per a atendre òptimament aquesta funció essencial. Els periodistes convidats al FAQS seran Miquel Ramos i Anna Grau. També comptarem amb l'actuació de Txarim Aresté, en directe des del seu balcó de l'Eixample i les col·laboracions habituals de Pilar Rahola i Quico Sallés.

 • "Preguntes freqüents": Pedro Alonso, de l'OMS; el genetista Salvador Macip i l'empresari Tatxo Benet
  Veure vídeo

  "Preguntes freqüents": Pedro Alonso, de l'OMS; el genetista Salvador Macip i l'empresari Tatxo Benet

  Entrevistarem l'epidemiòleg i director del Programa Mundial de la Malària de l'OMS, Pedro Alonso, que està posant la seva experiència contra la malària al servei de la lluita contra la Covid-19. El metge, genetista i autor de "Les grans epidèmies modernes", Salvador Macip, ens ajudarà a contextualitzar la gravetat de l'actual pandèmia i quins aprenentatges en podem treure de les anteriors. Completarà aquest bloc el President del Col·legi de Metges de Barcelona, Jaume Padrós, amb qui valorarem l'actual moment de la malaltia a Catalunya i l'afectació que està tenint al col·lectiu sanitari.
  Al FAQS ens volem interessar per la greu situació de les residències d'avis i per això entrevistarem Cinta Pascual, presidenta de l'Associació Catalana de Recursos Assistencials. Volem saber què s'ha fet malament perquè la xifra de víctimes sigui tant alta en aquest àmbit. I també volem saber si els polítics han gestionat encertadament la informació sobre la pandèmia amb el consultor especialista en comunicació de crisi i professor de la UPF Barcelona School of Management, Joan Francesc Cánovas.
  Entrevistarem el periodista, empresari i soci de Mediapro, Tatxo Benet, un cop ha superat la Covid-19 que el va obligar a ser a la UCI. Volem escoltar la seva experiència mèdica però també volem analitzar les conseqüències de l'epidèmia al món empresarial i, particularment, al món de l'esport de competició del què Mediapro en posseeix gran nombre de drets televisius.
  Els periodistes convidats al FAQS seran Núria Orriols i Joan Julibert.
  També comptarem amb l'actuació de Pol Cruells i les col·laboracions habituals de Pilar Rahola i Quico Sallés.

  Entrevistarem l'epidemiòleg i director del Programa Mundial de la Malària de l'OMS, Pedro Alonso, que està posant la seva experiència contra la malària al servei de la lluita contra la Covid-19. El metge, genetista i autor de "Les grans epidèmies modernes", Salvador Macip, ens ajudarà a contextualitzar la gravetat de l'actual pandèmia i quins aprenentatges en podem treure de les anteriors. Completarà aquest bloc el President del Col·legi de Metges de Barcelona, Jaume Padrós, amb qui valorarem l'actual moment de la malaltia a Catalunya i l'afectació que està tenint al col·lectiu sanitari. Al FAQS ens volem interessar per la greu situació de les residències d'avis i per això entrevistarem Cinta Pascual, presidenta de l'Associació Catalana de Recursos Assistencials. Volem saber què s'ha fet malament perquè la xifra de víctimes sigui tant alta en aquest àmbit. I també volem saber si els polítics han gestionat encertadament la informació sobre la pandèmia amb el consultor especialista en comunicació de crisi i professor de la UPF Barcelona School of Management, Joan Francesc Cánovas. Entrevistarem el periodista, empresari i soci de Mediapro, Tatxo Benet, un cop ha superat la Covid-19 que el va obligar a ser a la UCI. Volem escoltar la seva experiència mèdica però també volem analitzar les conseqüències de l'epidèmia al món empresarial i, particularment, al món de l'esport de competició del què Mediapro en posseeix gran nombre de drets televisius. Els periodistes convidats al FAQS seran Núria Orriols i Joan Julibert. També comptarem amb l'actuació de Pol Cruells i les col·laboracions habituals de Pilar Rahola i Quico Sallés.

 • "Preguntes freqüents": Pere Aragonès, els doctors Juanjo García i Enric Álvarez, i Josep Ramoneda
  Veure vídeo

  "Preguntes freqüents": Pere Aragonès, els doctors Juanjo García i Enric Álvarez, i Josep Ramoneda

  ¿Per què el coronavirus té una afectació molt més baixa amb els infants i com això podria ajudar a batallar contra la pandèmia? Ens ho explicarà el cap de pediatria de l'hospital de Sant Joan de Déu, Juanjo García, que ha encarregat un estudi sobre aquesta vinculació.
  Entrevistarem Àlex Arenas, físic i investigador de la Universitat Rovira i Virgili, per saber en quin punt de la corba epidemiològica de la Covid-19 ens trobem. Arenas fa servir les matemàtiques per predir epidèmies i ja va avisar del risc de saturació de les UCI. També volem saber com està afectant des del punt de vista mental, amb el cap de Psiquiatria de l'Hospital de Sant Pau, Enric Álvarez.
  Al FAQS volem analitzar les mesures econòmiques i la gestió de les conselleries socials de la crisi amb el vicepresident de la Generalitat, Pere Aragonès. També volem conèixer la proposta d'una renda mínima per combatre els efectes de la Covid-19 amb el doctor en Ciències Econòmiques i president de l'associació Xarxa Renda Bàsica, Daniel Raventós.
  Al mateix temps, la lluita contra el coronavirus ha obert un debat sobre les restriccions que pot implicar en els ciutadans i els seus drets essencials. Li preguntarem a l'experta en drets digitals Simona Levy quins perills amaga el control a partir dels telèfons mòbils. I reflexionarem amb el filòsof Josep Ramoneda sobre les restriccions en drets fonamentals que els governs apliquen aprofitant-se del coronavirus.
  Els periodistes convidats al FAQS seran Gemma Liñán i Rodolfo Irago.
  També comptarem amb l'actuació de Cris Juanico i les col·laboracions habituals de Pilar Rahola i Quico Sallés.

  ¿Per què el coronavirus té una afectació molt més baixa amb els infants i com això podria ajudar a batallar contra la pandèmia? Ens ho explicarà el cap de pediatria de l'hospital de Sant Joan de Déu, Juanjo García, que ha encarregat un estudi sobre aquesta vinculació. Entrevistarem Àlex Arenas, físic i investigador de la Universitat Rovira i Virgili, per saber en quin punt de la corba epidemiològica de la Covid-19 ens trobem. Arenas fa servir les matemàtiques per predir epidèmies i ja va avisar del risc de saturació de les UCI. També volem saber com està afectant des del punt de vista mental, amb el cap de Psiquiatria de l'Hospital de Sant Pau, Enric Álvarez. Al FAQS volem analitzar les mesures econòmiques i la gestió de les conselleries socials de la crisi amb el vicepresident de la Generalitat, Pere Aragonès. També volem conèixer la proposta d'una renda mínima per combatre els efectes de la Covid-19 amb el doctor en Ciències Econòmiques i president de l'associació Xarxa Renda Bàsica, Daniel Raventós. Al mateix temps, la lluita contra el coronavirus ha obert un debat sobre les restriccions que pot implicar en els ciutadans i els seus drets essencials. Li preguntarem a l'experta en drets digitals Simona Levy quins perills amaga el control a partir dels telèfons mòbils. I reflexionarem amb el filòsof Josep Ramoneda sobre les restriccions en drets fonamentals que els governs apliquen aprofitant-se del coronavirus. Els periodistes convidats al FAQS seran Gemma Liñán i Rodolfo Irago. També comptarem amb l'actuació de Cris Juanico i les col·laboracions habituals de Pilar Rahola i Quico Sallés.

 • "Preguntes Freqüents": els doctors Oriol Mitjà i Benito Almirante, l'alcaldessa Colau i Javier Gallego "Crudo"
  Veure vídeo

  "Preguntes Freqüents": els doctors Oriol Mitjà i Benito Almirante, l'alcaldessa Colau i Javier Gallego "Crudo"

  Entrevistarem el cap de malalties infeccioses de l'Hospital Vall d'Hebron, Benito Almirante, per saber en quin punt es troba la pandèmia del coronavirus, si els serveis sanitaris estan a prop del col·lapse i si les mesures de confinament estan donant resultats.
  Al mateix temps, el professor de salut global i infectòleg Oriol Mitjà en explicarà la seva proposta de sortida coordinada del confinament.
  Al FAQS també volem saber quina efectivitat poden tenir els medicaments per combatre la Covid-19 i quins poden ser contraproduents amb el catedràtic de Farmacologia Joan Ramon Laporte. Veurem una de les investigacions per trobar un remei, amb el president de l'àrea industrial de biociència de Grifols, Eduardo Herrero.
  Barcelona és una de les ciutats del planeta més perjudicades per la pandèmia. Per saber com això afecta la capital econòmicament i sanitàriament i per analitzar la crítica situació de les llars d'avis, entrevistarem l'alcaldessa Ada Colau.
  Completarà el FAQS la mirada àcida del periodista Javier Gallego, director del programa de ràdio "Carne Cruda".
  Els periodistes convidats al FAQS seran Ana Pardo de Vera i Jordi Barbeta.
  També comptarem amb una acció inesperada de Pau Riba, l'actuació de Meritxell Neddermann i les col·laboracions habituals de Pilar Rahola i Quico Sallés.

  Entrevistarem el cap de malalties infeccioses de l'Hospital Vall d'Hebron, Benito Almirante, per saber en quin punt es troba la pandèmia del coronavirus, si els serveis sanitaris estan a prop del col·lapse i si les mesures de confinament estan donant resultats. Al mateix temps, el professor de salut global i infectòleg Oriol Mitjà en explicarà la seva proposta de sortida coordinada del confinament. Al FAQS també volem saber quina efectivitat poden tenir els medicaments per combatre la Covid-19 i quins poden ser contraproduents amb el catedràtic de Farmacologia Joan Ramon Laporte. Veurem una de les investigacions per trobar un remei, amb el president de l'àrea industrial de biociència de Grifols, Eduardo Herrero. Barcelona és una de les ciutats del planeta més perjudicades per la pandèmia. Per saber com això afecta la capital econòmicament i sanitàriament i per analitzar la crítica situació de les llars d'avis, entrevistarem l'alcaldessa Ada Colau. Completarà el FAQS la mirada àcida del periodista Javier Gallego, director del programa de ràdio "Carne Cruda". Els periodistes convidats al FAQS seran Ana Pardo de Vera i Jordi Barbeta. També comptarem amb una acció inesperada de Pau Riba, l'actuació de Meritxell Neddermann i les col·laboracions habituals de Pilar Rahola i Quico Sallés.

 • "Preguntes freqüents": Sala-i-Martín, Robert Güerri, el conseller Buch i Daniel Innerarity
  Veure vídeo

  "Preguntes freqüents": Sala-i-Martín, Robert Güerri, el conseller Buch i Daniel Innerarity

  Entrevistarem el catedràtic d'Economia de la Universitat de Colúmbia Xavier Sala i Martín per saber com combatre les conseqüències econòmiques que tindrà el Covid-19.
  De l'evolució de la malaltia en parlarem amb Robert Güerri, infectòleg i coordinador de la unitat Covid de l'Hospital del Mar de Barcelona.
  Però la crisi sanitària té també altres conseqüències que van més enllà de la salut i de la butxaca. Volem saber si s'estan retallant drets civils aprofitant l'estat d'alarma i per això entrevistarem l'advocada Pastora Filigrana. I mantindrem una conversa amb el catedràtic de Filosofia Política i Social Daniel Innerarity, per preguntar-nos quins canvis individuals i col·lectius provocarà aquesta crisi.
  Els periodistes convidats al FAQS seran Sara González i Laura Fàbregas.
  També comptarem amb les col·laboracions habituals de Pilar Rahola, Quico Sallés i l'actuació del grup Stay Homas, format a causa del confinament amb membres de Búhos i Doctor Prats.

  Entrevistarem el catedràtic d'Economia de la Universitat de Colúmbia Xavier Sala i Martín per saber com combatre les conseqüències econòmiques que tindrà el Covid-19. De l'evolució de la malaltia en parlarem amb Robert Güerri, infectòleg i coordinador de la unitat Covid de l'Hospital del Mar de Barcelona. Però la crisi sanitària té també altres conseqüències que van més enllà de la salut i de la butxaca. Volem saber si s'estan retallant drets civils aprofitant l'estat d'alarma i per això entrevistarem l'advocada Pastora Filigrana. I mantindrem una conversa amb el catedràtic de Filosofia Política i Social Daniel Innerarity, per preguntar-nos quins canvis individuals i col·lectius provocarà aquesta crisi. Els periodistes convidats al FAQS seran Sara González i Laura Fàbregas. També comptarem amb les col·laboracions habituals de Pilar Rahola, Quico Sallés i l'actuació del grup Stay Homas, format a causa del confinament amb membres de Búhos i Doctor Prats.

 • "Preguntes freqüents": el confinament amb el doctor Clotet, Marc Ramentol i l'herència de Joan Carles I
  Veure vídeo

  "Preguntes freqüents": el confinament amb el doctor Clotet, Marc Ramentol i l'herència de Joan Carles I

  Entrevistarem el doctor Bonaventura Clotet, cap del servei de Malalties Infeccioses de l'Hospital Germans Trias i Pujol, on estan impulsant un assaig clínic per frenar el coronavirus. Li preguntarem quins progressos s'estan fent però també com avança la pandèmia. Parlarem amb el director general de Professionals de la Salut de la Conselleria, Marc Ramentol, per conèixer l'afectació del Covid-19 sobre el sistema sanitari català. I també sabrem com enfrontar-nos a l'aïllament i al confinament amb la psicòloga experta en emergències i catàstrofes, Begoña Odriozola.
  Pocs dies després que Felip VI hagi renunciat a l'herència de Joan Carles I arran dels milions que el rei emèrit tindria a Suïssa, abordarem la qüestió amb Meritxell Gabarró, advocada especialista en herències. Volem saber si es pot renunciar a una herència abans de la defunció de qui la concedeix.
  També comptarem amb les col·laboracions de Pilar Rahola, Quico Sallés i Tildo Muxart.

  Entrevistarem el doctor Bonaventura Clotet, cap del servei de Malalties Infeccioses de l'Hospital Germans Trias i Pujol, on estan impulsant un assaig clínic per frenar el coronavirus. Li preguntarem quins progressos s'estan fent però també com avança la pandèmia. Parlarem amb el director general de Professionals de la Salut de la Conselleria, Marc Ramentol, per conèixer l'afectació del Covid-19 sobre el sistema sanitari català. I també sabrem com enfrontar-nos a l'aïllament i al confinament amb la psicòloga experta en emergències i catàstrofes, Begoña Odriozola. Pocs dies després que Felip VI hagi renunciat a l'herència de Joan Carles I arran dels milions que el rei emèrit tindria a Suïssa, abordarem la qüestió amb Meritxell Gabarró, advocada especialista en herències. Volem saber si es pot renunciar a una herència abans de la defunció de qui la concedeix. També comptarem amb les col·laboracions de Pilar Rahola, Quico Sallés i Tildo Muxart.

Anar al contingut