• "Preguntes freqüents": la sentència del procés, les protestes al carrer i els expresidents Mas i Montilla
  Veure vídeo

  "Preguntes freqüents": la sentència del procés, les protestes al carrer i els expresidents Mas i Montilla

  Comencem el FAQS amb una conversa entre els expresidents Artur Mas i José Montilla per conèixer la seva valoració de la sentència del Procés, les conseqüències que està tenint al carrer i per saber cap on creuen que Catalunya ha d'anar en els propers temps.
  Farem la primera entrevista al president d'Òmnium Cultural, Jordi Cuixart, des que ha estat condemnat a 9 anys de presó.
  També serà el primer cop que coneixerem les reflexions de l'expresidenta del Parlament, Carme Forcadell, davant la condemna de presó que li ha estat imposada.
  L'anàlisi jurídica del veredicte anirà a càrrec d'Andreu Van den Eynde, advocat d'Oriol Junqueras i Raül Romeva, i de Jordi Pina, advocat de Josep Rull, Jordi Turull i Jordi Sànchez.
  A cadires ens acompanyaran els periodistes Ana Pardo de Vera, Jordi Barbeta, Sara González i Daniel Basteiro.
  Al FAQS comptarem amb l'actuació especial d'Albert Pla i amb les col·laboracions de Quico Sallés i de Pilar Rahola.

  Comencem el FAQS amb una conversa entre els expresidents Artur Mas i José Montilla per conèixer la seva valoració de la sentència del Procés, les conseqüències que està tenint al carrer i per saber cap on creuen que Catalunya ha d'anar en els propers temps. Farem la primera entrevista al president d'Òmnium Cultural, Jordi Cuixart, des que ha estat condemnat a 9 anys de presó. També serà el primer cop que coneixerem les reflexions de l'expresidenta del Parlament, Carme Forcadell, davant la condemna de presó que li ha estat imposada. L'anàlisi jurídica del veredicte anirà a càrrec d'Andreu Van den Eynde, advocat d'Oriol Junqueras i Raül Romeva, i de Jordi Pina, advocat de Josep Rull, Jordi Turull i Jordi Sànchez. A cadires ens acompanyaran els periodistes Ana Pardo de Vera, Jordi Barbeta, Sara González i Daniel Basteiro. Al FAQS comptarem amb l'actuació especial d'Albert Pla i amb les col·laboracions de Quico Sallés i de Pilar Rahola.

 • "Preguntes freqüents": la imminent sentència del procés amb el president Roger Torrent, Íñigo Errejón i l'Operació Judes
  Veure vídeo

  "Preguntes freqüents": la imminent sentència del procés amb el president Roger Torrent, Íñigo Errejón i l'Operació Judes

  "Preguntes freqüents": la imminent sentència del procés amb el president Roger Torrent, Íñigo Errejón i l'Operació Judes.

  A cadires ens acompanyaran els periodistes Jonathan Martínez, Òscar Fernández, Gemma Liñán i Rodolfo Irago.

  Entrevistarem a Roger Torrent, president del Parlament de Catalunya. Li preguntarem quina ha de ser la resposta institucional del Parlament davant la sentència del Suprem.
  Entrevistarem a Íñigo Errejón, impulsor de Más País i candidat a la presidència del govern espanyol per aquesta formació.
  Coneixerem el testimoni de David Budria i Clara Borrero, els 2 detinguts en l'Operació Judes que estan en llibertat.
  Ens acompanyarà a plató Núria Tarrés, mare de l'activista Adrià Carrasco actualment exiliat a Bèlgica. També coneixerem quina són les darreres novetats dels 7 activistes empresonats amb David Aranda, advocat d'Alerta Solidària.

  Ens preguntarem sobre les conseqüències polítiques i jurídiques de la sentència del Procés amb el magistrat emèrit del Tribunal Suprem, José Antonio Martín Pallín i li preguntarem què en sap de la data i del contingut de la sentència al periodista especialitzat Ernesto Ekaizer.

  I comptarem amb l'actuació en directe de Maria del Mar Bonet.


  -Completen el Preguntes Freqüents les col·laboracions de Quico Sallés i Pilar Rahola, i els dibuixos que el ninotaire Asisko farà del FAQS durant el programa.

  "Preguntes freqüents": la imminent sentència del procés amb el president Roger Torrent, Íñigo Errejón i l'Operació Judes. A cadires ens acompanyaran els periodistes Jonathan Martínez, Òscar Fernández, Gemma Liñán i Rodolfo Irago. Entrevistarem a Roger Torrent, president del Parlament de Catalunya. Li preguntarem quina ha de ser la resposta institucional del Parlament davant la sentència del Suprem. Entrevistarem a Íñigo Errejón, impulsor de Más País i candidat a la presidència del govern espanyol per aquesta formació. Coneixerem el testimoni de David Budria i Clara Borrero, els 2 detinguts en l'Operació Judes que estan en llibertat. Ens acompanyarà a plató Núria Tarrés, mare de l'activista Adrià Carrasco actualment exiliat a Bèlgica. També coneixerem quina són les darreres novetats dels 7 activistes empresonats amb David Aranda, advocat d'Alerta Solidària. Ens preguntarem sobre les conseqüències polítiques i jurídiques de la sentència del Procés amb el magistrat emèrit del Tribunal Suprem, José Antonio Martín Pallín i li preguntarem què en sap de la data i del contingut de la sentència al periodista especialitzat Ernesto Ekaizer. I comptarem amb l'actuació en directe de Maria del Mar Bonet. -Completen el Preguntes Freqüents les col·laboracions de Quico Sallés i Pilar Rahola, i els dibuixos que el ninotaire Asisko farà del FAQS durant el programa.

 • "Preguntes freqüents": Gabriel Rufián, Gonzalo Boye, l'Operació Judes i la resposta a la sentència
  Veure vídeo

  "Preguntes freqüents": Gabriel Rufián, Gonzalo Boye, l'Operació Judes i la resposta a la sentència

  Entrevistarem Gabriel Rufián, cap de llista d'ERC a les eleccions del 10-N, per saber com afronta les eleccions generals i conèixer quina ha de ser la resposta a la sentència del Suprem.
  Abordarem les darreres novetats de l'Operació Judes amb Eva Pous, advocada membre d'Alerta Solidària, i amb Gonzalo Boye, advocat de Carles Puigdemont, arran de les informacions que volen implicar l'expresident de la Generalitat en la causa. També coneixerem com estan els processos judicials contra els policies nacionals i guàrdia civil que van actuar l'1-O amb l'advocada d'Irídia, Anaïs Franquesa.
  Entrevistarem el secretari general de la UGT a Catalunya, Camil Ros, per parlar sobre la resposta a la sentència del Suprem i de la precarització del món laboral.
  Es produirà un retrobament televisiu entre els periodistes Pilar Rahola i Josep Cuní que reflexionaran sobre l'actualitat del moment i la feina del periodistes en temps de turbulències polítiques.
  A cadires ens acompanyaran els periodistes Bea Talegón, Agnès Marquès, Laura Aznar i Daniel Basteiro.
  Comptarem amb l'actuació en directe de Miki Núñez amb qui també conversarem.
  I també tindrem la col·laboració de Quico Sallés.

  Entrevistarem Gabriel Rufián, cap de llista d'ERC a les eleccions del 10-N, per saber com afronta les eleccions generals i conèixer quina ha de ser la resposta a la sentència del Suprem. Abordarem les darreres novetats de l'Operació Judes amb Eva Pous, advocada membre d'Alerta Solidària, i amb Gonzalo Boye, advocat de Carles Puigdemont, arran de les informacions que volen implicar l'expresident de la Generalitat en la causa. També coneixerem com estan els processos judicials contra els policies nacionals i guàrdia civil que van actuar l'1-O amb l'advocada d'Irídia, Anaïs Franquesa. Entrevistarem el secretari general de la UGT a Catalunya, Camil Ros, per parlar sobre la resposta a la sentència del Suprem i de la precarització del món laboral. Es produirà un retrobament televisiu entre els periodistes Pilar Rahola i Josep Cuní que reflexionaran sobre l'actualitat del moment i la feina del periodistes en temps de turbulències polítiques. A cadires ens acompanyaran els periodistes Bea Talegón, Agnès Marquès, Laura Aznar i Daniel Basteiro. Comptarem amb l'actuació en directe de Miki Núñez amb qui també conversarem. I també tindrem la col·laboració de Quico Sallés.

 • "Preguntes freqüents": els empresonats de l'Operació Judes, Albert Pla i Ramón Grosfoguel
  Veure vídeo

  "Preguntes freqüents": els empresonats de l'Operació Judes, Albert Pla i Ramón Grosfoguel

  Al FAQS analitzarem la situació política arran de l'empresonament dels 7 detinguts acusats de pertànyer a una organització terrorista.
  Ens preguntarem què va significar i quines conseqüències tindrà l'1-O amb el professor de sociologia de la Universitat de Berkeley, Ramón Grosfoguel.
  Sobre aquest particular, la Pilar Rahola ens explicarà en exclusiva què és el Tsunami Democràtic.
  Comptarem amb l'actuació en directe d'Els Pets i mantindrem una conversa profunda sobre la por i les pors amb Albert Pla.
  Al FAQS també analitzarem les conseqüències de les protestes planetàries contra la crisi climàtica amb Maria Serra, activista de Fridays for Future Barcelona i Valentina Raffio, periodista especialitzada en medi ambient.
  A cadires ens acompanyaran els periodistes Javier Gállego, Jonathan Martínez, Odei A.-Etxearte i Arturo Puente.
  També tindrem la col·laboració de Quico Sallés.

  Al FAQS analitzarem la situació política arran de l'empresonament dels 7 detinguts acusats de pertànyer a una organització terrorista. Ens preguntarem què va significar i quines conseqüències tindrà l'1-O amb el professor de sociologia de la Universitat de Berkeley, Ramón Grosfoguel. Sobre aquest particular, la Pilar Rahola ens explicarà en exclusiva què és el Tsunami Democràtic. Comptarem amb l'actuació en directe d'Els Pets i mantindrem una conversa profunda sobre la por i les pors amb Albert Pla. Al FAQS també analitzarem les conseqüències de les protestes planetàries contra la crisi climàtica amb Maria Serra, activista de Fridays for Future Barcelona i Valentina Raffio, periodista especialitzada en medi ambient. A cadires ens acompanyaran els periodistes Javier Gállego, Jonathan Martínez, Odei A.-Etxearte i Arturo Puente. També tindrem la col·laboració de Quico Sallés.

 • "Preguntes freqüents": repetició electoral, conversa amb Lluís Puig i Valtònyc, i entrevista a Pedro Horrach
  Veure vídeo

  "Preguntes freqüents": repetició electoral, conversa amb Lluís Puig i Valtònyc, i entrevista a Pedro Horrach

  Entrevistem Pedro Horrach, el fiscal del cas Nóos, que va acabar amb Iñaki Urdangarín a la presó, la mateixa setmana que el cunyat del Rei ha obtingut permís per sortir-ne i fer tasques de voluntariat.
  Al FAQS hem conversat amb dos músics d'estils i generacions diferents com són l'exconseller de cultura Lluís Puig i el raper Valtònyc, que s'han fet amics a Brussel·les. Volem saber com viuen l'exili i com és el seu dia a dia.
  Posteriorment entrevistarem Albano-Dante Fachin per saber si Front Republicà es presentarà a aquestes eleccions generals.
  A l'expolític també l'hem convidat per parlar dels 80 anys de Batman i, aprofitant aquesta efemèride, li preguntarem si Batman i d'altres superherois són de dretes o d'esquerres.
  A cadires ens acompanyaran els periodistes Ana Pardo de Vera, Susana Quadrado, Andreu Barnils i Manel Manchón.
  També comptarem amb l'actuació musical de Sofree i amb les col·laboracions de Quico Sallés i Pilar Rahola.

  Entrevistem Pedro Horrach, el fiscal del cas Nóos, que va acabar amb Iñaki Urdangarín a la presó, la mateixa setmana que el cunyat del Rei ha obtingut permís per sortir-ne i fer tasques de voluntariat. Al FAQS hem conversat amb dos músics d'estils i generacions diferents com són l'exconseller de cultura Lluís Puig i el raper Valtònyc, que s'han fet amics a Brussel·les. Volem saber com viuen l'exili i com és el seu dia a dia. Posteriorment entrevistarem Albano-Dante Fachin per saber si Front Republicà es presentarà a aquestes eleccions generals. A l'expolític també l'hem convidat per parlar dels 80 anys de Batman i, aprofitant aquesta efemèride, li preguntarem si Batman i d'altres superherois són de dretes o d'esquerres. A cadires ens acompanyaran els periodistes Ana Pardo de Vera, Susana Quadrado, Andreu Barnils i Manel Manchón. També comptarem amb l'actuació musical de Sofree i amb les col·laboracions de Quico Sallés i Pilar Rahola.

 • La investidura de Sánchez, entrevista a Carola Rackete i la dissidència política
  Veure vídeo

  La investidura de Sánchez, entrevista a Carola Rackete i la dissidència política

  A poques hores de la nova ronda del contactes de Felip VI entrevistarem l'eurodiputat i fundador de Podem, Miguel Urbán, per tractar de saber si hi haurà investidura o repetició electoral.
  També analitzarem l'actualitat política de la setmana amb especial atenció a la Diada de l'11 de setembre amb una conversa entre el regidor del PP a l'Ajuntament de Barcelona, Josep Bou, i la periodista Pilar Rahola.
  Entrevistarem la capitana del Sea Watch 3, recentment guardonada amb la medalla d'or del Parlament de Catalunya i sobre qui encara pesa l'amenaça de presó pels seus rescats al Mediterrani.
  Al FAQS també ens preguntarem com afronta l'Estat la dissidència política. Ho farem amb Andrés García Berrio, advocat i membre d'Irídia, centre per la defensa de Drets Humans, i amb el diputat d'EH Bildu al Congrés, Oskar Matute, el mateix dia de la manifestació a Bilbao contra el judici que dilluns comença a l'Audiència Nacional als advocats dels presos d'ETA.
  Ens acompanyaran a cadires els periodistes Patricia López, Miquel Ramos, Gemma Liñán i Laura Fàbregas.
  El músic Pau Riba vindrà al FAQS a celebrar els 50 anys del seu llegendari disc "Dioptria", considerat el millor de la historia del rock i cançó en català. Parlarem del disc i en Pau Riba també cantarà en directe.
  I també comptarem amb la col·laboració de Quico Sallés.

  A poques hores de la nova ronda del contactes de Felip VI entrevistarem l'eurodiputat i fundador de Podem, Miguel Urbán, per tractar de saber si hi haurà investidura o repetició electoral. També analitzarem l'actualitat política de la setmana amb especial atenció a la Diada de l'11 de setembre amb una conversa entre el regidor del PP a l'Ajuntament de Barcelona, Josep Bou, i la periodista Pilar Rahola. Entrevistarem la capitana del Sea Watch 3, recentment guardonada amb la medalla d'or del Parlament de Catalunya i sobre qui encara pesa l'amenaça de presó pels seus rescats al Mediterrani. Al FAQS també ens preguntarem com afronta l'Estat la dissidència política. Ho farem amb Andrés García Berrio, advocat i membre d'Irídia, centre per la defensa de Drets Humans, i amb el diputat d'EH Bildu al Congrés, Oskar Matute, el mateix dia de la manifestació a Bilbao contra el judici que dilluns comença a l'Audiència Nacional als advocats dels presos d'ETA. Ens acompanyaran a cadires els periodistes Patricia López, Miquel Ramos, Gemma Liñán i Laura Fàbregas. El músic Pau Riba vindrà al FAQS a celebrar els 50 anys del seu llegendari disc "Dioptria", considerat el millor de la historia del rock i cançó en català. Parlarem del disc i en Pau Riba també cantarà en directe. I també comptarem amb la col·laboració de Quico Sallés.

 • "Preguntes freqüents": inici del curs polític amb un debat a set i entrevista a Paco Lobatón
  Veure vídeo

  "Preguntes freqüents": inici del curs polític amb un debat a set i entrevista a Paco Lobatón

  Avui al FAQS entrevistem el president de la Generalitat, Quim Torra. Debatrem sobre el nou curs polític amb Sònia Sierra, portaveu adjunta de Ciutadans al Parlament; Eduard Pujol, portaveu adjunt de JxCat al Parlament; Sergi Sabrià, president del grup parlamentari d'ERC; Eva Granados, portaveu del PSC al Parlament; Jèssica Albiach, presidenta del grup parlamentari de Catalunya en Comú Podem; Carles Riera, diputat de la CUP al Parlament i Santi Rodríguez, portaveu del PP al Parlament. Els preguntarem com es presenta la Diada i quina ha de ser la resposta a la sentència del Suprem.
  També entrevistarem Paco Lobatón, periodista i president de la Fundació Europea per les Persones Desaparegudes. A partir de la desaparició de Blanca Fernández Ochoa, volem que ens valori el dispositiu de recerca i el tractament mediàtic d'aquest cas. També volem conèixer quins són els protocols que s'apliquen quan una persona desapareix.
  A cadires hi haurà els periodistes Neus Tomàs, Jordi Barbeta, Sara González i Israel García-Juez
  L'actuació musical serà a càrrec de Mazoni i en Godai Garcia ens farà un monòleg.
  Comptarem amb els col·laboradors del FAQs: Quico Sallés, Simona Levi i Pilar Rahola.

  Avui al FAQS entrevistem el president de la Generalitat, Quim Torra. Debatrem sobre el nou curs polític amb Sònia Sierra, portaveu adjunta de Ciutadans al Parlament; Eduard Pujol, portaveu adjunt de JxCat al Parlament; Sergi Sabrià, president del grup parlamentari d'ERC; Eva Granados, portaveu del PSC al Parlament; Jèssica Albiach, presidenta del grup parlamentari de Catalunya en Comú Podem; Carles Riera, diputat de la CUP al Parlament i Santi Rodríguez, portaveu del PP al Parlament. Els preguntarem com es presenta la Diada i quina ha de ser la resposta a la sentència del Suprem. També entrevistarem Paco Lobatón, periodista i president de la Fundació Europea per les Persones Desaparegudes. A partir de la desaparició de Blanca Fernández Ochoa, volem que ens valori el dispositiu de recerca i el tractament mediàtic d'aquest cas. També volem conèixer quins són els protocols que s'apliquen quan una persona desapareix. A cadires hi haurà els periodistes Neus Tomàs, Jordi Barbeta, Sara González i Israel García-Juez L'actuació musical serà a càrrec de Mazoni i en Godai Garcia ens farà un monòleg. Comptarem amb els col·laboradors del FAQs: Quico Sallés, Simona Levi i Pilar Rahola.

 • "Preguntes freqüents": final de curs i investidura fallida
  Veure vídeo

  "Preguntes freqüents": final de curs i investidura fallida

  El FAQS d'aquest dissabte serà molt diferent al d'altres setmanes perquè es nodrirà essencialment de convidats que ens han visitat aquesta segona temporada,amb els rols dins del programa repartits de manera diferent i amb més importància pels monòlegs i la música.
  D'entrada, començarem amb un curtmetratge estiuenc protagonitzat per la Cris Puig on hi apareixeran una pila de cameos inesperats. Caldrà estar molt atents al FAQS des del minut 1.

  Aquest ha estat un any marcat pels tribunals fet que analitzarem amb Judit Gené (advocada a la causa del Suprem), Isabel Elbal (advocada i sòcia de Gonzalo Boye), Amaia Izko (advocada dels joves d'Altsasu) i Montserrat Comas (magistrada i especialista en violència masclista).

  El curs polític que deixem enrere serà el centre d'una conversa entre el diputat de Bildu, Jon Iñarritu i l'exportaveu d'En Comú Podem al Congrés, Xavier Domènech. Hi haurà un nou intent d'investidura o estem abocats a la repetició electoral? La ciutadania entén totes aquestes picabaralles polítiques?

  Els periodistes Ana Pardo de Vera, Neus Tomàs, Sara Gonzàlez i Javier Gállego ens ajudaran a completar aquesta anàlisi però no ho faran des de la perspectiva habitual ni des de la posició de sempre. A més, la seva feina serà especialment escrutada.

  Comptarem amb les actuacions de Cris Juanico i The Black Barbies un monòleg de Marc Sarrats i un altre de La Maria Rosa.

  I abans de marxar de vacances reflexionarem sobre el sentit del descans estiuenc amb l'humorista Pepe Colubi i l'inclassificable Marc Giró. Val la pena fer vacances?

  Pel què fa als col·laboradors habituals del FAQS hi seran tots quatre, Pilar Rahola, Maiol Roger, Quico Sallés i Joaquim Luna, però jugaran un paper diferent al de cada setmana...

  El FAQS d'aquest dissabte serà molt diferent al d'altres setmanes perquè es nodrirà essencialment de convidats que ens han visitat aquesta segona temporada,amb els rols dins del programa repartits de manera diferent i amb més importància pels monòlegs i la música. D'entrada, començarem amb un curtmetratge estiuenc protagonitzat per la Cris Puig on hi apareixeran una pila de cameos inesperats. Caldrà estar molt atents al FAQS des del minut 1. Aquest ha estat un any marcat pels tribunals fet que analitzarem amb Judit Gené (advocada a la causa del Suprem), Isabel Elbal (advocada i sòcia de Gonzalo Boye), Amaia Izko (advocada dels joves d'Altsasu) i Montserrat Comas (magistrada i especialista en violència masclista). El curs polític que deixem enrere serà el centre d'una conversa entre el diputat de Bildu, Jon Iñarritu i l'exportaveu d'En Comú Podem al Congrés, Xavier Domènech. Hi haurà un nou intent d'investidura o estem abocats a la repetició electoral? La ciutadania entén totes aquestes picabaralles polítiques? Els periodistes Ana Pardo de Vera, Neus Tomàs, Sara Gonzàlez i Javier Gállego ens ajudaran a completar aquesta anàlisi però no ho faran des de la perspectiva habitual ni des de la posició de sempre. A més, la seva feina serà especialment escrutada. Comptarem amb les actuacions de Cris Juanico i The Black Barbies un monòleg de Marc Sarrats i un altre de La Maria Rosa. I abans de marxar de vacances reflexionarem sobre el sentit del descans estiuenc amb l'humorista Pepe Colubi i l'inclassificable Marc Giró. Val la pena fer vacances? Pel què fa als col·laboradors habituals del FAQS hi seran tots quatre, Pilar Rahola, Maiol Roger, Quico Sallés i Joaquim Luna, però jugaran un paper diferent al de cada setmana...

 • "Preguntes freqüents": l'impacte de l'exclusiva sobre l'imam de Ripoll, Alfred Bosch i els cinc anys de la confessió de Pujol
  Veure vídeo

  "Preguntes freqüents": l'impacte de l'exclusiva sobre l'imam de Ripoll, Alfred Bosch i els cinc anys de la confessió de Pujol

  Obrim el FAQS amb una entrevista a Jaume Roures, editor de Público.es per analitzar l'impacte de l'exclusiva sobre l'imam de Ripoll i les seves vinculacions amb el CNI. Complementarem aquesta tema amb Simona Levy, activista i autora de l'estudi sobre les fake news "#FakeYou".
  Al FAQS rebrem el conseller d'Acció Exterior, Relacions Institucionals i Transparència, Alfred Bosch, arran les acusacions d'espionatge contra el ministre Josep Borrell. Sobre aquest afer sentirem el testimoni del diputat gal·lès Hywel Williams, que ha denunciat haver estat objecte d'aquest espionatge.
  Aquesta setmana farà 5 anys de la confessió de Jordi Pujol i al FAQS volem saber com ha afectat l'escenari polític català, quina influència ha tingut en el procés sobiranista i en la mutació de l'espai convergent. Ho farem amb el periodista Manuel Cuyàs, curador de les memòries de Jordi Pujol, amb Joaquim Nadal, excap de l'oposició a Pujol i exconseller socialista, i amb l'escriptor i filòleg Jordi Amat, autor de "La confabulació dels irresponsables".
  Al FAQS sentirem el testimoni de Paddy Armstrong, un dels "quatre de Guildford", condemnat 15 anys injustament al Regne Unit acusat d'un atemptat de l'IRA. Aquest fet es va popularitzar amb la pel·lícula "En el nom del pare". El periodista Jonathan Martínez ens ajudarà a contextualitzar aquesta entrevista i a establir els paral·lelismes entre el conflicte basc i l'irlandès.
  Aquest dissabte farà exactament 50 anys de l'arriba de l'home a la lluna i per això coneixerem el testimoni de Carlos García Pintado, l'espanyol que, ubicat a l'estació de seguiment de Fresnadillo (Madrid), va tenir notícia de la gesta mig segons abans que a Houston.
  A cadires ens acompanyaran els periodistes Jordi Barbeta, Anna Grau, Bea Talegón i Daniel Basteiro.
  També comptarem amb l'actuació de Guineu i amb un monòleg de Marta Bosch.
  Completen el FAQS les col·laboracions habituals de Pilar Rahola, Maiol Roger, Quico Sallés i Joaquim Luna.

  Obrim el FAQS amb una entrevista a Jaume Roures, editor de Público.es per analitzar l'impacte de l'exclusiva sobre l'imam de Ripoll i les seves vinculacions amb el CNI. Complementarem aquesta tema amb Simona Levy, activista i autora de l'estudi sobre les fake news "#FakeYou". Al FAQS rebrem el conseller d'Acció Exterior, Relacions Institucionals i Transparència, Alfred Bosch, arran les acusacions d'espionatge contra el ministre Josep Borrell. Sobre aquest afer sentirem el testimoni del diputat gal·lès Hywel Williams, que ha denunciat haver estat objecte d'aquest espionatge. Aquesta setmana farà 5 anys de la confessió de Jordi Pujol i al FAQS volem saber com ha afectat l'escenari polític català, quina influència ha tingut en el procés sobiranista i en la mutació de l'espai convergent. Ho farem amb el periodista Manuel Cuyàs, curador de les memòries de Jordi Pujol, amb Joaquim Nadal, excap de l'oposició a Pujol i exconseller socialista, i amb l'escriptor i filòleg Jordi Amat, autor de "La confabulació dels irresponsables". Al FAQS sentirem el testimoni de Paddy Armstrong, un dels "quatre de Guildford", condemnat 15 anys injustament al Regne Unit acusat d'un atemptat de l'IRA. Aquest fet es va popularitzar amb la pel·lícula "En el nom del pare". El periodista Jonathan Martínez ens ajudarà a contextualitzar aquesta entrevista i a establir els paral·lelismes entre el conflicte basc i l'irlandès. Aquest dissabte farà exactament 50 anys de l'arriba de l'home a la lluna i per això coneixerem el testimoni de Carlos García Pintado, l'espanyol que, ubicat a l'estació de seguiment de Fresnadillo (Madrid), va tenir notícia de la gesta mig segons abans que a Houston. A cadires ens acompanyaran els periodistes Jordi Barbeta, Anna Grau, Bea Talegón i Daniel Basteiro. També comptarem amb l'actuació de Guineu i amb un monòleg de Marta Bosch. Completen el FAQS les col·laboracions habituals de Pilar Rahola, Maiol Roger, Quico Sallés i Joaquim Luna.

 • "Preguntes freqüents": entrevista a Joan Baez i les tensions dins el món sobiranista
  Veure vídeo

  "Preguntes freqüents": entrevista a Joan Baez i les tensions dins el món sobiranista

  A cadires ens acompanyaran els periodistes Xabier Lapitz, Natàlia Vila, Vicent Partal i Rodolfo Irago.
  Amb ells abordarem el bloqueig entre Pedro Sánchez i Pablo Iglesias per aconseguir la investidura, i també analitzarem la divisió entre JxCAT i ERC amb diversos protagonistes de l'espai sobiranista. Els preguntarem si s'està començant a dibuixar un nou escenari al món independentista.
  Completarà el bloc polític una entrevista amb Jordi Sànchez a la presó de Lledoners.
  Al FAQS també entrevistarem la cantant i activista Joan Baez. Donald Trump, la revolució feminista, el canvi climàtic i la qüestió catalana son alguns dels temes que abordarem amb Baez.
  Mantindrem una conversa amb el rector de la parròquia de Santa Anna, Peio Sánchez, i amb la monja Maria Victòria Molins, impulsora de l'hospital de campanya ubicat en aquesta església barcelonina. Tots dos estan atenent nens, menors i joves desamparats.
  També comptarem amb l'actuació musical de la rapera valenciana Tesa.
  Completen el FAQS les col·laboracions habituals de Pilar Rahola, Maiol Roger, Quico Sallés i Joaquim Luna.

  A cadires ens acompanyaran els periodistes Xabier Lapitz, Natàlia Vila, Vicent Partal i Rodolfo Irago. Amb ells abordarem el bloqueig entre Pedro Sánchez i Pablo Iglesias per aconseguir la investidura, i també analitzarem la divisió entre JxCAT i ERC amb diversos protagonistes de l'espai sobiranista. Els preguntarem si s'està començant a dibuixar un nou escenari al món independentista. Completarà el bloc polític una entrevista amb Jordi Sànchez a la presó de Lledoners. Al FAQS també entrevistarem la cantant i activista Joan Baez. Donald Trump, la revolució feminista, el canvi climàtic i la qüestió catalana son alguns dels temes que abordarem amb Baez. Mantindrem una conversa amb el rector de la parròquia de Santa Anna, Peio Sánchez, i amb la monja Maria Victòria Molins, impulsora de l'hospital de campanya ubicat en aquesta església barcelonina. Tots dos estan atenent nens, menors i joves desamparats. També comptarem amb l'actuació musical de la rapera valenciana Tesa. Completen el FAQS les col·laboracions habituals de Pilar Rahola, Maiol Roger, Quico Sallés i Joaquim Luna.

 • "Preguntes Freqüents": l'incendi de la Ribera d'Ebre i les dificultats de la investidura de Pedro Sánchez
  Veure vídeo

  "Preguntes Freqüents": l'incendi de la Ribera d'Ebre i les dificultats de la investidura de Pedro Sánchez

  El FAQS començarà amb un seguiment especial de l'incendi forestal de la Ribera d'Ebre amb diversos afectats i testimonis que ens visitaran a plató i una entrevista al conseller d'Interior, Miquel Buch.
  El bloqueig de la investidura de Pedro Sánchez serà objecte de la conversa dels exdiputats Joan Tardà (ERC) i Carles Campuzano (PDeCAT) a qui també preguntarem quin paper han de jugar els seus respectius partits. També li preguntarem a Joan Mena, portaveu de Catalunya en Comú al congrés espanyol, com estan les converses entre el PSOE i Podem.
  Justament, el paper de Podem en un eventual govern espanyol i el referèndum de l'1-0 i les seves conseqüències seran alguns dels temes que abordarem amb la catedràtica de Ciència Política, Donatella della Porta, un referent internacional en moviments socials i professora de tesi de Pablo Iglesias.
  Al FAQS també coneixerem el testimoni de l'exmembre dels GRAPO, Paco Cela, que s'ha passat 33 anys a la presó i acaba de sortir-ne. L'acompanyarà el raper Pablo Hasél, amic de Cela, que ha musicat algun dels seus poemes. Hasél està pendent de diverses condemnes de presó per les seves cançons i tuits.
  A cadires ens acompanyaran els periodistes Patricia López, Laura Aznar, Agnès Marquès i Israel García-Juez.
  Comptarem amb l'actuació musical dels Veil i amb un monòleg d'Andreu Casanova.

  El FAQS començarà amb un seguiment especial de l'incendi forestal de la Ribera d'Ebre amb diversos afectats i testimonis que ens visitaran a plató i una entrevista al conseller d'Interior, Miquel Buch. El bloqueig de la investidura de Pedro Sánchez serà objecte de la conversa dels exdiputats Joan Tardà (ERC) i Carles Campuzano (PDeCAT) a qui també preguntarem quin paper han de jugar els seus respectius partits. També li preguntarem a Joan Mena, portaveu de Catalunya en Comú al congrés espanyol, com estan les converses entre el PSOE i Podem. Justament, el paper de Podem en un eventual govern espanyol i el referèndum de l'1-0 i les seves conseqüències seran alguns dels temes que abordarem amb la catedràtica de Ciència Política, Donatella della Porta, un referent internacional en moviments socials i professora de tesi de Pablo Iglesias. Al FAQS també coneixerem el testimoni de l'exmembre dels GRAPO, Paco Cela, que s'ha passat 33 anys a la presó i acaba de sortir-ne. L'acompanyarà el raper Pablo Hasél, amic de Cela, que ha musicat algun dels seus poemes. Hasél està pendent de diverses condemnes de presó per les seves cançons i tuits. A cadires ens acompanyaran els periodistes Patricia López, Laura Aznar, Agnès Marquès i Israel García-Juez. Comptarem amb l'actuació musical dels Veil i amb un monòleg d'Andreu Casanova.

 • Preguntes Freqüents: el futur de presos i eurodiputats independentistes amb Pérez Royo i entrevista Ada Colau
  Veure vídeo

  Preguntes Freqüents: el futur de presos i eurodiputats independentistes amb Pérez Royo i entrevista Ada Colau

  El president de Societat Civil Catalana, Josep Ramon Bosch, i Pere Pugès, un dels fundadors de l'Assemblea Nacional Catalana, respondran quin paper han de jugar els partidaris i els contraris a la independència després de la reconfiguració del mapa electoral i el final del judici del procés.
  Farem la primera entrevista televisiva a Ada Colau després de ser reescollida alcaldessa. Li preguntarem com afronta l'arrencada del seu segon mandat després del trencament entre Manuel Valls i Ciutadans a causa de la seva investidura.
  Entrevistarem el catedràtic de Dret Constitucional Javier Pérez Royo per analitzar els impediments legals que estan tenint Carles Puigdemont, Oriol Junqueras i Toni Comín per fer efectiva la seva elecció com a eurodiputats.
  Coneixerem en exclusiva el testimoni de dos manifestants a qui demanen penes de presó per la seva suposada participació en els aldarulls posteriors a la manifestació que hi va haver a Barcelona per protestar per la detenció de Puigdemont a Alemanya.
  I entrevistarem el veterà periodista i corresponsal de guerra Ramón Lobo, autor d'"El día que murió Kapuscinski".
  A cadires ens acompanyaran els periodistes Ana Pardo de Vera, Jordi Barbeta, Carme Clèries i Daniel Basteiro.
  Comptarem amb l'actuació musical dels Lildami i amb un monòleg de Goday Garcia.
  Completen el FAQS les col·laboracions habituals de Pilar Rahola, Maiol Roger, Quico Sallés i Joaquim Luna.

  El president de Societat Civil Catalana, Josep Ramon Bosch, i Pere Pugès, un dels fundadors de l'Assemblea Nacional Catalana, respondran quin paper han de jugar els partidaris i els contraris a la independència després de la reconfiguració del mapa electoral i el final del judici del procés. Farem la primera entrevista televisiva a Ada Colau després de ser reescollida alcaldessa. Li preguntarem com afronta l'arrencada del seu segon mandat després del trencament entre Manuel Valls i Ciutadans a causa de la seva investidura. Entrevistarem el catedràtic de Dret Constitucional Javier Pérez Royo per analitzar els impediments legals que estan tenint Carles Puigdemont, Oriol Junqueras i Toni Comín per fer efectiva la seva elecció com a eurodiputats. Coneixerem en exclusiva el testimoni de dos manifestants a qui demanen penes de presó per la seva suposada participació en els aldarulls posteriors a la manifestació que hi va haver a Barcelona per protestar per la detenció de Puigdemont a Alemanya. I entrevistarem el veterà periodista i corresponsal de guerra Ramón Lobo, autor d'"El día que murió Kapuscinski". A cadires ens acompanyaran els periodistes Ana Pardo de Vera, Jordi Barbeta, Carme Clèries i Daniel Basteiro. Comptarem amb l'actuació musical dels Lildami i amb un monòleg de Goday Garcia. Completen el FAQS les col·laboracions habituals de Pilar Rahola, Maiol Roger, Quico Sallés i Joaquim Luna.

 • "Preguntes freqüents": la constitució dels ajuntaments i el capítol 18 de Causa [20907]
  Veure vídeo

  "Preguntes freqüents": la constitució dels ajuntaments i el capítol 18 de Causa [20907]

  Analitzarem el final del judici del Tribunal Suprem als líders del Procés amb el divuitè i últim capítol de "Causa 20907", la docusèrie del FAQS sobre aquest procediment penal. Per fer-ho comptarem amb el magistrat emèrit del Suprem José Antonio Martín Pallín, el periodista especialitzat en tribunals Ernesto Ekaizer i un dels testimonis que més han impactat a la sala, el de la votant de l'1-0 Maria Luisa Carrillo. A Martín Pallín també li preguntarem per la negativa del Suprem de permetre a Oriol Junqueras anar al Congrés a recollir l'acta d'eurodiputat.
  A més, ens acompanyarà Laura Masvidal, parella de Joaquim Forn. L'exconseller ha sortit de Soto del Real per poder assistir al ple de constitució de l'Ajuntament de Barcelona com a regidor electe de JxCat. El programa analitzarà tot el que doni de si la constitució dels ajuntaments, especialment el de la capital catalana. Pilar Rahola i Xavier Fina debatran sobre l'eventual reelecció d'Ada Colau com a alcaldessa de Barcelona amb els vots de Manuel Valls.
  Al FAQS també entrevistarem l'advocat i exdiputat d'Amaiur Sabino Cuadra, un dels lletrats que ha aconseguit portar els crims del franquisme davant la jutgessa argentina Maria Servini.
  A cadires ens acompanyaran els periodistes Susana Quadrado, Arturo Puente, Sara González i Manel Manchón.
  Comptarem amb l'actuació musical dels Sense Sal i amb un monòleg d'Andrea Daza.
  Completen el FAQS les col·laboracions habituals de Maiol Roger i Quico Sallés.

  Analitzarem el final del judici del Tribunal Suprem als líders del Procés amb el divuitè i últim capítol de "Causa 20907", la docusèrie del FAQS sobre aquest procediment penal. Per fer-ho comptarem amb el magistrat emèrit del Suprem José Antonio Martín Pallín, el periodista especialitzat en tribunals Ernesto Ekaizer i un dels testimonis que més han impactat a la sala, el de la votant de l'1-0 Maria Luisa Carrillo. A Martín Pallín també li preguntarem per la negativa del Suprem de permetre a Oriol Junqueras anar al Congrés a recollir l'acta d'eurodiputat. A més, ens acompanyarà Laura Masvidal, parella de Joaquim Forn. L'exconseller ha sortit de Soto del Real per poder assistir al ple de constitució de l'Ajuntament de Barcelona com a regidor electe de JxCat. El programa analitzarà tot el que doni de si la constitució dels ajuntaments, especialment el de la capital catalana. Pilar Rahola i Xavier Fina debatran sobre l'eventual reelecció d'Ada Colau com a alcaldessa de Barcelona amb els vots de Manuel Valls. Al FAQS també entrevistarem l'advocat i exdiputat d'Amaiur Sabino Cuadra, un dels lletrats que ha aconseguit portar els crims del franquisme davant la jutgessa argentina Maria Servini. A cadires ens acompanyaran els periodistes Susana Quadrado, Arturo Puente, Sara González i Manel Manchón. Comptarem amb l'actuació musical dels Sense Sal i amb un monòleg d'Andrea Daza. Completen el FAQS les col·laboracions habituals de Maiol Roger i Quico Sallés.

 • "Preguntes freqüents": Les negociacions per l'alcaldia de Barcelona i capítol 17 de Causa [20907]
  Veure vídeo

  "Preguntes freqüents": Les negociacions per l'alcaldia de Barcelona i capítol 17 de Causa [20907]

  Cristina Puig entrevistarà el secretari d'Organització del PSC, Salvador Illa, responsable dels pactes municipals, per saber l'última hora de les negociacions per investir Ada Colau alcaldessa de Barcelona, així com els acords en altres municipis i la Diputació de Barcelona.
  Al FAQS també conversarem amb la diputada de JxCat Laura Borràs, després de la seva entrevista d'una hora amb el Rei Felip. Volem saber quin clima hi va haver i quina lectura fa Borràs del descens electoral del seu espai polític.
  Analitzarem el judici del Tribunal Suprem als líders del Procés amb el dissetè capítol de "Causa 20907", la docusèrie del FAQS sobre aquest procediment penal. És una setmana marcada per les conclusions definitives de les acusacions que analitzarem amb la penalista Ana Bernaola. La filòsofa Laura Llevadot ens explicarà qui era Hans Kelsen, el jurista i filòsof en qui la fiscalia basa la seva acusació de cop d'Estat.
  I coneixerem l'opinió de l'historiador, economista i diplomàtic Àngel Viñas, una autoritat mundial en l'estudi de la Segona República, el franquisme i la Transició, sobre la resolució del Suprem que ha aturat el trasllat de Franco i que considera que el dictador ja era cap d'estat espanyol a l'octubre del 1936.
  A cadires ens acompanyaran els periodistes Gemma Liñán, Pablo Muñoz, Bea Talegón i Roger Palà.
  Comptarem amb l'actuació musical de Monique Makon i amb un monòleg de Maisa Perk.
  Completen el FAQS les col·laboracions habituals de Pilar Rahola, Joaquim Luna, Maiol Roger i Quico Sallés.

  Cristina Puig entrevistarà el secretari d'Organització del PSC, Salvador Illa, responsable dels pactes municipals, per saber l'última hora de les negociacions per investir Ada Colau alcaldessa de Barcelona, així com els acords en altres municipis i la Diputació de Barcelona. Al FAQS també conversarem amb la diputada de JxCat Laura Borràs, després de la seva entrevista d'una hora amb el Rei Felip. Volem saber quin clima hi va haver i quina lectura fa Borràs del descens electoral del seu espai polític. Analitzarem el judici del Tribunal Suprem als líders del Procés amb el dissetè capítol de "Causa 20907", la docusèrie del FAQS sobre aquest procediment penal. És una setmana marcada per les conclusions definitives de les acusacions que analitzarem amb la penalista Ana Bernaola. La filòsofa Laura Llevadot ens explicarà qui era Hans Kelsen, el jurista i filòsof en qui la fiscalia basa la seva acusació de cop d'Estat. I coneixerem l'opinió de l'historiador, economista i diplomàtic Àngel Viñas, una autoritat mundial en l'estudi de la Segona República, el franquisme i la Transició, sobre la resolució del Suprem que ha aturat el trasllat de Franco i que considera que el dictador ja era cap d'estat espanyol a l'octubre del 1936. A cadires ens acompanyaran els periodistes Gemma Liñán, Pablo Muñoz, Bea Talegón i Roger Palà. Comptarem amb l'actuació musical de Monique Makon i amb un monòleg de Maisa Perk. Completen el FAQS les col·laboracions habituals de Pilar Rahola, Joaquim Luna, Maiol Roger i Quico Sallés.

 • "Preguntes freqüents": El trencaclosques postelectoral, Pedro J. Ramírez i capítol 16 de Causa [20907]
  Veure vídeo

  "Preguntes freqüents": El trencaclosques postelectoral, Pedro J. Ramírez i capítol 16 de Causa [20907]

  En una setmana marcada per la incertesa sobre qui serà alcalde de Barcelona, entrevistarem Ernest Maragall perquè ens expliqui en quin punt estan les negociacions i si creu que aconseguirà ser alcalde.
  Analitzarem el judici del Tribunal Suprem als líders del Procés amb el setzè capítol de "Causa 20907", la docusèrie del FAQS sobre aquest procediment penal. Comptarem amb la presència de Marina Roig, advocada de Jordi Cuixart, per valorar el dictàmen del Grup de treball de detencions arbitràries de l'ONU que demana l'alliberament immediat de Cuixart, Jordi Sànchez i Oriol Junqueras. Amb Roig també comentarem les sessions d'aquesta setmana del judici on fiscalia i advocacia de l'estat han mantingut les peticions de pena.
  ¿Quin paper jugarà la justícia europea en tot l'embolic legal perquè Puigdemont, Junqueras i Comín puguin ser eurodiputats? ¿Prevaldrà la llei espanyola o l'europea? Li preguntarem al degà de la facultat de dret de la universitat de Humboldt (Berlín) i expert en dret penal europeu, Martin Heger.
  Al FAQS també entrevistarem el director d'El Español, Pedro J. Ramírez, per conèixer com interpreta el nou mapa electoral espanyol i quina és la seva proposta per al conflicte territorial entre Catalunya i Espanya.
  A cadires ens acompanyaran els periodistes Jonathan Martínez, Laura Fàbregas, Laia Altarriba i Javier Gállego.
  Comptarem amb l'actuació musical de Rusó Sala i amb un monòleg de Joel Díaz.
  Completen el FAQS les col·laboracions habituals de Pilar Rahola, Joaquim Luna, Maiol Roger i Quico Sallés.

  En una setmana marcada per la incertesa sobre qui serà alcalde de Barcelona, entrevistarem Ernest Maragall perquè ens expliqui en quin punt estan les negociacions i si creu que aconseguirà ser alcalde. Analitzarem el judici del Tribunal Suprem als líders del Procés amb el setzè capítol de "Causa 20907", la docusèrie del FAQS sobre aquest procediment penal. Comptarem amb la presència de Marina Roig, advocada de Jordi Cuixart, per valorar el dictàmen del Grup de treball de detencions arbitràries de l'ONU que demana l'alliberament immediat de Cuixart, Jordi Sànchez i Oriol Junqueras. Amb Roig també comentarem les sessions d'aquesta setmana del judici on fiscalia i advocacia de l'estat han mantingut les peticions de pena. ¿Quin paper jugarà la justícia europea en tot l'embolic legal perquè Puigdemont, Junqueras i Comín puguin ser eurodiputats? ¿Prevaldrà la llei espanyola o l'europea? Li preguntarem al degà de la facultat de dret de la universitat de Humboldt (Berlín) i expert en dret penal europeu, Martin Heger. Al FAQS també entrevistarem el director d'El Español, Pedro J. Ramírez, per conèixer com interpreta el nou mapa electoral espanyol i quina és la seva proposta per al conflicte territorial entre Catalunya i Espanya. A cadires ens acompanyaran els periodistes Jonathan Martínez, Laura Fàbregas, Laia Altarriba i Javier Gállego. Comptarem amb l'actuació musical de Rusó Sala i amb un monòleg de Joel Díaz. Completen el FAQS les col·laboracions habituals de Pilar Rahola, Joaquim Luna, Maiol Roger i Quico Sallés.

Anar al contingut