• "Preguntes freqüents": l'entrevista a Jordi Turull, l'advocat Xavier Melero i el cas de l'assassinat de Pedro Álvarez
  Veure vídeo

  "Preguntes freqüents": l'entrevista a Jordi Turull, l'advocat Xavier Melero i el cas de l'assassinat de Pedro Álvarez

  Veurem l'entrevista que Cristina Puig li ha fet a l'exconseller de la Presidència, Jordi Turull. És la primera vegada que les càmeres entren a la presó de Lledoners. Amb Turull abordarem la seva experiència a la presó i aspectes de l'actualitat com la crisi de govern a Catalunya.
  Entrevistarem Xavier Melero, advocat de Joaquim Forn i de Meritxell Borràs i autor de "L'encàrrec". Repassarem les interioritats del judici al Tribunal Suprem i alguns episodis de la seva dilatada carrera professional, així com el judici al Major Josep Lluís Trapero.
  Al FAQS volem abordar l'assassinat de Pedro Álvarez, un jove mort el 1992. Els pares i l'advocat denuncien que va ser per un tret d'un policia nacional, que va quedar absolt. Comptarem amb el testimoni dels seus pares, Juanjo Álvarez i Carmen Peso, i de Damià Puig, autor del documental que denuncia aquest afer, "Nosotros no olvidamos". La família vol que es reobri la investigació abans que l'assassinat prescrigui aquest 2020.
  A cadires hi tindrem els periodistes Jonathan Martínez, Pilar Velasco, Sara González i Manel Manchón.
  També comptarem amb l'actuació de Litus i amb les col·laboracions de Quico Sallés i de Pilar Rahola.

  Veurem l'entrevista que Cristina Puig li ha fet a l'exconseller de la Presidència, Jordi Turull. És la primera vegada que les càmeres entren a la presó de Lledoners. Amb Turull abordarem la seva experiència a la presó i aspectes de l'actualitat com la crisi de govern a Catalunya. Entrevistarem Xavier Melero, advocat de Joaquim Forn i de Meritxell Borràs i autor de "L'encàrrec". Repassarem les interioritats del judici al Tribunal Suprem i alguns episodis de la seva dilatada carrera professional, així com el judici al Major Josep Lluís Trapero. Al FAQS volem abordar l'assassinat de Pedro Álvarez, un jove mort el 1992. Els pares i l'advocat denuncien que va ser per un tret d'un policia nacional, que va quedar absolt. Comptarem amb el testimoni dels seus pares, Juanjo Álvarez i Carmen Peso, i de Damià Puig, autor del documental que denuncia aquest afer, "Nosotros no olvidamos". La família vol que es reobri la investigació abans que l'assassinat prescrigui aquest 2020. A cadires hi tindrem els periodistes Jonathan Martínez, Pilar Velasco, Sara González i Manel Manchón. També comptarem amb l'actuació de Litus i amb les col·laboracions de Quico Sallés i de Pilar Rahola.

 • "Preguntes freqüents": l'eurodiputada Assita Kanko, Josep Costa, Jaume Asens i Toni Cruanyes
  Veure vídeo

  "Preguntes freqüents": l'eurodiputada Assita Kanko, Josep Costa, Jaume Asens i Toni Cruanyes

  A cadires hi tindrem els periodistes Neus Tomàs, Rodolfo Irago, Gemma Liñán i Laura Fàbregas.
  Comptarem amb l'actuació especial de Montse Castel
  là, cantant de les Terres de l'Ebre.
  Entrevistarem Jaume Asens, portaveu d'En Comú Podem al Congrés, i Francesc Jufresa, advocat penalista, per analitzar la reforma del Codi Penal impulsada pel govern d'esquerres que vol rebaixar les penes per sedició. Asens i Jufresa també valoraran la suspensió del President Torra com a diputat i l'inici del judici a la cúpula dels Mossos.
  Al FAQS entrevistarem l'eurodiputada de la Nova Aliança Flamenca, Assita Kanko, que va ser l'amfitriona de Carles Puigdemont i Toni Comín quan van recollir la seva acreditació com a eurodiputats.
  Les periodistes Pilar Rahola i Pilar Eyre analitzaran la figura de Marisol, ara que ha estat distingida amb el Goya d'Honor. Marisol va estar present indirectament a la constitució del Congrés Espanyol a través la samarreta de la diputada de la CUP, Mireia Vehí.
  Completarà el FAQS una conversa entre l'editor i presentador del TN Vespre, Toni Cruanyes i l'emprenedor social Ousman Umar ara que Cruanyes ha publicat "Un dels nostres. Identitats en conflicte a Catalunya". Parlarem de periodisme i de l'actual moment polític des de dues visions ben diferents.
  Al FAQS també hi haurà la col·laboració de Quico Sallés i l'actuació de les catalano-cubanes Gemma 4.

  A cadires hi tindrem els periodistes Neus Tomàs, Rodolfo Irago, Gemma Liñán i Laura Fàbregas. Comptarem amb l'actuació especial de Montse Castellà, cantant de les Terres de l'Ebre. Entrevistarem Jaume Asens, portaveu d'En Comú Podem al Congrés, i Francesc Jufresa, advocat penalista, per analitzar la reforma del Codi Penal impulsada pel govern d'esquerres que vol rebaixar les penes per sedició. Asens i Jufresa també valoraran la suspensió del President Torra com a diputat i l'inici del judici a la cúpula dels Mossos. Al FAQS entrevistarem l'eurodiputada de la Nova Aliança Flamenca, Assita Kanko, que va ser l'amfitriona de Carles Puigdemont i Toni Comín quan van recollir la seva acreditació com a eurodiputats. Les periodistes Pilar Rahola i Pilar Eyre analitzaran la figura de Marisol, ara que ha estat distingida amb el Goya d'Honor. Marisol va estar present indirectament a la constitució del Congrés Espanyol a través la samarreta de la diputada de la CUP, Mireia Vehí. Completarà el FAQS una conversa entre l'editor i presentador del TN Vespre, Toni Cruanyes i l'emprenedor social Ousman Umar ara que Cruanyes ha publicat "Un dels nostres. Identitats en conflicte a Catalunya". Parlarem de periodisme i de l'actual moment polític des de dues visions ben diferents. Al FAQS també hi haurà la col·laboració de Quico Sallés i l'actuació de les catalano-cubanes Gemma 4.

 • "Preguntes freqüents": el judici a Trapero, entrevista a Manuela Carmena i la magistrada Montserrat Comas
  Veure vídeo

  "Preguntes freqüents": el judici a Trapero, entrevista a Manuela Carmena i la magistrada Montserrat Comas

  Quan falten poques hores per al judici al major Trapero i a part de l'ex cúpula d'Interior, el programa analitzarà aquest procés judicial amb els periodistes especialitzats Mayka Navarro, Ernesto Ekaizer, Íñigo Saénz de Ugarte i Quico Sallés.
  A "FAQS" també s'entrevistarà la magistrada i portaveu de Jutges per la Democràcia, Montserrat Comas, per interpretar el nomenament de la nova fiscal general de l'Estat i l'enfrontament entre el govern espanyol i el Consell General del Poder Judicial.
  A més, Cristina Puig conversarà amb l'exalcaldessa de Madrid Manuela Carmena.
  El programa comptarà amb les col·laboracions de Pilar Rahola i l'actuació de Pepet i Marieta.

  Quan falten poques hores per al judici al major Trapero i a part de l'ex cúpula d'Interior, el programa analitzarà aquest procés judicial amb els periodistes especialitzats Mayka Navarro, Ernesto Ekaizer, Íñigo Saénz de Ugarte i Quico Sallés. A "FAQS" també s'entrevistarà la magistrada i portaveu de Jutges per la Democràcia, Montserrat Comas, per interpretar el nomenament de la nova fiscal general de l'Estat i l'enfrontament entre el govern espanyol i el Consell General del Poder Judicial. A més, Cristina Puig conversarà amb l'exalcaldessa de Madrid Manuela Carmena. El programa comptarà amb les col·laboracions de Pilar Rahola i l'actuació de Pepet i Marieta.

 • "Preguntes freqüents": entrevista a Artur Junqueras, el nou govern amb José Zaragoza i el jutge Santi Vidal
  Veure vídeo

  "Preguntes freqüents": entrevista a Artur Junqueras, el nou govern amb José Zaragoza i el jutge Santi Vidal

  Entrevistarem Artur Junqueras, pare d'Oriol Junqueras, per saber com ha rebut les últimes decisions judicials que afecten l'exvicepresident de la Generalitat i que han provocat que el Parlament Europeu li hagi retirat la condició d'eurodiputat.
  A poques hores de la constitució del nou govern PSOE-Unides Podem, amb el nomenament de Salvador Illa com a ministre de Sanitat, el programa ho analitzarà amb el diputat al Congrés José Zaragoza. Aquest nou govern comptarà, per primer cop des de la República, amb ministres del Partit Comunista d'Espanya, un fet que valora Enrique Santiago, secretari general del PCE i diputat d'Unides Podem al Congrés.
  També coneixerem el punt de vista de dues diputades com Montse Bassa (ERC) i Bel Pozueta (EH Bildu), que han contribuït a la investidura de Sánchez i al govern d'esquerres des d'una posició personal delicada: Bassa, amb la seva germana i exconsellera de Treball, Dolors Bassa, a la presó, i Pozueta amb el seu fill Adur Ramírez empresonat pels fets d'Altsasu.
  Comptarem, a més, amb l'entrevista exclusiva amb el magistrat jubilat Santi Vidal, que trenca el seu silenci. Amb Vidal van començar les investigacions del jutjat número de 13 de Barcelona, que van tenir el seu punt àlgid en l'operatiu del 20 de setembre de 2017 que va registrar la Conselleria d'Economia, entre d'altres institucions.
  També conversarem amb l'advocat expert en drets humans i rector de la Universitat de Glasgow, Aamer Anwar, per parlar sobre el TJUE, les euroordres i el suplicatori demanat al Parlament Europeu.
  A les cadires seuran els periodistes Xabier Lapitz, Júlia Regué, Sara González i Israel García-Juez. I el programa comptarà amb les col·laboracions de Quico Sallés i Pilar Rahola, i l'actuació de Gertrudis & Jazzwoman.

  Entrevistarem Artur Junqueras, pare d'Oriol Junqueras, per saber com ha rebut les últimes decisions judicials que afecten l'exvicepresident de la Generalitat i que han provocat que el Parlament Europeu li hagi retirat la condició d'eurodiputat. A poques hores de la constitució del nou govern PSOE-Unides Podem, amb el nomenament de Salvador Illa com a ministre de Sanitat, el programa ho analitzarà amb el diputat al Congrés José Zaragoza. Aquest nou govern comptarà, per primer cop des de la República, amb ministres del Partit Comunista d'Espanya, un fet que valora Enrique Santiago, secretari general del PCE i diputat d'Unides Podem al Congrés. També coneixerem el punt de vista de dues diputades com Montse Bassa (ERC) i Bel Pozueta (EH Bildu), que han contribuït a la investidura de Sánchez i al govern d'esquerres des d'una posició personal delicada: Bassa, amb la seva germana i exconsellera de Treball, Dolors Bassa, a la presó, i Pozueta amb el seu fill Adur Ramírez empresonat pels fets d'Altsasu. Comptarem, a més, amb l'entrevista exclusiva amb el magistrat jubilat Santi Vidal, que trenca el seu silenci. Amb Vidal van començar les investigacions del jutjat número de 13 de Barcelona, que van tenir el seu punt àlgid en l'operatiu del 20 de setembre de 2017 que va registrar la Conselleria d'Economia, entre d'altres institucions. També conversarem amb l'advocat expert en drets humans i rector de la Universitat de Glasgow, Aamer Anwar, per parlar sobre el TJUE, les euroordres i el suplicatori demanat al Parlament Europeu. A les cadires seuran els periodistes Xabier Lapitz, Júlia Regué, Sara González i Israel García-Juez. I el programa comptarà amb les col·laboracions de Quico Sallés i Pilar Rahola, i l'actuació de Gertrudis & Jazzwoman.

 • "Preguntes freqüents": La JEC inhabilita el president Quim Torra i el debat d'investidura de Sánchez
  Veure vídeo

 • "Preguntes freqüents": la sentència de Luxemburg amb Pere Aragonès, Clara Ponsatí i Jéssica Albiach vs. Rahola
  Veure vídeo

  "Preguntes freqüents": la sentència de Luxemburg amb Pere Aragonès, Clara Ponsatí i Jéssica Albiach vs. Rahola

  Entrevistarem l'exconsellera Clara Ponsatí que es pot convertir en eurodiputada gràcies al Brèxit i gaudir automàticament d'immunitat a conseqüència de la sentència del Tribunal de Luxemburg.
  Entrevistarem el vicepresident de la Generalitat i coordinador nacional d'ERC, Pere Aragonès per parlar de les conseqüències polítiques de la sentència del Tribunal de Luxemburg sobre la immunitat d'Oriol Junqueras i de la sentència del TSJC que inhabilita el president Quim Torra.
  Aquesta setmana també ha estat marcada per l'acord en matèria de fiscalitat entre el govern i els Comuns. Jéssica Albiach, presidenta d'En Comú Podem al Parlament ho debatrà en directe amb Pilar Rahola.
  Què tenen en comú les protestes simultànies que hi ha hagut a tot el món, des de París a Beirut, des de Santiago de Xile a Barcelona? Ens ho explicarà Christian Laval, doctor en sociologia de la Universitat de París Nanterre i una autoritat en la matèria a França.
  Coincidint amb el final del rodatge de "La mort de Guillem", pel·lícula que explica l'assassinat a mans de neonazis valencians del jove Guillem Agulló, sentirem el testimoni dels seus pares sobre aquests fets succeïts fa 26 anys. Guillem Agulló i Carme Salvador ens explicaran com els assassins van complir només 4 anys dels 14 de la condemna i com no han parat de rebre amenaces per aquests fets. Completarà el testimoni dels pares d'Agulló el periodista Miquel Ramos, expert en ultradreta i partícep de la campanya per preservar la memòria del Guillem "La lluita continua".
  A cadires comptarem amb la presència dels periodistes Bea Talegón, Laura Fàbregas, Jordi Barbeta i Neus Tomàs.
  Al FAQS també volem saber com afronten el Nadal Albert Om i Fel Faixedas a qui demanarem la seva particular visió dels esdeveniments claus d'aquest 2019.
  I comptarem amb la col·laboració de Quico Sallés i l'actuació de President Xai.

  Entrevistarem l'exconsellera Clara Ponsatí que es pot convertir en eurodiputada gràcies al Brèxit i gaudir automàticament d'immunitat a conseqüència de la sentència del Tribunal de Luxemburg. Entrevistarem el vicepresident de la Generalitat i coordinador nacional d'ERC, Pere Aragonès per parlar de les conseqüències polítiques de la sentència del Tribunal de Luxemburg sobre la immunitat d'Oriol Junqueras i de la sentència del TSJC que inhabilita el president Quim Torra. Aquesta setmana també ha estat marcada per l'acord en matèria de fiscalitat entre el govern i els Comuns. Jéssica Albiach, presidenta d'En Comú Podem al Parlament ho debatrà en directe amb Pilar Rahola. Què tenen en comú les protestes simultànies que hi ha hagut a tot el món, des de París a Beirut, des de Santiago de Xile a Barcelona? Ens ho explicarà Christian Laval, doctor en sociologia de la Universitat de París Nanterre i una autoritat en la matèria a França. Coincidint amb el final del rodatge de "La mort de Guillem", pel·lícula que explica l'assassinat a mans de neonazis valencians del jove Guillem Agulló, sentirem el testimoni dels seus pares sobre aquests fets succeïts fa 26 anys. Guillem Agulló i Carme Salvador ens explicaran com els assassins van complir només 4 anys dels 14 de la condemna i com no han parat de rebre amenaces per aquests fets. Completarà el testimoni dels pares d'Agulló el periodista Miquel Ramos, expert en ultradreta i partícep de la campanya per preservar la memòria del Guillem "La lluita continua". A cadires comptarem amb la presència dels periodistes Bea Talegón, Laura Fàbregas, Jordi Barbeta i Neus Tomàs. Al FAQS també volem saber com afronten el Nadal Albert Om i Fel Faixedas a qui demanarem la seva particular visió dels esdeveniments claus d'aquest 2019. I comptarem amb la col·laboració de Quico Sallés i l'actuació de President Xai.

 • "Preguntes freqüents": l'exconseller Raül Romeva i l'acció del Tsunami per al clàssic
  Veure vídeo

  "Preguntes freqüents": l'exconseller Raül Romeva i l'acció del Tsunami per al clàssic

  Hem anat a la presó de Lledoners a parlar amb l'exconseller d'Afers Exteriors Raül Romeva per conèixer com ha rebut la proposta de classificació penitenciària de segon grau. Completarà aquest bloc Diana Riba, eurodiputada d'ERC i parella de Romeva, a qui preguntarem per la investidura de Pedro Sánchez.

  Es podrà jugar el Barça-Madrid? Tsunami Democràtic respondrà a aquesta i altres preguntes al FAQS. Sobre aquest partit i totes les implicacions que té en parlarem amb Josep Maria Minguella, un històric del barcelonisme, i amb Fonsi Loaiza, màster en periodisme esportiu.

  Al FAQS també ens preguntarem cap on van les negociacions per investir Pedro Sánchez i per formar un bloc progressista al Congrés amb el diputat de Compromís, Joan Baldoví.

  Entrevistarem Bhaskar Sunkara, assessor de Bernie Sanders i autor del Manifest Socialista, ara que l'"impeachment" promogut pels Demòcrates contra Donald Trump s'ha posat en marxa.

  A les cadires comptarem amb la presència dels periodistes Manel Manchón, Jonathan Martínez, Pilar Velasco i Núria Orriols.
  També comptarem amb l'actuació especial de Mariona Castillo, Victòria Riba i el Cor Jove de l'Orfeó Català interpretant "Llum de la vida", una de les cançons del disc de La Marató que es fa aquest diumenge. I també amb l'actuació de Maruja Limón.

  I les col·laboracions de Pilar Rahola i Quico Sallés.
  També torna al programa, que arriba a l'edició número 100, Maiol Roger.

  Hem anat a la presó de Lledoners a parlar amb l'exconseller d'Afers Exteriors Raül Romeva per conèixer com ha rebut la proposta de classificació penitenciària de segon grau. Completarà aquest bloc Diana Riba, eurodiputada d'ERC i parella de Romeva, a qui preguntarem per la investidura de Pedro Sánchez. Es podrà jugar el Barça-Madrid? Tsunami Democràtic respondrà a aquesta i altres preguntes al FAQS. Sobre aquest partit i totes les implicacions que té en parlarem amb Josep Maria Minguella, un històric del barcelonisme, i amb Fonsi Loaiza, màster en periodisme esportiu. Al FAQS també ens preguntarem cap on van les negociacions per investir Pedro Sánchez i per formar un bloc progressista al Congrés amb el diputat de Compromís, Joan Baldoví. Entrevistarem Bhaskar Sunkara, assessor de Bernie Sanders i autor del Manifest Socialista, ara que l'"impeachment" promogut pels Demòcrates contra Donald Trump s'ha posat en marxa. A les cadires comptarem amb la presència dels periodistes Manel Manchón, Jonathan Martínez, Pilar Velasco i Núria Orriols. També comptarem amb l'actuació especial de Mariona Castillo, Victòria Riba i el Cor Jove de l'Orfeó Català interpretant "Llum de la vida", una de les cançons del disc de La Marató que es fa aquest diumenge. I també amb l'actuació de Maruja Limón. I les col·laboracions de Pilar Rahola i Quico Sallés. També torna al programa, que arriba a l'edició número 100, Maiol Roger.

 • "Preguntes freqüents": els pactes d'investidura amb Puigcercós, Anasagasti, Felip Puig i l'alcalde de Vigo
  Veure vídeo

  "Preguntes freqüents": els pactes d'investidura amb Puigcercós, Anasagasti, Felip Puig i l'alcalde de Vigo

  En plena negociació de la investidura de Pedro Sánchez, entrevistarem la diputada de la CUP Mireia Vehí, que s'ha estrenat al Congrés i és una de les signants dels declarants de la Llotja de Mar reclamant al PSOE i Podem que seguin a negociar sense condicions.
  També coneixerem l'opinió sobre el pacte per governar Espanya de l'alcalde de Vigo i exministre del PSOE amb Felipe Gonzalez, Abel Caballero.
  Al FAQS ens preguntarem pels precedents en què els partits nacionalistes van ser clau per investir un president a Espanya. Ho farem amb Iñaki Anasagasti, exportaveu parlamentari del PNB al Congrés quan aquest partit va donar suport a Aznar; Joan Puigcercós, exportaveu d'ERC al Congrés quan aquest partit va fer president Zapatero, i Felip Puig, exsecretari d'organització de CDC després que es firmés el pacte del Majestic.
  Entrevistarem Pere Ortega, president del Centre Delàs d'Estudis per la Pau i autor de "Dinero y militarismo", per parlar de la relació entre el canvi climàtic i el militarisme coincidint amb la setmana que es fa la Cimera de Clima a Madrid i el 70 aniversari de l'OTAN a París.
  Dissabte Rosalía farà el primer concert al Palau Sant Jordi i per això hi connectarem i parlarem amb José Miguel Vizcaya, "Chiqui de la línea", el seu professor de flamenc.
  A cadires comptarem a la presència dels periodistes Ana Pardo de Vera, Sergi Picazo, Gemma Liñán i Daniel Basteiro.
  També comptarem amb l'actuació de Portobello i les col·laboracions de Pilar Rahola i Quico Sallés.

  En plena negociació de la investidura de Pedro Sánchez, entrevistarem la diputada de la CUP Mireia Vehí, que s'ha estrenat al Congrés i és una de les signants dels declarants de la Llotja de Mar reclamant al PSOE i Podem que seguin a negociar sense condicions. També coneixerem l'opinió sobre el pacte per governar Espanya de l'alcalde de Vigo i exministre del PSOE amb Felipe Gonzalez, Abel Caballero. Al FAQS ens preguntarem pels precedents en què els partits nacionalistes van ser clau per investir un president a Espanya. Ho farem amb Iñaki Anasagasti, exportaveu parlamentari del PNB al Congrés quan aquest partit va donar suport a Aznar; Joan Puigcercós, exportaveu d'ERC al Congrés quan aquest partit va fer president Zapatero, i Felip Puig, exsecretari d'organització de CDC després que es firmés el pacte del Majestic. Entrevistarem Pere Ortega, president del Centre Delàs d'Estudis per la Pau i autor de "Dinero y militarismo", per parlar de la relació entre el canvi climàtic i el militarisme coincidint amb la setmana que es fa la Cimera de Clima a Madrid i el 70 aniversari de l'OTAN a París. Dissabte Rosalía farà el primer concert al Palau Sant Jordi i per això hi connectarem i parlarem amb José Miguel Vizcaya, "Chiqui de la línea", el seu professor de flamenc. A cadires comptarem a la presència dels periodistes Ana Pardo de Vera, Sergi Picazo, Gemma Liñán i Daniel Basteiro. També comptarem amb l'actuació de Portobello i les col·laboracions de Pilar Rahola i Quico Sallés.

 • "Preguntes freqüents": Santi Vila, Xosé Manuel Beiras i el grup de l'ONU que demana l'alliberament dels presos
  Veure vídeo

  "Preguntes freqüents": Santi Vila, Xosé Manuel Beiras i el grup de l'ONU que demana l'alliberament dels presos

  Entrevistarem al president del Grup de Treball sobre les Detencions Arbitràries de l'ONU, José Antonio Guevara, ara que ha vençut el termini de 6 mesos imposat per aquest organisme perquè s'alliberi Jordi Cuixart, Jordi Sànchez i Oriol Junqueras. És una entrevista exclusiva i la primera vegada que parla amb un mitjà europeu des de l'emissió de l'informe on es reclamaven els alliberaments.
  També entrevistarem un dels condemnats pel Tribunal Suprem, l'exconseller de Cultura i Empresa i Coneixement, Santi Vila. Condemnat a inhabilitació i a una multa, Vila ha d'afrontar ara la causa oberta pel Tribunal de Comptes pel referèndum de l'1-O.
  En plena gestació del pacte PSOE-Podem, que ha de comptar amb el concurs de diferents partits nacionalistes, parlarem amb Xosé Manuel Beiras, fundador d'Anova Irmandade Nacionalista i exdirigent del BNG.
  Entrevistarem Jason Stanley, professor de filosofia de la Universitat de Yale i autor de "Fatxa. Com funciona el feixisme i com ha entrat a la teva vida" la mateixa setmana que la irrupció de VOX a les institucions ha començat a tenir conseqüències, com el boicot a algunes condemnes de la violència de gènere.
  Pocs dies després que el Parlament Europeu ha aprovat l'emergència climàtica parlarem amb David Wallace-Wells, una autoritat periodística en aquesta matèria i autor de "El planeta inhóspito".
  A cadires comptarem a la presència dels periodistes Patricia López, Neus Tomàs, Òscar Fernández i Anna Grau.
  Completarà el FAQS una conversa amb Ramoncín.
  I també comptarem amb l'actuació de Dorian i les col·laboracions de Pilar Rahola, Quico Sallés i Simona Levy.

  Entrevistarem al president del Grup de Treball sobre les Detencions Arbitràries de l'ONU, José Antonio Guevara, ara que ha vençut el termini de 6 mesos imposat per aquest organisme perquè s'alliberi Jordi Cuixart, Jordi Sànchez i Oriol Junqueras. És una entrevista exclusiva i la primera vegada que parla amb un mitjà europeu des de l'emissió de l'informe on es reclamaven els alliberaments. També entrevistarem un dels condemnats pel Tribunal Suprem, l'exconseller de Cultura i Empresa i Coneixement, Santi Vila. Condemnat a inhabilitació i a una multa, Vila ha d'afrontar ara la causa oberta pel Tribunal de Comptes pel referèndum de l'1-O. En plena gestació del pacte PSOE-Podem, que ha de comptar amb el concurs de diferents partits nacionalistes, parlarem amb Xosé Manuel Beiras, fundador d'Anova Irmandade Nacionalista i exdirigent del BNG. Entrevistarem Jason Stanley, professor de filosofia de la Universitat de Yale i autor de "Fatxa. Com funciona el feixisme i com ha entrat a la teva vida" la mateixa setmana que la irrupció de VOX a les institucions ha començat a tenir conseqüències, com el boicot a algunes condemnes de la violència de gènere. Pocs dies després que el Parlament Europeu ha aprovat l'emergència climàtica parlarem amb David Wallace-Wells, una autoritat periodística en aquesta matèria i autor de "El planeta inhóspito". A cadires comptarem a la presència dels periodistes Patricia López, Neus Tomàs, Òscar Fernández i Anna Grau. Completarà el FAQS una conversa amb Ramoncín. I també comptarem amb l'actuació de Dorian i les col·laboracions de Pilar Rahola, Quico Sallés i Simona Levy.

 • "Preguntes freqüents": entrevista a José Bono, l'exvicepresidenta Ortega i els 10 anys de l'editorial conjunt
  Veure vídeo

  "Preguntes freqüents": entrevista a José Bono, l'exvicepresidenta Ortega i els 10 anys de l'editorial conjunt

  Preguntarem a l'expresident del Congrés, José Bono, què en pensa del pacte PSOE-Podem. ¿Està a favor de la mesa de negociació exigida per ERC? ¿Cal que el PSOE assumeixi responsabilitats per la sentència dels ERO a Andalusia?
  Entrevistarem l'exvicepresidenta de la Generalitat, Joana Ortega, ara que ha finalitzat la seva inhabilitació. Li preguntarem si vol tornar a la política activa i dins de quin espai polític concret.
  La setmana vinent farà 10 anys de l'editorial conjunt dels diaris catalans reclamant que el Tribunal Constitucional no retallés l'Estatut. Volem saber com es va gestar aquest editorial, quins obstacles va haver de superar i si ara seria possible una iniciativa similar. Ho farem amb José Antich, director de La Vanguardia en aquell moment i Rafel Nadal, director d'El Periódico quan es va publicar l'editorial.
  En ple debat sobre què és la desobediència civil i quins són els seus límits en parlarem amb Isabel Elbal, advocada del president Torra en el cas de la pancarta de Palau; Paul Engler, activista i coautor de "Manual de desobediència civil" i Hibai Arbide, periodista, advocat i activista del 15-M.
  Completarà el FAQS una conversa amb Mariano Sánchez, periodista i autor de "La familia Franco S.A.", que denunciarà l'expoli econòmic del dictador i la seva família just la setmana que s'han conegut detalls del seu testament.
  A cadires comptarem amb la presència dels periodistes Fátima Caballero, Miquel Ramos, Odei A.-Etxearte i Javier Gállego.
  Al FAQS comptarem amb l'actuació d'Anna Ferrer i les col·laboracions de Pilar Rahola i Quico Sallés.

  Preguntarem a l'expresident del Congrés, José Bono, què en pensa del pacte PSOE-Podem. ¿Està a favor de la mesa de negociació exigida per ERC? ¿Cal que el PSOE assumeixi responsabilitats per la sentència dels ERO a Andalusia? Entrevistarem l'exvicepresidenta de la Generalitat, Joana Ortega, ara que ha finalitzat la seva inhabilitació. Li preguntarem si vol tornar a la política activa i dins de quin espai polític concret. La setmana vinent farà 10 anys de l'editorial conjunt dels diaris catalans reclamant que el Tribunal Constitucional no retallés l'Estatut. Volem saber com es va gestar aquest editorial, quins obstacles va haver de superar i si ara seria possible una iniciativa similar. Ho farem amb José Antich, director de La Vanguardia en aquell moment i Rafel Nadal, director d'El Periódico quan es va publicar l'editorial. En ple debat sobre què és la desobediència civil i quins són els seus límits en parlarem amb Isabel Elbal, advocada del president Torra en el cas de la pancarta de Palau; Paul Engler, activista i coautor de "Manual de desobediència civil" i Hibai Arbide, periodista, advocat i activista del 15-M. Completarà el FAQS una conversa amb Mariano Sánchez, periodista i autor de "La familia Franco S.A.", que denunciarà l'expoli econòmic del dictador i la seva família just la setmana que s'han conegut detalls del seu testament. A cadires comptarem amb la presència dels periodistes Fátima Caballero, Miquel Ramos, Odei A.-Etxearte i Javier Gállego. Al FAQS comptarem amb l'actuació d'Anna Ferrer i les col·laboracions de Pilar Rahola i Quico Sallés.

 • "Preguntes freqüents": Marcel Mauri, Ernest Maragall i les noves formes de protesta
  Veure vídeo

  "Preguntes freqüents": Marcel Mauri, Ernest Maragall i les noves formes de protesta

  Entrevistem el vicepresident d'Òmnium, Marcel Mauri, i comentem l'actualitat de la setmana amb Ernest Maragall. A més a més, enn una jornada en què es preveuen noves mobilitzacions, ens preguntarem sobre les diferents formes de protesta i la resposta que se'ls aplica. També ens visitarà el cantautor Jaume Sisa.

  Entrevistem el vicepresident d'Òmnium, Marcel Mauri, i comentem l'actualitat de la setmana amb Ernest Maragall. A més a més, enn una jornada en què es preveuen noves mobilitzacions, ens preguntarem sobre les diferents formes de protesta i la resposta que se'ls aplica. També ens visitarà el cantautor Jaume Sisa.

 • "Preguntes freqüents": jornada de reflexió i protestes amb John Bercow, John Carlin i Inocencio Arias
  Veure vídeo

  "Preguntes freqüents": jornada de reflexió i protestes amb John Bercow, John Carlin i Inocencio Arias

  Analitzarem la jornada de reflexió i les mobilitzacions convocades per Tsunami Democràtic aquest dissabte i ens preguntarem si Internet i els mòbils han modificat les formes de protesta. Per això comptarem amb l'antropòleg Manuel Delgado, l'activista i cofundadora de Xnet Simona Levy, l'advocat de Pirates de Catalunya Josep Jover i el ciberactivista Matthias Brugger.
  Entrevistarem l'expresident de la Cambra dels Comuns, John Bercow, pocs dies després que hagi deixat el càrrec d'speaker al Parlament Britànic. El Brèxit, Catalunya o l'empresonament de l'expresidenta de la cambra catalana, Carme Forcadell, centraran la conversa. El periodista i escriptor John Carlin també ens ajudarà a analitzar l'actual moment polític des de Londres.
  Coneixerem l'opinió sobre l'actual moment polític d'Inocencio Arias, un veterà diplomàtic amb una dilatada carrera a diferents punts del planeta. Amb ell interpretarem els darrers moviments de la diplomàcia espanyola relacionats amb el Procés.
  ¿Com s'han viscut a Madrid les protestes per la sentència del Tribunal Suprem? Marco Fernández, membre del Moviment Antirepressiu de Madrid, ens explicarà les mobilitzacions a la capital espanyola i el cas de Daniel Gallardo, empresonat a Alcalà Meco arran les protestes.
  A cadires comptarem amb la presència dels periodistes Jordi Barbeta, Pilar Velasco, Sara González i Israel García-Juez.  Al FAQS comptarem amb l'actuació de Salva Racero i amb les col·laboracions de Quico Sallés i de Pilar Rahola.

  Analitzarem la jornada de reflexió i les mobilitzacions convocades per Tsunami Democràtic aquest dissabte i ens preguntarem si Internet i els mòbils han modificat les formes de protesta. Per això comptarem amb l'antropòleg Manuel Delgado, l'activista i cofundadora de Xnet Simona Levy, l'advocat de Pirates de Catalunya Josep Jover i el ciberactivista Matthias Brugger. Entrevistarem l'expresident de la Cambra dels Comuns, John Bercow, pocs dies després que hagi deixat el càrrec d'speaker al Parlament Britànic. El Brèxit, Catalunya o l'empresonament de l'expresidenta de la cambra catalana, Carme Forcadell, centraran la conversa. El periodista i escriptor John Carlin també ens ajudarà a analitzar l'actual moment polític des de Londres. Coneixerem l'opinió sobre l'actual moment polític d'Inocencio Arias, un veterà diplomàtic amb una dilatada carrera a diferents punts del planeta. Amb ell interpretarem els darrers moviments de la diplomàcia espanyola relacionats amb el Procés. ¿Com s'han viscut a Madrid les protestes per la sentència del Tribunal Suprem? Marco Fernández, membre del Moviment Antirepressiu de Madrid, ens explicarà les mobilitzacions a la capital espanyola i el cas de Daniel Gallardo, empresonat a Alcalà Meco arran les protestes. A cadires comptarem amb la presència dels periodistes Jordi Barbeta, Pilar Velasco, Sara González i Israel García-Juez. Al FAQS comptarem amb l'actuació de Salva Racero i amb les col·laboracions de Quico Sallés i de Pilar Rahola.

 • "Preguntes freqüents": la conversa amb Toni Comín i la seva mare, el conseller Puigneró i l'exjutge García de Dios
  Veure vídeo

  "Preguntes freqüents": la conversa amb Toni Comín i la seva mare, el conseller Puigneró i l'exjutge García de Dios

  Ara que fa dos anys de l'empresonament i de l'exili del govern català ens hi aproximem des de la part humana. Ho farem amb una conversa entre l'exconseller de Salut, Toni Comín, i la seva mare Maria Lluïsa Oliveres, que ja va tenir a la presó per motius polítics al seu marit, Alfons Comín, just en el moment que es reactiva l'euroordre contra Comín.
  Entrevistarem el conseller de Politiques Digitals, Jordi Puigneró, per preguntar-li si existeix la República Digital que vol liquidar el govern espanyol.
  Parlarem amb Ramin Jahanbengloo, filòsof i activista iranià, empresonat a Teheran per les seves idees, director del Mahatma Gandhi Center for Nonviolence and Peace Studies i autor de "L'obligació moral de desobeir". Ha visitat Jordi Cuixart a la presó, autor del pròleg del seu llibre.
  Entrevistarem Ramiro García de Dios, jutge d'instrucció retirat que ens valorarà l'actuació dels Mossos i de la Policia Nacional durant les protestes a Catalunya i l'ús de la presó preventiva. També ens analitzarà la figura de Fernando Grande Marlaska, amb qui va coincidir diversos anys a Euskadi quan era jutge.
  A cadires comptarem a la presència dels periodistes Cristina Fallarás, Núria Orriols, Fidel Masreal i Laura Fàbregas.
  Al FAQS comptarem amb les actuacions de Marina Rossell, de Joan Reig i amb les col·laboracions de Quico Sallés i de Pilar Rahola.

  Ara que fa dos anys de l'empresonament i de l'exili del govern català ens hi aproximem des de la part humana. Ho farem amb una conversa entre l'exconseller de Salut, Toni Comín, i la seva mare Maria Lluïsa Oliveres, que ja va tenir a la presó per motius polítics al seu marit, Alfons Comín, just en el moment que es reactiva l'euroordre contra Comín. Entrevistarem el conseller de Politiques Digitals, Jordi Puigneró, per preguntar-li si existeix la República Digital que vol liquidar el govern espanyol. Parlarem amb Ramin Jahanbengloo, filòsof i activista iranià, empresonat a Teheran per les seves idees, director del Mahatma Gandhi Center for Nonviolence and Peace Studies i autor de "L'obligació moral de desobeir". Ha visitat Jordi Cuixart a la presó, autor del pròleg del seu llibre. Entrevistarem Ramiro García de Dios, jutge d'instrucció retirat que ens valorarà l'actuació dels Mossos i de la Policia Nacional durant les protestes a Catalunya i l'ús de la presó preventiva. També ens analitzarà la figura de Fernando Grande Marlaska, amb qui va coincidir diversos anys a Euskadi quan era jutge. A cadires comptarem a la presència dels periodistes Cristina Fallarás, Núria Orriols, Fidel Masreal i Laura Fàbregas. Al FAQS comptarem amb les actuacions de Marina Rossell, de Joan Reig i amb les col·laboracions de Quico Sallés i de Pilar Rahola.

 • "Preguntes freqüents": la mobilització i les protestes al carrer amb Otegi, Manuel Castells i Gil Matamala
  Veure vídeo

  "Preguntes freqüents": la mobilització i les protestes al carrer amb Otegi, Manuel Castells i Gil Matamala

  Al FAQS analitzarem les manifestacions d'aquest cap de setmana i les protestes contra la sentència del Procés amb l'advocat i referent de l'activisme pels drets civils August Gil Matamala. També comptarem amb diferents testimonis i afectats.
  El catedràtic en sociologia Manuel Castells interpretarà les arrels dels moviments de protesta.
  Entrevistarem l'expresident d'Estònia entre els anys 2006 i 2016, Toomas Hendrik Ilves. Descobrirem la mirada sobre la qüestió catalana d'un excap d'estat de la Unió Europea, Estònia, que és pioner en la implementació de la nació digital.
  Entrevistarem el coordinador general d'EH Bildu, Arnaldo Otegui, hores després que hagi signat "la declaració de la Llotja de mar" junt amb 11 partits sobiranistes més.
  ¿Què va passar realment després de la declaració d'independència del 2017? Els periodistes Ferran Casas, Odei A.-Etxearte, Roger Mateos, Gerard Pruna i Neus Tomàs ens explicaran a quina conclusió han arribat escrivint el llibre "Tota la veritat", que surt a la venda la setmana vinent.
  A cadires comptarem a la presència dels periodistes Roger Palà, Oriol Solé, Odei A.-Etxearte i Anna Grau.
  Al FAQS comptarem amb l'actuació especial d'Albert Pla i amb les col·laboracions de Quico Sallés i de Pilar Rahola.

  Al FAQS analitzarem les manifestacions d'aquest cap de setmana i les protestes contra la sentència del Procés amb l'advocat i referent de l'activisme pels drets civils August Gil Matamala. També comptarem amb diferents testimonis i afectats. El catedràtic en sociologia Manuel Castells interpretarà les arrels dels moviments de protesta. Entrevistarem l'expresident d'Estònia entre els anys 2006 i 2016, Toomas Hendrik Ilves. Descobrirem la mirada sobre la qüestió catalana d'un excap d'estat de la Unió Europea, Estònia, que és pioner en la implementació de la nació digital. Entrevistarem el coordinador general d'EH Bildu, Arnaldo Otegui, hores després que hagi signat "la declaració de la Llotja de mar" junt amb 11 partits sobiranistes més. ¿Què va passar realment després de la declaració d'independència del 2017? Els periodistes Ferran Casas, Odei A.-Etxearte, Roger Mateos, Gerard Pruna i Neus Tomàs ens explicaran a quina conclusió han arribat escrivint el llibre "Tota la veritat", que surt a la venda la setmana vinent. A cadires comptarem a la presència dels periodistes Roger Palà, Oriol Solé, Odei A.-Etxearte i Anna Grau. Al FAQS comptarem amb l'actuació especial d'Albert Pla i amb les col·laboracions de Quico Sallés i de Pilar Rahola.

 • "Preguntes freqüents": la sentència del procés, les protestes al carrer i els expresidents Mas i Montilla
  Veure vídeo

  "Preguntes freqüents": la sentència del procés, les protestes al carrer i els expresidents Mas i Montilla

  Comencem el FAQS amb una conversa entre els expresidents Artur Mas i José Montilla per conèixer la seva valoració de la sentència del Procés, les conseqüències que està tenint al carrer i per saber cap on creuen que Catalunya ha d'anar en els propers temps.
  Farem la primera entrevista al president d'Òmnium Cultural, Jordi Cuixart, des que ha estat condemnat a 9 anys de presó.
  També serà el primer cop que coneixerem les reflexions de l'expresidenta del Parlament, Carme Forcadell, davant la condemna de presó que li ha estat imposada.
  L'anàlisi jurídica del veredicte anirà a càrrec d'Andreu Van den Eynde, advocat d'Oriol Junqueras i Raül Romeva, i de Jordi Pina, advocat de Josep Rull, Jordi Turull i Jordi Sànchez.
  A cadires ens acompanyaran els periodistes Ana Pardo de Vera, Jordi Barbeta, Sara González i Daniel Basteiro.
  Al FAQS comptarem amb l'actuació especial d'Albert Pla i amb les col·laboracions de Quico Sallés i de Pilar Rahola.

  Comencem el FAQS amb una conversa entre els expresidents Artur Mas i José Montilla per conèixer la seva valoració de la sentència del Procés, les conseqüències que està tenint al carrer i per saber cap on creuen que Catalunya ha d'anar en els propers temps. Farem la primera entrevista al president d'Òmnium Cultural, Jordi Cuixart, des que ha estat condemnat a 9 anys de presó. També serà el primer cop que coneixerem les reflexions de l'expresidenta del Parlament, Carme Forcadell, davant la condemna de presó que li ha estat imposada. L'anàlisi jurídica del veredicte anirà a càrrec d'Andreu Van den Eynde, advocat d'Oriol Junqueras i Raül Romeva, i de Jordi Pina, advocat de Josep Rull, Jordi Turull i Jordi Sànchez. A cadires ens acompanyaran els periodistes Ana Pardo de Vera, Jordi Barbeta, Sara González i Daniel Basteiro. Al FAQS comptarem amb l'actuació especial d'Albert Pla i amb les col·laboracions de Quico Sallés i de Pilar Rahola.

Anar al contingut