Bassa acceptarà l'indult que demanarà la UGT: "La meva prioritat és sortir de la presó"

En la seva primera entrevista per televisió i que ha emès el "FAQS" de TV3, l'exconsellera de Treball diu que el punt de partida a la taula de diàleg ha de ser l'amnistia

Actualitzat

L'exconsellera de Treball Dolors Bassa acceptarà la petició d'indult que està a punt de presentar la UGT perquè, en cas que arribi a aprovar-se, pugui sortir de la presó.

Ho ha argumentat en la primera entrevista per televisió que ha fet des de Puig de les Basses i que ha emès el programa "FAQS" de TV3.

Bassa, en un moment de l'entrevista al FAQS (CCMA)

Bassa ha estat clara i ha distingit entre l'indult per a la seva persona i les peticions que s'han de fer a la taula de diàleg, on considera que s'ha de reclamar una amnistia:

"Estic encantada que demanin l'indult. I voldria distingir: a la taula de diàleg s'ha de demanar l'amnistia perquè si el que volem és que sigui un punt zero de començar a negociar ha de ser una amnistia de tot. Ara bé, que jo sigui a la presó és condició indispensable perquè se solucioni el conflicte? Jo crec que no."

 

L'exconsellera de Treball ha continuat explicant per què la seva prioritat és ara sortir al carrer:

"Si a mi em diuen 'estant tu a la presó durant dos anys tindreu la independència o les teves conviccions', escolta, no m'ho penso, em quedo a la presó dos anys, que ja m'hi he mig adaptat. Ara, oi que això no passarà? Per tant la meva prioritat és sortir al carrer, crec que puc fer més feina al carrer que dins de la presó."

Bassa ha dit que la UGT presentarà aviat la petició d'indult, fet amb el qual s'ha mostrat molt satisfeta:

"Que el grup de gent amb qui havia treballat em demani l'indult ho trobo fantàstic, i l'acceptaré de seguida perquè la meva prioritat ara, a diferència potser d'altres, és sortir de la presó."

Bassa ha dit que mai ha tingut "esperit de ser un Mandela":

"Crec que vaig fer la feina que havia de fer, he assumit les conseqüències que entenia, però ara la meva prioritat és sortir."

En el mateix sentit, l'exconsellera ha mostrat agraïment cap a totes les persones que s'adhereixin a la petició d'indult.

 

"Ho tornaria a fer? No, ho faria diferent"

Bassa també s'ha referit a la taula de diàleg i ha dit que ella hi ha apostat "sempre". Sobre les declaracions de la també exconsellera Clara Ponsatí, que la va qualificar d'enganyifa, ho ha negat i ha dit que no ho és "gens". Bassa ha aclarit que s'haurà de veure els resultats, però ha demanat "no deixar passar l'oportunitat".

Pel que fa a la seva sentència, Bassa ha assegurat que "es van vulnerar drets" i ha avisat que "no pararà" fins poder arribar a recórrer al Tribunal Europeu de Drets Humans. Ara, ho tornaria a fer? Bassa defensa el que van fer: "és el que havíem de fer en aquell moment", però matissa que si poguès, ara ho faria diferent.

 

Ser dona a la presó

Bassa ha parlat de com s'ha sentit durant els 747 dies que porta a la presó, i com el fet de ser dona ha marcat la seva experiència:

"El primer temps ens vam sentit molt oblidades. Al principi, el focus mediàtic estava molt centrat en els homes. No sé si és perquè estaven tots junts o perquè les dones estem menys visibilitzades. Després, en la segona entrada a la presó, no em vaig sentir més així."

A les portes de la vaga feminista del 8M, Bassa també ha assegurat que ser dona a la presó és una doble condemna. "Sempre hem d'estar reivindicant", ha dit.

Tot i això, Bassa ha assegurat que mai es va plantejar l'exili. "No vaig estar mai en cap reunió que es parlés de l'exili com una cosa seriosa". ha assegurat.

ARXIVAT A:
Procés catalàDolors Bassa
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut