Després de la publicitat pots interactuar amb el player amb els següents botons Instruccions per interactuar amb el player
Entrevistat, a "Preguntes freqüents"

Arcadi Oliveres: "M'hauria agradat veure la caiguda de la monarquia espanyola, una institució delictiva i impresentable"

Cinc moments de l'última conversa amb l'economista i activista, gravada a casa seva el 15 de març del 2021

"M'agradaria ser recordat com a algú que intentava ser bona persona, que se sentia molt ben acompanyat de la seva família i dels seus amics, i que intentava aplicar dues idees bàsiques: coherència i perdre la por". Recollim 5 reflexions de l'última conversa amb Arcadi Oliveres, a "Preguntes freqüents".

1. La caiguda de la monarquia

"M'hauria agradat veure la caiguda de la monarquia espanyola, una institució impresentable, sense cap raó de ser. Una institució delictiva. Una institució que si mires els seus orígens històrics tots són il·legals. Una institució que només es dedica a la venda d'armes. Una institució que només fa que acaparar fortunes. Una institució que té darrera seu totes les irregularitats que vulguis. La monarquia espanyola va ser instaurada per un règim dictatorial. Juan Carlos és un personatge que té darrera seu dos cops d'estat. Va organitzar primer un cop d'estat per enderrocar a Suárez. Posteriorment, va organitzar un altre cop d'estat el 23-F. És una persona rebutjable, en tots els sentits de la paraula."

 

2. Què en queda del 15M?

"En queda la voluntat de canviar el món. Era gent que no anava allà per aconseguir una cadira, era gent que volia un canvi de món. He arribat a la conclusió que la vida política no és la meva i que més aviat hagués fet més nosa que servei."

 

3. El fitxatge "inadmissible" de Joan Laporta

"Trobo completament impresentable que Joan Laporta hagi agafat com a gerent un personatge que ha donat suport a MediaMarkt per fer els seus negocis. MediaMarkt és una empresa amb un passat inacceptable que va fer diners gràcies a l'espoli nazi. Ni en un sol diari he vist això. I un universitari ha de saber que aquestes coses passen."

 

4. Trajectòria i penediments

"Si miro la trajectòria familiar, professional, de militant i social, penso que no m'ha anat malament del tot. No pels meus mèrits, sinó perquè les circumstàncies m'hi ha portat. Soc un home feliç."

 

5. L'esperit del seu fill Marcel

"En Marcel, ara fa 10 anys, va morir del mateix. Jo als meus 75 anys ja he fet la vida. Ell, tenia el dret a rondinar sempre. I va fer-ho amb un esperit tan potent, que a mi em fa enveja. Un noi que tenia tota la vida per davant, que sabia que podia fer-ho i que pràcticament un mes abans que morís ens va agafar i ens va dir que havia de preparar el seu funeral, amb una claredat absoluta. I això no deixa de ser ben joiós. Per això em vaig proposar que si ell s'havia comportat d'aquesta manera, alguna cosa similar hauria de fer jo".

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut