Celebrem la sèrie insigne dels "modernos"

10 anys de The Frederics, 10 anys de "Pop Ràpid"

La sèrie que es mofava dels moderns de Barcelona compleix una dècada conservant encara la seva vigència

Que ara només parlem de Facebook pels escàndols corporatius, no ens ha de fer oblidar que durant un temps va ser la pedra angular de les nostres relacions socials. Aquella època on portàvem ulleres de pasta mida XXL i ens embolicàvem els colls amb bufandes extrallargues de colors. Quan Vampire Weekend eren el súmmum de la modernor i els hipsters estaven a l'ordre del dia. Vaja, que és fort que faci 10 anys que es va estrenar "Pop Ràpid". El capítol 1 In & out:

 

Dirigida i escrita per Marc Crehuet, la sèrie narrava les desventures dels components de The Frederics, el grup de pop ràpid format pel Fede (Francesc Ferrer) i l'Albert (Alain Hernández), un heavy bastant particular i amant del Cacaolat que accepta les manies del seu amic perquè l'admira profundament. Tot això amanit per la resta de parroquians de la sala Estraperlo (Anna Bertran, Betsy Túrnez, Miki Esparbé, Xesc Cabot, David Verdaguer, Ezequiel Ribera i Sergi Torrecilla), que toleren les seves ximpleries i es retroalimenten en les seves pròpies obsessions.

 

 

Després d'una pandèmia mundial, és divertit recordar la quantitat de coses que poden passar en un bar. Especialment les dolentes. Perquè de moments patètics en tenim. I molts.

D'acord, ha passat una dècada i ara portem unes pintes diferents i ens obsessionem amb altres grups de música, però el que ens fa riure de "Pop Ràpid" segueix vigent. L'esnobisme i de la superioritat moral dels culturetetes que circulen per totes les sales de concert i que més sovint del que voldríem ens fan sentir els més burros de la multitud. Vaja, i el nostre propi, que també n'anem sobrats.

En fi, que ara que han reobert les discoteques, potser és un bon moment per tornar a cantar "Jo estic a la llista de l'Apolo i tu no. Jo tinc el Vip del Razzmatazz, i tu tampoc…". Perquè tinguem passaport Covid o no; o entrades per la propera sessió de Razzmatazz, sempre serà una bona idea tornar a mirar "Pop Ràpid" i alliberar-nos una mica de la nostra angoixa existencial i de les nostres estupideses.

 

 

El Serielizados Fest retrà dissabte 23 d'octubre homenatge a una de les primeres sèries indie que van sorgir a Espanya. Una cita on no faltarà ni el seu creador ni bona part del repartiment.

 

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut