La història del gag que tothom parla

Els 10 croissants de xocolata de "Polònia"

El gag del croissant de xocolata s'està convertint en una autèntica estructura d'Estat: des de "pressing CUP" amb l'Antonio Baños del "Polònia" fins a la venjança del cambrer amb Ortega Smith. Els repassem tots, un per un

El croissant de Marchena
El croissant de Marchena

L'Antonio Baños de "Polònia" va ser el primer que va patir per culpa del croissant de xocolata i el cambrer "justiciers", i l'últim ha estat l'Ortega Smith de Polònia. Han passat més de tres anys: el primer va ser el 20 de novembre de 2015 i l'últim, el 28 de novembre de 2019. El que va néixer per il·lustrar el "Pressing CUP" amb Antonio Baños, ha acabant sent un al·legat contra la violència de gènere.

Recapitulem i fem una repàs a la història de l'esquetx del "Polònia" que s'està convertint en una autèntica estructura d'estat:
 

▶ El croissant de Baños (20/11/2015)

Amb Baños, va començar tot. En plenes negociacions postelectorals a Catalunya, el Baños del "Polònia" volia esmorzar menjant un croissant de xocolata, però el cambrer li va negar, amb un "no tranquil" i va afegir: "No pots sacrificar tot un esmorzar per un puto croissant de xocolata." Una metàfora del que en aquells moments representava el famós "pressing CUP" que pretenia apartar Mas de la presidència de la Generalitat. "Oi que fot?", sentenciava el cambrer... Us podeu imaginar com va anar la cosa.


▶ El croissant de Mas (27/11/2015)

Setmanes més tard, li va tocar el torn a Artur Mas (Bruno Oro). També volia un "puto croissant de xocolata" però el cambrer va tèmer que no pogués pagar-li. Mariano Rajoy (Queco Novell), que controlava la seva cartera, no li va voler deixar ni un cèntim. 


▶ El croissant de la Gabriel (10/06/2016)

I el croissant de xocolata va arribar en el moment en què la CUP va negar-se a aprovar els pressupostos. L'implacable cambrer no en deixa passar ni una i no va fer pas una excepció amb el clon d'Anna Gabriel (Lara Díez), que es va quedar sense el seu esmorzar, tot i fer-se il·lusions al principi. I de nou: "Eh que fot?"


▶ La venjança del croissant (30/09/2016)

Arribats a aquest punt, qui més podia venir a demanar un croissant de xocolata? Quan el cambrer i l'esquetx ja eren popularment coneguts pels seguidors del programa, Anna Gabriel (Lara Díez) va presentar-se al bar amb Eulàlia Reguant (Judit Martín) demanant un croissant de xocolata sense metàfores. Però se'l van menjar aquest cop?


▶ La preparació del croissant de xocolata (26/01/2017)

Va arribar un moment que el croissant de xocolata va convertir-se en el veritable protagonista del gag. Bé, ell i el cambrer. No calia ningú més. Ja tenien tota l'entitat que necessitava un esquetx.

 

▶  Puigdemont diu adeu al cambrer del Croissant (02/02/2017)
El Carles Puigdemont de "Polònia" també rep la visita del cambrer del croissant, que vol marxar perquè la seva missió a Catalunya ha acabat.


▶ El croissant de la Guàrdia Civil (28/09/2017)

Al cos de la Guàrdia Civil també els agraden els croissants de xocolata, però no coneixen el cambrer més dur de pelar de "Polònia". Al final, la democràcia mana, malgrat les multituds tumultuàries i les amenaces. El cambrer, però, no té por.


▶ El croissant simbòlic (22/02/2018)

"Fet per nosaltres mateixos, amb una mantega especial, farcit d'autèntica xocolata suïssa." El millor croissant que heu tastat mai. Una delícia, vaja. Com aquest gag, ple de simbolisme i promeses. Massa bonic per ser cert?


▶ El croissant de Marchena (14/03/2019)

"Amb la vènia del bar", el jutge Marchena (Queco Novell) tampoc ha aconseguit el seu croissant de xocolata. Per molta dialèctica que hi posi, el cambrer segueix implacable i li fa reformular la pregunta, fins que el president de la sala segona del Suprem perd els nervis. No us en perdeu el final, amb un cop d'efecte brillant.


▶ El croissant d'Ortega Smith (28/11/2019)

Després de les seves declaracions contra la llei de violència de gènere, Javier Ortega Smith (Albert Mèlich) pateix la venjança del cambrer del croissant de xocolata.

 

VÍDEOS RELACIONATS

Anar al contingut