El croissant de Marchena
El croissant de Marchena
La història del gag que tothom parla

Els 16 croissants de xocolata de "Polònia"

El gag del croissant de xocolata s'està convertint en una autèntica estructura d'Estat: des de "pressing CUP" amb l'Antonio Baños del "Polònia" fins a la venjança del cambrer amb Ortega Smith. Els repassem tots, un per un el dia que torna "Polònia".

L'Antonio Baños de "Polònia" va ser el primer que va patir per culpa del croissant de xocolata i el cambrer "justicier", i l'últim ha estat l'Ortega Smith de Polònia. Han passat més de tres anys: el primer va ser el 20 de novembre de 2015 i l'últim, el 16 de setembre de 2021. El que va néixer per il·lustrar el "Pressing CUP" amb Antonio Baños, ha acabant sent un al·legat contra la violència de gènere.

Recapitulem i fem una repàs a la història de l'esquetx del "Polònia" que s'està convertint en una autèntica estructura d'estat:
 

▶ El croissant de Baños (20/11/2015)

Amb Baños, va començar tot. En plenes negociacions postelectorals a Catalunya, el Baños del "Polònia" volia esmorzar menjant un croissant de xocolata, però el cambrer li va negar, amb un "no tranquil" i va afegir: "No pots sacrificar tot un esmorzar per un puto croissant de xocolata." Una metàfora del que en aquells moments representava el famós "pressing CUP" que pretenia apartar Mas de la presidència de la Generalitat. "Oi que fot?", sentenciava el cambrer... Us podeu imaginar com va anar la cosa.


▶ El croissant de Mas (27/11/2015)

Setmanes més tard, li va tocar el torn a Artur Mas (Bruno Oro). També volia un "puto croissant de xocolata" però el cambrer va tèmer que no pogués pagar-li. Mariano Rajoy (Queco Novell), que controlava la seva cartera, no li va voler deixar ni un cèntim. 


▶ El croissant de la Gabriel (10/06/2016)

I el croissant de xocolata va arribar en el moment en què la CUP va negar-se a aprovar els pressupostos. L'implacable cambrer no en deixa passar ni una i no va fer pas una excepció amb el clon d'Anna Gabriel (Lara Díez), que es va quedar sense el seu esmorzar, tot i fer-se il·lusions al principi. I de nou: "Eh que fot?"


▶ La venjança del croissant (30/09/2016)

Arribats a aquest punt, qui més podia venir a demanar un croissant de xocolata? Quan el cambrer i l'esquetx ja eren popularment coneguts pels seguidors del programa, Anna Gabriel (Lara Díez) va presentar-se al bar amb Eulàlia Reguant (Judit Martín) demanant un croissant de xocolata sense metàfores. Però se'l van menjar aquest cop?


▶ La preparació del croissant de xocolata (26/01/2017)

Va arribar un moment que el croissant de xocolata va convertir-se en el veritable protagonista del gag. Bé, ell i el cambrer. No calia ningú més. Ja tenien tota l'entitat que necessitava un esquetx.

 

▶  Puigdemont diu adeu al cambrer del Croissant (02/02/2017)
El Carles Puigdemont de "Polònia" també rep la visita del cambrer del croissant, que vol marxar perquè la seva missió a Catalunya ha acabat.


▶ El croissant de la Guàrdia Civil (28/09/2017)

Al cos de la Guàrdia Civil també els agraden els croissants de xocolata, però no coneixen el cambrer més dur de pelar de "Polònia". Al final, la democràcia mana, malgrat les multituds tumultuàries i les amenaces. El cambrer, però, no té por.


▶ El croissant simbòlic (22/02/2018)

"Fet per nosaltres mateixos, amb una mantega especial, farcit d'autèntica xocolata suïssa." El millor croissant que heu tastat mai. Una delícia, vaja. Com aquest gag, ple de simbolisme i promeses. Massa bonic per ser cert?


▶ El croissant de Marchena (14/03/2019)

"Amb la vènia del bar", el jutge Marchena (Queco Novell) tampoc ha aconseguit el seu croissant de xocolata. Per molta dialèctica que hi posi, el cambrer segueix implacable i li fa reformular la pregunta, fins que el president de la sala segona del Suprem perd els nervis. No us en perdeu el final, amb un cop d'efecte brillant.


▶ El croissant d'Ortega Smith (28/11/2019)

Després de les seves declaracions contra la llei de violència de gènere, Javier Ortega Smith (Albert Mèlich) pateix la venjança del cambrer del croissant de xocolata.

 

▶ El croissant d'Aragonès (20/02/2020)

Pere Aragonès (Cesc Casanovas) s'enfronta al mític cambrer del croissant (Marc Rodríguez). Se sortirà amb la seva?

 

▶ El croissant de Sánchez (09/04/2020)

El cambrer del croissant (Marc Rodríguez) ha hagut de reinventar-se i s'ha convertit en "rider". Ara porta els esmorzars a casa, concretament, a la de Pedro Sánchez (Pep Plaza).

 

▶ El croissant d'Ayuso (08/10/2020)

El cambrer més estimat de Catalunya torna per oferir un croissant nou a la presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso (Lara Díez). Ho aconseguirà?

 

▶ El croissant dels indults (08/04/2021)

El cambrer del croissant (Marc Rodríguez) s'enfronta a Pedro Sánchez (Pep Plaza) i el tortura amb un esmorzar que mai arriba, igual que els indults dels presos polítics.

 

▶ El croissant per trams (10/06/2021)

Sempre és bon moment perquè torni el treballador del sector serveis més temut pels polítics: el cambrer del croissant. Aquesta vegada, se les va veure amb Pedro Sánchez (Pep Plaza) i Carmen Calvo (Agnès Busquets) amb un croissant per trams energètics.

▶ El croissant de la tercera pista ​(16/09/2021)

La polèmica de l'aeroport ha fet que torni a sortir l'esperit justicier del cambrer (Marc Rodríguez). Pedro Sánchez (Pep Plaza) torna a ser la seva víctima i un croissant de xocolata sucat en cafè la metàfora perfecta de la discussió al voltant de l'ampliació del Prat. Al final, l'única que surt guanyant d ela discusó és Ayuso (Lara Díez).

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut