"El llibre blanc del Polònia"
"El llibre blanc del Polònia"
"El llibre blanc del Polònia"

El programa "Polònia" celebra 15 anys amb un llibre homenatge

A les 10 de la nit del 16 de febrer del 2006, "Polònia" va començar a caminar a TV3. En el primer esquetx, Queco Novell interpretava el president Maragall. Aleshores, ni el més optimista podia haver-se imaginat que aquella mitja hora d'humor es reproduiria cada setmana, mes a mes, any a any, fins a dia d'avui, i es convertiria en un clàssic seguit fervorosament per centenars de milers d'espectadors.

Les pagines d'"El llibre blanc del Polònia" expliquen com s'ha fet el programa i les diverses etapes que ha viscut, sempre mantenint els criteris de qualitat, d'equilibri i de transgressió que li van donar l'empenta inicial.

Entre les seves pàgines, s'hi descobreix des de la gestació i l'estrena del primer programa, els titulars més celebrats, la feina dels guionistes per fer gags de l'actualitat més rabiosa, com s'han preparat els ja mítics musicals i fins i tot, les picabaralles amb alguns dels personatges parodiats. Un homenatge al "Polònia" que és també un reflex de la història dels últims quinze anys dels catalans i catalanes. S'hi inclouen també textos de felicitació d'alguns dels personatges imitats: Artur Mas, Carme Ruscalleda, David Fernàndez, Carlos Carrizosa, Dolors Sabaté, Laura Borràs, Jordi Cuixart, Empar Moliner, Jordi Basté, Mònica Terribas, Pablo Iglesias, Jordi Évole, José Montilla, Miquel lceta, Oriol Junqueras i Pere Aragonès.

«Quinze anys donen per a molt. Hem parodiat sis presidents de la Generalitat, tres presidents espanyols, dos reis i centenars de personatges públics: polítics, artistes, presentadors de televisió, escriptors, cuiners, banquers i, darrerament, científics. El "Polònia" ha estat un intent honrat de demostrar a tots els catalans i les catalanes que en aquest país no hi ha res que no pugui resultar ridícul.»
Toni Soler

«El primer dia estàvem tan il·lusionats que vam quedar per veure el programa junts, com qui va a veure el nadó a la nursery. El "Polònia" va poder néixer perquè s'havia acabat l'època de les majories absolutes i el panorama polític era molt més variat.»
Manel Lucas

«Saber que a l'altre costat hi ha cada dijous una munió de fidels que espera la seva dosi setmanal d'humor i que, a més, t'ho agraeixin quan t'hi creues pel carrer provoca una satisfacció professional impagable. M'ho diuen fa quinze anys i no m'ho crec.»
Queco Novell

"EL LLIBRE BLANC DEL POLÒNIA" (Minoria Absoluta, TV3 i Ara Llibres)
Diversos autors
ISBN: 978-84-17804-82-4
Data de publicació: 15 de març del 2021
PVP: 24,90 €
184 pàgines

Anar al contingut