Després de la publicitat pots interactuar amb el player amb els següents botons Instruccions per interactuar amb el player
La situació a Todoque i Puerto Naos, a "Planta baixa"

Veïns esperant que arribi la lava: "Tenim 15 minuts per recollir les nostres coses"

La lava ja ha arribat a pocs quilòmetres del mar. Quan entri a l'oceà, el contrast de temperatura entre la lava i l'aigua pot provocar explosions i gasos tòxics

TEMA:
Volcà Cumbre Vieja

Els veïns de Todoque aprofiten les últimes hores per recollir les seves pertinences a contrarellotge. Aquesta nit, el volcà Cumbre Vieja ha provocat fortes explosions, s'ha obert una boca nova i ha entrat en una fase més explosiva. Davant aquest panorama, el veïnat de Todoque es prepara per ser engolit per la lava. De moment, ja ha arribat a la carretera principal de la població i, per tant, les famílies ja no hi poden accedir. Ahir a la tarda, encara s'hi podia entrar. Un equip de "Planta baixa" ho va viure des de dins.


Totes aquestes cases estan en perill de quedar sepultades sota la lava. Una lava que es troba a uns mil graus de temperatura, i que deixarà incomunidades centenars de cases.

Salven les imatges religioses
A l'esglèsia de Todoque, han traslladat les imatges religioses de l'església a la del barri del costat. El capellà de la parròquia, Alberto Hernández, ha explicat que "tristament, el retable no s'han pogut moure, però s'han portat les imatges, objectes de devoció i de culte de manera provisional a l'esglèsia de Sant Isidro".

Puerto Naos, un poble fantasma
L'evacuació preventiva ha deixat el poble més turístic del sud-oest de l'illa sense ni una ànima. Molts veïns tenen 15 minuts per recollir les pertinences de toda una vida abans que la lava talli la carretera.El plàtan canari, en perill
La lava està arrasant plantacions de plàtans senceres i els productors pateixen les pèrdues. Els agricultors del sector estan molt preocupats, perquè més d'un miler d'hectàrees de plantacions podrien quedar afectades. Domingo Martín, president d'Asprocan, assegura que "durant molt de temps serà difícil que les plantes rebin aigua". Martín afegeix que el 50% de l'economia de l'illa és platanera.  

 

La lava ja ha arribat a pocs quilòmetres del mar. Quan entri a l'oceà, el contrast de temperatura entre la lava i l'aigua pot provocar explosions i gasos tòxics. L'Institut Vulcanològic de les Canàries calcula que l'erupció de La Palma pot durar entre 24 i 84 dies, de manera que es podria allargar gairebé fins per Nadal.

ARXIVAT A:
Volcà Cumbre Vieja La Palma

VÍDEOS RELACIONATS

Anar al contingut